Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XXVIII

Tora și Templul

Un alt cod interesant a fost descoperit în Facerea 28, acolo unde se relatează visul pe care l‑a avut Iacov, în care a văzut „o scară, sprijinindu‑se pe pământ, iar cu vârful atingea cerul” (Facerea 28, 17).

În acest pasaj au fost descoperite codificate cuvintele Templu, bayit, בית , și Tora, תורה . Litera ת, tav, cu care începe cuvântul Tora, תורה , este litera cu care se sfârșește cuvântul Templu, בית , în versetul 17 unde citim „casa lui Dumnezeu”, bayit Elohim, בית אלחים . Intervalul la care este citit cuvântul Tora este de 16 litere.

Probabilitatea calculată ca aceste două cuvinte să apară din întâmplare în acest text este de 1 la 17 miliarde. [1] Cuvântul bayit, בית , are înțelesul de „casă”, însă aici îl întâlnim în expresia „casa lui Dumnezeu”, adică locul unde Dumnezeu își arată prezența, cum va fi mai târziu templul.

În aceeași secțiune de text din Facerea 28, Moshe Katz ne oferă un alt cod la fel de interesant. El a identificat cuvintele Tora, תורה , și Templu, Mikdash, מקדש , la un interval ELS de 26 de litere. Codul este redat în imaginea de mai jos [2].

Din ziua în care a fost construit, templul a fost centrul cultului lui Israel adresat lui Dumnezeu, singurul loc unde se aduceau jertfele. După distrugerea templului, sinagogile și casele de studiu ale Torei au preluat funcția de loc de rugăciune în locul templului, iar locul unde se studiază Tora este considerat ca o „poartă a cerului” (Facerea 28, 17). În tradiția iudaică, după distrugerea templului, Tora este cea care leagă cerul de pământ și pe om de Dumnezeu.

Figura 5. Cuvintele Tora și templu în Facerea 28

Numele lui Aaron codificat în Leviticul

Într‑o altă analiză, matematicianul dr. Eliyahu Rips a găsit codificat de douăzeci și cinci de ori numele lui Aaron, într‑o secvență de 716 litere ebraice, din Leviticul 1. Am refăcut testul cu programul The Keys of the Bible și am obținut același rezultat.

Calculele arată că șansa de a găsi cuvântul Aaron doar ca rezultat al întâmplării este de 1 la 20 314. Pornind de la faptul că într‑un text de 716 litere există 168 744 de cuvinte posibile de patru litere, valoarea așteptată este de

168 744 × 1/20 314 = 8,3

Cu alte cuvinte, dacă am extrage la întâmplare câte patru litere dintr‑un grup de 716 litere amestecate, atunci avem de așteptat de peste 20 000 de ori până să extragem Aaron o dată.

Întrucât avem 168 744 de încercări, legea probabilității impune că numele Aaron va apărea de cca 8,3 ori.

Statisticienii au calculat că șansele ca acest nume să apară de douăzeci și cinci de ori într‑o secvență de litere atât de mică erau de 1/400 000 [3]. Programul folosit a calculat șansele ca fiind mai mici de 1/1 000 000.

Cercetarea lui Rips a fost mult mai amplă și a presupus o analiză statistică sofisticată, prin căutarea tuturor secvențelor de patru litere permutate în 117 128 de moduri. Nicio altă permutare alcătuită din patru litere, indiferent dacă forma sau nu un cuvânt, nu a apărut atât de des precum a apărut Aaron în Leviticul.

Mai mult, o altă verificare a produs un rezultat la fel de fascinant. Când a fost scoasă o singură literă din centrul pasajului iar textul a fost scanat din nou, rezultatul a fost extrem de diferit. Cuvântul Aaron a apărut doar de zece ori. Astfel, textul a devenit „normal”, iar rezultatul s‑a încadrat în limita statistică. Am amintit mai sus că o singură literă adăugată sau scoasă din text poate face întreaga Toră de nefolosit.

Un alt cercetător a supus analizei același text de treisprezece versete din Pentateuhul samaritean. Rezultatul scanării a arătat că Aaron apare în textul samaritean doar de zece ori, adică în limitele evenimentelor întâmplătoare.

Dr. Moshe Katz prezintă în cartea sa și două diagrame cu rezultatele analizei statistice pe acest text [4]. Pe aceeași secvență de litere din Leviticul am căutat cuvântul Tora împreună cu Aaron, pentru intervale de până la 50.

În mod surprinzător, am găsit Tora codificat de două ori, iar Aaron, de douăzeci de ori. În trei locuri unde se pomenește de „preoții, fiii lui Aaron”, b`nei Aaron ha`kohanim, בני אהרן הכהנים , cuvântul Aaron, אהרן , apare codificat în acest text, la un interval de patru litere echidistante, citite de la stânga la dreapta. Secvența de litere din text este b`nei Aaron ha`kohanim:

ב נ יאה ר ןהכ ה נים א

Pentru a fi observate mai ușor, am evidențiat cele patru litere ale numelui Aaron, אהרן .

Note

[1] Grant R. Jeffrey, The Signature of God, ed. cit., p. 238.
[2] Dr. Moshe Katz, op. cit., p. 63.
[3] Dr. Moshe Katz, op. cit., pp. 111, 238; Jeffrey Satinover, Descifrarea codului Bibliei, ed. cit., p. 43.
[4] Dr. Moshe Katz, op. cit., pp. 114‑115.

În categoria codul Bibliei, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament | Etichete , , , , , , , | Lasă un comentariu

Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XXVII

Strămoșii regelui David numiți cu secole înainte de a se naște

În Facerea 38 este relatată nașterea lui Fares din Tamara, nora lui Iuda. În cartea Rut aflăm că regele David a fost descendent din neamul lui Fares, fiul lui Iuda. „Iată acum spița neamului lui Fares: lui Fares i s‑a născut Esrom; lui Esrom i s‑a născut Aram; lui Aram i s‑a născut Aminadab; lui Aminadab i s‑a născut Naason; lui Naason i s‑a născut Salmon; lui Salmon i s‑a născut Booz; lui Booz i s‑a născut Obed; lui Obed i s‑a născut Iesei; lui Iesei i s‑a născut David” (Rut 4, 18‑22). Numele Booz, Rut, Obed, Iesei și David sunt codificate în Facerea 38 la interval de 49 de litere citite de la stânga la dreapta.

Şansele ca numele lui Booz să apară în Facerea 38 sunt mai mici de 1 la 1.000.000. Şansele calculate de dr. Moshe Katz ca aceste nume ale strămoșilor lui David să apară în Facerea 38, unde sunt găsite în ordinea cronologică în care au trăit, este de 1 la 800.000 [1].

Verificând codurile de mai sus am descoperit în același capitol și numele lui Iisus codificat de trei ori, la intervale mai mici de 50.

În imaginea de mai jos putem observa numele Rut, Obed, Iesei și David așezate în ordine cronologică. În text numele Booz apare puțin mai sus și nu a fost cuprins în imaginea de față.

Figura 4. Numele strămoșilor lui David în Facerea 38

Note

[1] Acest cod este descris și în dr. Moshe Katz, op. cit., pp. 70‑71.

În categoria codul Bibliei, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV

Pe data de 18 februarie Dr. Ana Maria Mihalcea a publicat un articol cu titlul „Tatuaj de față portocaliu fluorescent sub lumină UV în C19 vaccinat și fenomenul ochiului lui Horus – Sistemele limbice umane sunt modificate pentru modificarea comportamentului?”

Știți prea bine că suntem amenințați cu o nouă „pandemie” și cu „boala X”. Aveți grijă și nu mai permiteți criminalilor să vă injecteze cu otrăvuri.

Greg Reese a postat pe blogul său un material, preluat și pe banned.video, în care vorbește despre ultimele cercetări ale Dr. Ana-Maria Mihalcea, care face dezvăluiri tulburătoare. Potrivit acesteia, omenirea a fost deja infectată, prin „vaccinurile” covid, cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră.

Noile cercetări arată că cei care au primit vaccinurile COVID emit o strălucire portocalie fluorescentă pe fețele lor, vizibilă sub o lumină UV de 365 de nanometri.

După ce soția sa a fost constrânsă să primească vaccinul COVID, dr. Justin Coy, PhD, și-a început propria cercetare. El a descoperit că, cu cât o persoană primea mai multe doze de vaccin, cu atât strălucea mai mult sub lumina UV. Strălucirea poate fi văzută inițial în jurul nasului și, în timp, se răspândește pe toată fața și către gât.

Justin Coy subliniază modul cum codul genetic pentru Luciferaza, o enzimă bioluminiscentă găsită în natură, este inclus în vaccinurile Pfizer și Moderna împreună cu SV40, ceea ce ar putea permite teoretic ca Luciferaza să fie înscrisă în genetica primitorului. Coy presupune că aceasta le poate face pe persoanele injectate să strălucească sub lumina UV.

Despre luciferază a vorbit și Dr. Carrie Madej.

Legea TRACE, H.R.6666 – Legea privind testarea și contactarea tuturor pentru COVID-19, a fost introdusă în mai 2020. Proiectul de lege autorizează Centrele pentru Controlul Bolilor să urmărească și să monitorizeze populația.

La sfârșitul anului 2020 și începutul lui 2021, oameni din întreaga lume au început să observe lumini stradale violete. Care este culoarea luminii UV.

Cercetarea cu privire la tatuajele cu puncte cuantice, finanțată de Fundația Bill și Melinda Gates, a propus o modalitate de a detecta dacă o persoană a fost sau nu vaccinată prin includerea în vaccinuri a informațiilor medicale fluorescente. Este vorba de tatuaje în infraroșu apropiat invizibile, care s-ar imprima sub piele pentru a fi citite ulterior de smartphone-uri personalizate.

În literatura științifică despre cercetarea punctelor cuantice, aceste tatuaje fluorescente cu informații medicale au un aspect similar cu fețele celor vaccinați expuse sub lumină UV.

S-ar putea să crezi sau nu în profeția biblică, dar pare clar că cei care conduc acest program diabolic îl folosesc ca manual. Din Apocalipsa 13:

„Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.”

Dar să nu uităm niciodată că încă avem liberul arbitru.

„Cabala lucrează pentru a influența emoțiile și amintirile oamenilor prin serul C19, care se răspândește singur afectând sistemului limbic? Este folosit pentru urmărire, fenomen manifestat nu doar ca localizarea unei adrese MAC, ci și printr-un tatuaj facial? Este «parfumul» emis de injectații C19 o parte a ingineriei sociale și a manipulării societății? Cu ce sunt programați feromonii emiși de injectații C19? Este vorba de frică și ea contribuie la epidemia de anxietate și atacuri de panică pe care le constatăm atât la injectații C19, cât și la cei afectați de excreție?

Nimic nu este vizibil pe fața unei persoane vaccinate C19, până când este aprinsă o lanternă UV de 365 nm. Acesta este momentul în care tatuajul facial portocaliu devine vizibil. După cum a explicat Justin Coy, se va răspândi pe întreaga frunte, vă rugăm să vedeți acest videoclip.

Acestea sunt filamentele care ies din pielea vaccinaților C19. Le puteți detecta după ce persoana face un duș fierbinte și apoi pielea îi este inspectată cu lumina UV de 365 nm. Aceste filamente, la fel ca morgellonii, sunt forme de viață sintetice cu inteligență artificială, sensibile și atrase de biofotoni sau de orice componentă a corpului uman, cum ar fi părul. Dacă acestea sunt excretate de la vaccinații C19, așa cum s-a descoperit în cercetările lui Justin Coy, și sunt atrase de pielea umană, este aceasta o modalitate prin care are loc transfectarea prin excreție la nevaccinați? Dacă aceste filamente sunt transportate în aer și apoi inhalate sau transferate prin atingere, este acesta unul dintre mecanismele excreției?”

Dr. Ana-Maria Mihalcea a realizat și un interviu cu cercetătorul Justin Coy, care poate fi ascultat mai jos:

Vizionează interviul.

Bibliografie

[1] https://www.activenews.ro/stiri-dezvaluiri/Omenirea-a-fost-deja-infectata-cu-nanotehnologie-de-supraveghere-de-ultima-ora-Dr.-Ana-Maria-Mihalcea-Vaccinatii-Covid-emit-o-stralucire-fluorescenta-vizibila-sub-o-lumina-UV-Luciferaza-si-fenomenul-Ochiul-lui-Horus-VIDEO-187687
[2] Evidence Shows Biological ID System Has Already Been Deployed, http://banned.video/watch?id=65d4a7ce0d63da299e1f1aa6
[3] Truth, Science and Spirt Episode 7 Fluorescent Skin with Justin Coy, PhD, https://rumble.com/v4dg0lh-truth-science-and-spirt-episode-7-fluorescent-skin-with-justin-coy-phd.html
[4] https://downloads.banned.video/videos/a1e45d89-bd4d-465b-8acf-725948cec63a.mp4
[5] https://anamihalceamdphd.substack.com/p/fluorescent-orange-face-tattoo-under

În categoria COVID, vaccinuri | Etichete , , , | Lasă un comentariu

Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XXVI

Numele lui Avraam și numele lui Dumnezeu în Facerea 1, 22‑26

Acest pasaj descrie crearea omului și a animalelor și conține binecuvântarea peștilor și a păsărilor de a se înmulți. Învățătura tradițională iudaică învață că binecuvântarea lui Avraam este identică cu această poruncă din Tora [1].

În Facerea 17, 4‑5 citim binecuvântarea dată de Dumnezeu lui Avraam, când îi zice: „vei fi tată a mulțime de popoare, și nu te vei mai numi Avram, אברם , ci Avraam, אברהם , va fi numele tău, căci am să te fac tată a mulțime de popoare”.

Dumnezeu schimbă numele din Abram în Abraham, inserând numele divin într‑unul uman. Litera ה (hey), cea de‑a doua literă din tetragramatonul יהוה , Yahweh, este introdusă între literele numelui lui Avram.

Rabinul Weissmandl a descoperit în Facerea 1, 22‑26 că numele lui Avraam este unit cu cel al lui Dumnezeu, Elohim, אלהים . Am verificat acest cod și am descoperit ceva uimitor.

Cu prima literă, א, din numele lui Avraam începe în versetul 22 numele lui Dumnezeu, אלהים , iar ultima literă, ם, din numele lui Avraam încheie numele lui Dumnezeu, אלהים , din versetul 26.

Figura 3. Cuvintele Avraam și Dumnezeu în Facerea 1, 22‑26

Note

[1] Acest cod este amintit și de dr. Moshe Katz, op. cit., p. 60.

În categoria codul Bibliei, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament | Etichete , , , , , | Lasă un comentariu

Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XXV

Fenomenul grupării cuvintelor codificate

Pe măsură ce și‑au extins cercetările din punct de vedere statistic, cercetătorii au constatat că în multe cazuri cuvintele codificate au tendința să se grupeze.

Din punct de vedere strict statistic, ne putem aștepta să existe o serie de coduri repartizate oarecum uniform în text, fără urmarea unui principiu de ordonare. Teoretic, codurile pot să apară oriunde în text, ca rezultat al hazardului.

În fapt, lucrurile stau cu totul altfel. Cercetările efectuate asupra codurilor Bibliei au scos în evidență un fapt uimitor: cuvintele codificate au tendința de a se grupa pe anumite porțiuni de text. Mai mult, descoperirea de perechi de cuvinte înrudite ca sens sau a unor seturi de date legate între ele pe anumite porțiuni de text a făcut ca cercetarea să ia cu totul altă direcție.

Ne așteptăm la mai multe apariții aleatoare pentru cuvintele scurte și la tot mai puține pentru cuvintele tot mai lungi. Din punct de vedere statistic, cuvintele codificate nu ar avea de ce să se grupeze după un anumit principiu de ordonare. Cu toate acestea, testele și analizele statistice efectuate arată contrariul: cuvintele codificate au tendința de a se grupa după anumite principii de ordonare. Fenomenul grupării ne determină să tragem concluzia că aceste grupuri de cuvinte codificate în textul Bibliei nu sunt rezultatul unor apariții întâmplătoare, ci mai degrabă rezultatul unei plasări intenționate în text. Există multe asemenea grupuri de cuvinte codificate descoperite, care pledează pentru această concluzie. Dintre acestea, am amintit mai sus grupurile cu numele arborilor și al animalelor găsite codificate în Facerea, capitolul 2. Alte câteva exemple vor fi amintite în continuare, cum ar fi: grupul de cuvinte codificate din Isaia 53 și cel din Ieșirea 30.

În urma cercetărilor efectuate pe textul Bibliei am constatat existența următoarelor tipuri de coduri:

– cuvinte singulare codificate fără legătură cu textul în care apar;
– cuvinte singulare codificate care au legătură cu textul în care apar;
– grupuri de cuvinte codificate fără legătură cu textul în care apar;
– grupuri de cuvinte codificate cu legătură între ele, dar fără legătură cu textul în care apar;
– grupuri de cuvinte codificate cu legătură între ele și cu textul în care apar.

Cercetările aprofundate efectuate de matematicianul Sherman, pornind de la studiile lui Yacov și Grant, au dus la descoperirea a sute de coduri extinse, care creează structuri de cuvinte cu înțeles semantic. Rezultatele acestor cercetări sunt prezentate în Bible Code Bombshell.

În categoria codul Bibliei, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament | Etichete , , , , , | Lasă un comentariu

Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XXIV

Cuvântul Eden codificat în Facerea

De pildă, Rips a descoperit că în Facerea 2, 4‑17, unde cuvântul Eden, עדן , apare de trei ori în textul clar, același cuvânt apare codificat de 20 de ori. Numărul așteptat de apariții este de 13,2 ori, iar el apare de 20 de ori.

În același text, conform lui Rips, cuvântul râul, ha`nahar, הנהר , apare de trei ori în textul clar, iar codificat, de 13 ori. Numărul așteptat de apariții este de 6,15 ori, iar el apare de 13 ori.

În forma nearticulată „râu”, nahar, נהר , apare codificat de 90 de ori. Când a căutat cuvântul „anotimpul”, המועדים , l‑a găsit o singură dată în toată cartea Facerea în imediata apropiere de cuvântul „anotimpurile”, din versetul 14, acolo unde se vorbește despre crearea luminătorilor pe tăria cerului, „ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii”. Şansele ca această apariție să fie întâmplătoare sunt de 1 la 70 000 000.

Am verificat aceste coduri pe computerul personal și le‑am găsit așa cum le descrie și Rips. Matricea poate fi consultată în Anexa 2.

Am căutat cuvântul עדן , Eden, în capitolele 2‑4 din Facerea (3 752 de litere ebraice) și l‑am găsit de 25 de ori. Am efectuat căutarea pentru un interval de citire de maximum 100. Numărul așteptat de apariții întâmplătoare este de 16,2.

Dr. Doron Witztum și Rips au găsit codificate în Facerea, capitolul 2, în care se vorbește despre grădina Edenului, numele a douăzeci și cinci de copaci, unde este relatată crearea vegetației de către Dumnezeu. Şansa ca aceasta să se petreacă din întâmplare a fost calculată de matematicieni la 1 la 100 000 [1].

Evident, aceste nume de copaci codificate nu reprezintă o informație profetică, însă este extrem de complicat pentru o ființă umană să încerce să scrie o scurtă povestire, indiferent de subiect, și, în același timp, să codifice numele a douăzeci și cinci de arbori prin cuvinte ELS.

Numele a douăzeci și trei de arbori

butuc גפן 2 tamarisc אשל 93
strugure ענב 7 stejar אלון 3
castan ערמן 1 plop לבנה 1
pădure deasă עבת 10 scorţişoară קדה 12
curmal תמר 44 migdală שקד 6
salcâm שטה 7 fistic אלה 191
mărăcine אטד 11 tufiş de mărăcini סנה 3
cedru ארז 5 alun לוז 8
aloe אהלים 3 măslin זית 12
smochin תאנה 5 brad גפר 4
salcie ערבה 2 grâu חטה 5
rodie רמון 4

Am verificat lista arborilor și am identificat 23 dintre ei, cu un total de 439 de apariții pentru intervale de citire cuprinse între doi și o sută. Fascinant este că toți acești copaci apar în capitolul în care se vorbește despre grădina Edenului.

Grant Jeffrey a continuat cercetarea pe același capitol din Facerea și a găsit codificate numele a șaptesprezece animale pomenite în Vechiul Testament. Mai mult, cuvântul ,תורה Torah, este codificat de trei ori, la intervale de patru, nouă și douăzeci și una de litere, iar numele ישוע , Yeshua, este codificat de opt ori, la intervale cuprinse între zece și optzeci și șase de litere. Numărul de apariții întâmplătoare este de 4,2.

Aceste coduri complexe apar încorporate într‑un text cât se poate de cursiv în alegerea cuvintelor pe care autorul le‑a folosit pentru istorisirea creării omului și așezarea lui în Eden. Este greu de crezut că un om sau un program de computer ar putea produce un pasaj atât de scurt, cum este Facerea 2, și să așeze atât de multe cuvinte codificate în text, la intervale ELS.

Matematicienii și statisticienii care au analizat statistic miile de cuvinte ELS codificate, descoperite în textul ebraic al Scripturii, consideră că acestea nu puteau să apară întâmplător și că un scriitor uman nu ar fi putut produce un fenomen atât de complex. Concluzia lor a fost aceea că doar o inteligență divină a putut dicta lui Moise să aștearnă în scris textul biblic ebraic cu atâta precizie, încât să conțină un cod atât de complex.

Note

[1] Daniel Michelson, Codes in the Torah, B`Or Ha Torah, nr. 6 (1987), Ierusalim, apud Grant R. Jeffrey, The Signature of God, ed. cit., p. 236; dr. Moshe Katz, op. cit., p. 124.

În categoria codul Bibliei, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament | Etichete , , , , , | Un comentariu

Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XXIII

De reținut. Pe parcursul celorlalte articole vor apare multe cuvinte scrise în limba ebraică, dar nu vă faceți griji. Toate sunt traduse în limba română. Ele sunt introduse în text doar pentru cei care cunosc limba ebraică și doresc să verifice singuri codurile prezentate drept exemplu.

Cuvântul Tora codificat în Biblie

Cercetătorii au descoperit cuvântul תורה , Torah, în Facerea 1, 1, începând din primul cuvânt, cu litera a șasea, la un salt înainte de cincizeci de litere [1]. Am reluat testul pe programul The Keys of the Bible și am verificat pentru această echidistanță (i = 50) de câte ori apare în Facerea cuvântul Tora. Programul a găsit șase apariții, trei citite de la dreapta la stânga și altele trei citite de la stânga la dreapta.

Figura 1. Cuvântul Tora în Facerea 1, 1

Iată pozițiile celor șase cuvinte:

Versetul Cuvântul Litera Salt
1, 1 1 6 50
16, 1 2 3 -50
16, 8 10 2 50
24,20 2 2 -50
24, 54 2 4 -50
49, 28 7 4 50

Spre surprinderea lor, cercetătorii au găsit în primul verset din Ieșirea, a doua carte din Biblie, același cuvânt תורה , Tora, citit la același interval de cincizeci, începând cu

prima apariție a literei ת, tav.

Figura 2. Cuvântul Tora în Ieșirea 1, 1

În Ieșirea, cuvântul Tora apare, la un interval de cincizeci de litere, de opt ori, după cum urmează:

Versetul Cuvântul Litera Salt
1, 1 2 4 50
12, 11 3 2 50
12, 46 13 1 50
14, 5 19 2 50
28, 14 11 2 50
33, 17 13 4 50
35, 3 2 1 -50
39, 8 9 4 50

La examinarea cărții Leviticul, cuvântul תורה nu mai apare codificat în primul verset, însă este codificat începând cu Leviticul 4, 30 și apare de șase ori. Numărul așteptat de apariții întâmplătoare este de 3,4.

În cartea Numerii, cuvântul תורה apare din nou în primul verset, dar citit invers, de la stânga la dreapta. În Numerii, la interval de cincizeci, apare de cinci ori. Numărul așteptat de apariții întâmplătoare este de 3,2. În Deuteronomul, la un interval de cincizeci apare cuvântul תורה de șapte ori, cu un număr de apariții întâmplătoare așteptate de 3,9. Același cuvânt este găsit și la un interval de patruzeci și nouă de litere, începând din al cincilea verset și citit invers. Cuvântul apare de trei ori la acest interval de citire.

După cum putem observa, cuvântul תורה apare în toate cele cinci cărți ale lui Moise, codificat din primul capitol al fiecărei cărți. În Cartea Numerii am găsit cuvântul תורה codificat la un interval de patruzeci și patru de litere, începând din primul verset și citit de la dreapta la stânga. Am testat aparițiile pe intervale de la doi la o sută și am identificat trei sute douăzeci de apariții.

Matematicianul Daniel Michelson a calculat că șansele apariției cuvântului תורה în primul verset din patru cărți ale Torei erau mai mari de trei milioane la unu. Eu l‑am găsit, după cum am arătat, și în cartea Numerii. Așadar tiparul aparițiilor este la intervale de 50, 50, 44, 50, 49 pentru cele cinci cărți ale Torei.

Numărul de cuvinte codificate ce pot fi găsite cu ajutorul unui soft specializat pe analiza textului biblic este imens. Dar trebuie să reținem următorul aspect: unele cuvinte se pot forma întâmplător, însă nu toate, având în vedere aceeași configurație de litere a textului. Oricine analizează codul Bibliei trebuie să aibă mereu în minte frumusețea aranjamentelor, căci aceasta, împreună cu ordinea matematică, nu pot fi rodul întâmplării.

Note

[1] Această secvență de litere echidistante este amintită și de dr. Moshe Katz, op cit., p. 42.

În categoria codul Bibliei, Coduri, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XXII

CAPITOLUL 5

Tainele Torei se dezvăluie

De‑a lungul mileniilor, codurile din Biblie au rămas ascunse. Erau mult prea greu de găsit și extrem de dificil de confirmat. Cercetarea codurilor în timp a dus la dezvoltarea criptografiei, iar criptanaliza a putut să evolueze datorită statisticii matematice.

Pentru că în ultimul secol problema codificării și a spargerii codurilor devenise o problemă de viață și de moarte, dezvoltarea criptanalizei a favorizat dezvoltarea informaticii și apariția computerelor. Așadar cercetarea Torei a dus la dezvoltarea criptografiei și a informaticii, care acum ajută la cercetarea profundă a codurilor Bibliei.

Cercetarea codurilor a devenit din ce în ce mai concentrată, iar subiectul a fost supus testărilor intense și analizelor statistice. Unul dintre cei mai importanți parametri ieșiți în evidență în urma acestor cercetări a fost cel al grupării.

Cercetătorii au observat tendința codurilor de a se grupa pe porțiuni mici de text. Mai mult, s‑a observat și existența unor anumite legături între cuvintele codificate grupat.

Nu se pune la îndoială existența codului sau a cuvintelor codificate. Ele există și nu pot fi contestate. Bătălia se dă la nivel matematic și statistic, pentru a dovedi dacă aceste secvențe de litere echidistante sunt sau nu întâmplătoare. Sigur, unele sunt întâmplătoare, dar foarte multe sunt plasate intenționat, așa cum foarte bine explică Edwin Sherman în cartea sa Bible Code Bombshell.

Există mii și mii de coduri, poate zeci de mii de cuvinte codificate în textul ebraic al Vechiului Testament. Nimeni nu a numărat încă toate aceste coduri. De aceea, este bine să avem în minte câteva aspecte pe care să le urmărim, și anume: fenomenul de grupare, echidistanțele mici, armonia și frumusețea așezării codurilor.

Coduri descoperite de către cercetători

Numărul codurilor descoperite este imens. Cercetătorii israelieni au început cu descoperirea mai multor perechi de cuvinte, apoi cu numele și data nașterii sau morții a șaizeci și șase de personalități și au continuat cu descoperirea de coduri privind evenimente din istoria recentă, cum ar fi cele despre Holocaust, atacuri teroriste, dezastre sau teme biblice. Aceste tipuri de coduri au fost cele mai mediatizate.

Noi ne vom concentra mai mult pe codurile legate de subiecte biblice și mesianice. Scopul nostru este acela de a dovedi că toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu cuvânt cu cuvânt.

În categoria codul Bibliei, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament | Etichete , , , , , , , | Lasă un comentariu

Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XXI

Fiecare iotă și cirtă

Însuși Iisus Hristos a afirmat că literele care compun Scriptura au fost inspirate direct de Dumnezeu și au fost păstrate într‑o ordine precisă pentru eternitate.

„Că adevărat zic vouă: „Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate” (Matei 5, 18).

Cuvântul românesc iota este traducerea cuvântului grecesc iota, adică litera i. Acest i din greacă este echivalentul literei yod, cea mai mică literă din alfabetul ebraic. Cirtă vine de la cuvântul grecesc keraia, derivat de la cel mai mic simbol gramatical ebraic. Iisus a precizat că orice literă, oricât de mică, sau semn gramatical din textul original al Bibliei a fost inspirat direct de Dumnezeu.

Sfântul Ioan Hrisostom (secolul al IV‑lea), referindu‑se la acuratețea textului Scripturii, afirmă: „În parte, am arătat altă dată că în Scriptură nu‑i pusă nici o iotă, nici o cirtă fără scop” [1]. Sau, în alt loc, spune că…

…de aceea și eu, cu toate că mă hotărâsem să vorbesc despre altceva, părăsesc subiectul acela și mă pregătesc să poposesc lângă cuvintele acestea, ca să vedeți că nimic nu este de prisos în Sfânta Scriptură, nimic nu este de mică importanță, nici o iotă, nici o cirtă, ci și cel mai neînsemnat cuvânt ne deschide mare noian de gânduri. Dar pentru ce vorbesc eu de cel mai neînsemnat cuvânt? Adeseori numai adaosul unei singure litere dă cuvântului desăvârșită putere de gânduri. Şi se poate vedea asta cu numele lui Avraam [2].

Eu socot că niciun om studios nu va voi să treacă cu vederea vreun cuvânt din cele aflate în Scriptură, fie șir de nume, fie număr de ani, fie salutare, oricât de neînsemnată [3].

Şi ce spun eu de scăderi sau adăugiri în Sfânta Scriptură? Când chiar o virgulă, sau o citire prefăcută, sau mai bine zis o rostire preschimbată a unui singur cuvânt de multe ori a zămislit cele mai rele urmări [4].

Pe lângă exemplele date din scrierile înțelepților evrei, cred că aceste câteva exemple din scrierile Sf. Ioan Hrisostom sunt suficiente pentru a arăta grija scriitorilor și Părinților Bisericii primare pentru acuratețea textului scripturistic.

Declarația lui Iisus despre textul Scripturii a fost confirmată două mii de ani mai târziu prin intermediul unei analize complicate a textului ebraic al Bibliei de către matematicieni și informaticieni din Israel. Spre surprinderea lor, cercetătorii au descoperit că fiecare literă din Tora se încadrează într‑un proiect complicat, extrem de precis din punct de vedere matematic.

Acest fenomen al codurilor Bibliei a fost pus de Dumnezeu în textul Scripturii cu mii de ani în urmă și păstrat ascuns până în zilele noastre. Cele mai multe dintre aceste coduri nu au putut fi descoperite printr‑o examinare manuală a textului. Abia dezvoltarea tehnicii de calcul și aplicarea ei în cercetarea textului ebraic al Scripturii a făcut posibilă descoperirea de noi cuvinte codificate.

Ideea folosirii computerului pentru analiza Torei a fost propusă de dr. Moshe Katz [5] în anul 1983 [6]. Dr. Elyiahu Rips de la Universitatea Ebraică din Ierusalim a făcut un studiu independent asupra secvențelor de litere echidistante, concentrându‑se pe căutarea de structuri ascunse în textul cărții Facerea, așa cum am arătat mai sus.

Toate codurile descoperite și făcute publice pot fi verificate de către oricine este interesat, prin analiză manuală pe textul ebraic al Torei. Cercetarea este deschisă oricui dorește să se convingă personal, cu condiția să folosească textul masoretic autorizat (Koren). În cele ce urmează am oferit referința pentru fiecare cuvânt codificat pentru a le fi de ajutor celor ce doresc să facă verificarea pe textul ebraic al Bibliei.

Note.

[1] Sf. Ioan Hrisostom, Despre schimbarea numelor, Cuvântul I, 4 (P.G. 51, 113‑156).
[2] Idem, Cuvântul I la «Îmbrățișați pe Priscila și Acvila», și celelalte, 1 (P.G. 51, 187‑196).
[3] Idem, Cuvântul II la Priscila și Acvila; și că nu se cuvine să vorbim de rău pe preoții lui Dumnezeu, 1 (P.G. 51, 196‑208).
[4] Idem, Omilii la Epistola I Corinteni, Omilia XXXIV (P.G. 61, 11‑373).
[5] Dr. Moshe Katz este profesor de istorie la Universitatea Ebraică din New York, SUA, autor al cărții CompuTorah. On Hidden Codes in the Torah.
[6] Dr. Moshe Katz, op. cit., p. 50.

În categoria codul Bibliei, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XX

De ce a pus Dumnezeu aceste coduri ascunse în Scriptură?

Până pe la începutul secolului XX, Biblia a fost acceptată ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu inspirat și autoritar. Cu toate acestea, noi suntem martorii unui asalt fără precedent asupra autorității Bibliei, susținut de elita intelectuală, de instituțiile de învățământ, de teologii liberali și de media. Personal împărtășesc aceeași părere cu Grant Jeffrey că prin codurile Bibliei ne este oferită o nouă evidență extraordinară care să dovedească acestei generații de sceptici că Biblia este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu inspirat.

Natura complexă a acestor coduri ne arată că descoperirea acestor cuvinte codificate nu putea să se petreacă înainte de dezvoltarea tehnicii de calcul și a computerelor. Dumnezeu a ascuns aceste incredibile coduri în așa fel încât să fie descoperite acum, când autoritatea Bibliei este pusă la îndoială mai mult ca oricând. Actuala generație de sceptici are nevoie de o evidență științifică suplimentară, ca cea oferită de codurile Bibliei, într‑un mod în care generațiile precedente nu aveau nevoie.

Cu sute de ani în urmă, un rabin faimos, Eliyahu ben Solomon, cunoscut sub numele de Vilna Gaon, a trăit și a învățat în orașul Vilna, Lituania, lângă Marea Baltică în nordul Europei. Acest înțelept evreu, mistic și genial, i‑a învățat pe ucenicii săi că Dumnezeu a ascuns o cantitate mare de informații secrete codificate în literele ebraice ale Torei.

Tot ce a fost, este și va fi până la sfârșitul timpului se află în Tora, de la primul până la ultimul cuvânt. Şi asta nu la modul general; sunt incluse detalii despre fiecare persoană în parte, detalii dintre cele mai minuțioase despre tot ce i s‑a întâmplat din ziua în care s‑a născut și până când a murit; la fel este cazul cu fiecare animal în parte, cu fiecare vietate în parte (Vilna Gaon, Introducere la Sefira Ditzniut) [1].

Există o mărturie interesantă, care sugerează cunoașterea codurilor în scrierile mistice iudaice, numită Zohar. „Întreaga Toră este plină cu nume divine. Numele divine aleargă prin fiecare cuvânt din Tora (Zohar II, 87a) [2].

Pe la anul 1200, Moise Maimonide, cunoscut ca Rambam, a făcut un comentariu curios despre această declarație din Zohar care ne indică că el a înțeles că există coduri complexe ascunse în Tora. El a spus că aceste coduri ascunse furnizează un alt motiv pentru care Tora trebuie considerată ca nepotrivită pentru a fi folosită dacă și numai o singură literă din text a fost greșită. Scoaterea sau adăugarea unei singure litere din textul ebraic ar putea elimina codul ascuns în secțiunea respectivă de text. De asemenea, există o declarație sugestivă în Talmud care se referă la coduri: „În Tora se face amintire despre toate” (Talmud Tan`anim 9a). Alte referințe la existența codurilor Bibliei sunt găsite în următoarele pasaje: Zohar 2, 161a; B`reishit Rabah 1, 1; Tanchuma 1,1; Raza M`bemma; și B`reishit 23a [3].

Dr. Satinover argumentează că…

…vechile tradiții susțin că există șapte porți ale înțelepciunii, șapte metode diferite de interpretare a textelor Torei. Dintre acestea metoda literelor echidistante este doar una (după Zohar e cea de‑a cincea). Dar dacă convingerile lui Vilna Gaon sunt corecte – și anume că în Tora sunt cuprinse toate detaliile istoriei, un text de numai 300 000 de litere –, atunci codul Bibliei trebuie să conțină numeroase alte sisteme de codificare pentru a le dezvălui, deci nu numai sistemul literelor echidistante, nu numai principiul spațiului minimal și așa mai departe. Dar dacă există numeroase reguli de codificare, atunci trebuie să existe și legi care definesc fiecare clasă de codificare și regulile conform cărora s‑a operat codificarea [4].

Dintre aceste reguli de codificare am amintit trei: secvențe de litere echidistante, secvențe de cuvinte echidistante și examinarea progresiilor secvențiale.

Descoperirea codurilor Bibliei care relevă informații despre viața, activitatea și moartea lui Iisus din Nazaret, în pasajele profetice ale Vechiului Testament, scrise cu multe secole înainte de nașterea Sa, oferă o evidență puternică că Iisus Hristos este adevăratul Mesia și Fiul lui Dumnezeu. Despre acestea vom discuta într‑un alt capitol.

Codurile Bibliei au un singur scop, acela de a dovedi oamenilor din generația noastră că Biblia este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu.

Pentru noi, codurile Bibliei sunt semnătura autentică a lui Dumnezeu în paginile Sfintei Scripturi. Vom vedea în capitolul următor o serie de coduri care întăresc afirmația noastră.

Note

[1] Am găsit acest citat în mai multe surse, cum ar fi Yacov Rambsel, Yeshua. The Name of Jesus Revealed in Code in the Old Testament, Word Publishing, Nashville, 1996, p. XIII; Grant R. Jeffrey, The Handwriting of God. Sacred Mysteries of the Bible, Word Publishing, Nashville, 1998, p. 158; Jeffrey Satinover, Descifrarea codului Bibliei, Editura Elit, Ploiești, f.a., p. 10; dr. Moshe Katz, CompuTorah. On Hidden Codes in the Torah, ed. cit., p. 25; Robert M. Haralick, Matityahu Glazerson, The Torah Codes and Israel Today, Jerusalem, 1996, p. 1.
[2] Dr. Moshe Katz, op. cit., p. 24.
[3] Grant R. Jeffrey, The Handwriting of God. Sacred Mysteries of the Bible, ed. cit., p. 159.
[4] Jeffrey Satinover, op. cit., pp. 267‑268.

În categoria codul Bibliei, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament | Etichete , , , , , | 2 comentarii