Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 40

ora 07.44
Am început ziua 40 de post numai cu apă. Este ultima zi de post numai cu apă. De mâine încep revenirea din post. M-am culcat pe la ora 01.30 și m-am sculat la ora 07.20. Am dormit foarte bine. Ieri am băut peste 4 litri de apă, iar astăzi 0,5 litri de apă. Mă simt excelent! Încep activitatea cu „Minutul cu Maxwell” despre promisiuni. Gândește-te bine înainte să promiți ceva. Gândește-te dacă poți sau nu să împlinești ceea ce promiți.

„Data viitoare când ești cu cineva și încerci să clădești o relație, bazată pe valoare și încredere, și ajungi la puntea numită „promisiune”, asigură-te că o clădești bine și o treci până la capăt.”

Al doilea cuvânt este despre amânare. Oamenii de succes s-au autodisciplinat și au învins obiceiul amânării și cunosc puterea inițierii.

ora 16.24
Ziua a trecut repede. Am lucrat dimineață un pic la proiectarea unui chestionar, apoi am lucrat la înregistrarea unor acte contabile până pe la 15.40. Am continua până acum cu citirea corespondenței și raspunsul la unele email-uri. Acum mă voi odihni câteva minute. Mă simt excelent! Este ultima zi de post numai cu apă. De mâine încep programul de revenire din post.

Mâine voi bea ceai și supe strecurate, iar pe seară, poate o supă cremă de legume, fără pâine.

ora 20.08
Am lucrat până la ora 20.00 la inregistrarea de documente contabile. Pe astăzi am terminat.

ora 23.38
Iată că am ajuns, cu ajutorul lui Dumnezeu, la sfârșitul postului de 40 de zile numai cu apă. Mă simt excelent! Slavă lui Dumnezeu pentru toate. În continuare îmi doresc să păstrez un meniu simplu, cât mai simplu, compus mai mult din supe, ceaiuri și compoturi. Dacă voi reuși să implementez această nouă dietă, vă voi anunța.

Să știți că vom avea mare nevoie de asemenea exerciții de voință și de conștientizare. De voință, ca să simplificăm dieta, și de conștientizare, că putem trăi cu foarte puțină mâncare, sau chiar numai cu apă. Important este să nu intrăm în panică. Trăim vremuri tulburi și instabile, și oricând ne putem trezi cu o criză alimentară și energetică.

Amintiți-vă de aceste expperiențe ale mele. Amintiți-vă că se poate trăi numai cu apă, cel puțin 40 de zile. Dar dacă în meniu adăugăm ceaiuri și supe putem trăi luni de zile.

Secretul este să bei minim 3 litri de apă pe zi. Apa este esențială!

Chiar dacă postul cu apă s-a încheiat, postul continuă până în ziua Învierii Domnului. Va fi un post de revenire cu supe strecurate, ceai și supe cremă de legume.

Azi am băut cca 3 litri de apă.

Pe mâine!

În categoria Postul cu apa | Etichete , , , , , | 4 comentarii

Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 39

ora 07.46
Am început ziua 39 de post numai cu apă. Este penultima zi de post numai cu apă. M-am culcat pe la ora 00.30 și m-am sculat la ora 07.25. Mă simt excelent! Ieri am băut 4 litri de apă, iar astăzi doar 0,5 litri de apă. Voi viziona un webinar cu Doru și Pera despre cum să lansezi propriul curs online.

ora 23.58
Iată că a recut și ziua 39 de post numai cu apă. Astăzi a fost o zi foarte încărcată. De dimineață am urmărit un webinar cu Doru și Pera despre programul „Hobby2Profit”, apoi am vizionat niște materiale suplimentare legate de acest program. De la ora 12.00 până la 13.00 am avut o întâlnire cu George Simion din echipa KiwiPro, în legătură cu achiziționarea pachetului „Hobby2 Profit”.

La final am hotărât să achiziționez acest pachet de cursuri. Este un pachet de cursuri! Am investit destul de mult, dar sper să se merite. De ani de zile caut resurse gratuite, urmăresc webinarii și constat că am progresat foarte puțin. La urma urmei, timpul este cea mai scumpă resursă. Nu am timp să pirde cu căutarea materialelor gratuite și combinarea lor ca să pot merge mai departe. Am investit ca să primesc o metodă verificată de sute de persoane și modele pe care doar trebuie să le personalizez.

A fost o zi decisivă, în care am investit foarte mult în dezvoltarea activității pe care o desfășor. În ultimii 10 ani am scris sute de articole despre contabilitate pe care nu le-am valorificat în nici un fel. Vreau să ajung cu mesajul meu la cât mai multe persoane și nu am contactele, pentru că nu le-am adunat. Am un curs și nu dețin informațiile necesare pentru a comunica cu cititorii mei. Singurul canal de comunicare este blogul.

Am început să urmăresc programul „Hobby2 Profit”, iar de la ora 19.00 până pe la ora 21.00 am urmărit un masterclass cu Silvia Munteanu. Și, uite așa, a trecut ziua!

Dacă vrei să realizezi ceva în viață, mai întăi ttrebuie să visezi, apoi să investești în tine. Aceasta este cea mai valoroasă și sigură investiție! Mă simt excelent! Am băut peste 4 litri de apă.

Mâine este ultima zi de post numai cu apă! Apoi urmează perioada de revenire. Pot spune că acest post a trecut repede și ușor. Cu fiecare post mi se pare tot mai ușor.

Dar aș dori să experimentez o dietă cât mai simplă, pentru a verifica dacă omul poate trăi doar cu supe și mâcare foarte puțină. Mă refer la produse cât mai naturale. Oricum, vă voi ține la curect cu viitoarele experiențe, care pot inspira și pe alții.

În categoria Postul cu apa | Etichete , , , , , , | 2 comentarii

Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 38

ora 08.14
Bun găsit tuturor! Am început ziua 38 de post numai cu apă. Mă simt excelent! Răgușeala încă nu m-a lăsat. M-am culcat pe la ora 01.00 și m-am sculat pe la ora 07.45. Ieri am băut 4 litri de apă, iar astăzi doar 0,5 litri de apă. Tensiunea este 122/83, iar pulsul 82.

Voi începe activitatea cu audierea „Minutul cu Maxwell”, despre autoevaluare.

„Autoevaluarea înseamnă că nu am încredere în mine.” Găsește un prieten care te iubește necondiționat. Intră în viața acestuia și roagă-l să te ajute să-ți faci o autoevaluare.”

Al doilea cuvânt a fost „intenționat”. Nu dai pur și simplu peste succes, ci ești intenționat în acest proces.

„Te sfătuiesc să-ți analizezi viața, unde vrei să ajungi, să te uiți la prețul necesar pentru a ajunge acolo, la calea pe care vrei să o urmezi. Te sfătuiesc să devii o persoană intenționată. Nimeni nu a devenit o persoană de succes accidental.”

Al treilea cuvânt a fost despre conflict.

„Dacă vei lucra cu oamenii, vei avea conflict. Dacă conduci oameni, mereu vor exista conflicte, mereu vor fi probleme. Oamenii sunt dezordonați. Nu poți scăpa de conflicte, dar poți să-i ajuți pe oameni să trecă peste ele.

Interesante învățături, care merită reținute și de care să ținem seama în viața noastră.

ora 11.47
Urmăresc un webinar cu Doru și Pera, care a început la ora 11.00. Între timp am scris și un articol pe care l-am programat să fie publicat mâine dimineață, blogul „Conferințe în direct”. După ce se termină aces webinar voi continua cu vizionarea webinarului lui Lorand.

ora 16.55
Am lucrat până acum la un material „Despre active și pasive, pe înțelesul tuturor”. Mă simt excelent!

ora 23.16
A trecut ți ziua 38 de post numai cu apă. Astăzi, la amiază, am băut un ceai de legume. În loc de plante medicinale am folosit legume și am băut zeama fierbinte. Mă pregătesc de revenirea din post. Trecere atrebuie făcută lent. Mai sunt 10 zile până la Paști și trebuie să pregătec ieșirea din post. Cel mai importnt lucru este să nu se schimbe dieta brusc, apoi s se mențină o dietă ușoară.

Cred că omul poate trăi așa cum trăiau pustnicii în pustie. Ce ne deosebește pe noi de ei este doar voința, sau educarea voinței. Asta nu se spune în Pateric, însă am descoperit-o din experiență. Avem nevoie de educarea voinței! Cel mai greu lucru este începutul postului.

Studiile recente afirmă că un obicei nou poate fi implementat în 66 de zile. Așadar, este nevoie de minim 66 de zile pentru a implementa un obicei nou. Dacă vreu să postești numai cu apă, ai nevoie de minim 66 de zile ca să implementezi acest nou obicei.

Dacă bei ceai, sau câte o supă de frunze sau legume, cred că poți trăi și un an întreg. Nu am verificat, dar îmi propun să verific acest lucru.

Desigur, pe lângă această dietă (nu pot să-i spun altfel) importantă este și rugăciunea.

Postul se încheie peste 2 zile și nu pot spune că mi-a fost poftă de mâncare, sau am suferit pentru că nu am mâncat. Dacă alegi conștient șși intenționat să postești, „foamea” și pofta dispar din prima zi. Totul ține de minte.

Mâncăm pentru că poftim, nu pentru că avem nevoie! Nu este rău să te bucuri de mâncare, ci rău este să abuzezi de ea.

După un post de 40 de zile, gusturile se schimbă. Savurezi fiecare îmbucătură. Nu trebuie să mănânci mult ca să te simți fericit!

Îmi doresc ca după încheierea acestui post să mă bucur de fiecare îmbucătură. Carne nu mănânc de 30 de ani, la pește am renunțat de vreo 2 ani. Mă refer la legume și lactate. Doamne slavă Ție! Cât de milostiv ești!

Să gustăm din toate, dar să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate. Mănânci carne? Dă slavă lui Dumnezeu! Mănânci pește? Dă slavă lui Dumnezeu! Dă slavă pentru toate!

Mă simt excelent! Am băut cca 4 litri de apă!

În categoria Postul cu apa | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 37

ora 09.29
Am început ziua 37 de post numai cu apă. Mă simt excelent, chiar dacă sunt răgușit de câteva zile. Sper să scap cât mai repede. Astăzi ar trebui să mă duc la o lansare de carte, dar să vedem cum evoluează răgușeala. Afară este soare, însă este răcoare.

ora 11.43
Până acum am citit și m-am odihnit. Mă simt excelent! Iau tratament pentru răgușeală și aștept să-și facă efectul. M-am tratat și cu bioptronul.

ora 17.38
Am fost la lansarea de carte a domnului profesor Daniel Ioan Toader. Cartea are titlul „Închisoarea chilie” și a apărut la editura Hermannvet, din Sibiu. În același eveniment au mai fost lansate două cărți. A fost un eveniment deosebi care mi-a făcut plăcere, chiar dacă am fost un pic răgușit. Evenimentul a durat în jur de o oră și 15 minute, apoi am mai stat la discuții. Acum mă voi odihni un pic.

ora 23.28
A trecut și ziua 37 de post numai cu apă. pot să spun că mă simt excelent! Răgușeala nu mi-a trecut. În această după amiază m-am odihnit și am citit. Am început să urmăresc un webinar cu Lorand. Astăzi am băut cca. 4 litri de apă. În continuare, până mă culc, voi asculta pe Lorand.

În categoria Postul cu apa | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 36

ora 06.53
Am început ziua 36 de post numai cu apă. M-am sculat la ora 06.00 și mă pregătesc de plecare într-o călătorie de 5 ore. Momentan mă simt excelent! Am băut aproape 1 litru de apă, însă pe drum nu voi mai bea. Greutatea este 89,7 kg. Tensiunea este 115/66, iar pulsul 78. Voi mai consemna în jurnal după ce ajung la destinație.

ora 17.01
Am ajuns la destinație pe la ora 14.30. Drumul a fost bun, și vremea a fost bună. Mă simt excelent, deși pe drum nu am băut apă deloc. Până acum am băut cca 2 litri de apă. Acum mă voi pregăti pentru lansarea de carte din seara aceasta.

ora 23.34
M-am odihnit, apoi am mers la biserica pentru prezentarea de carte. Pe la 19 00 am ajuns la biserică, iar după Sf. Maslu a început prezentarea de carte. În total a durat vreo 40 de minute. Am prezentat cartea „Puterea sunetului” pe care am editat-o anul trecut. Au fost peste 100 de pesoane. Mă simt excelent, deși sunt răgușit. Am băut peste 3 litri de apă.

Mâine, după amiază, mă voi duce la o prezentare de carte. Vă voi ține la curent cu noutățile.

În categoria Postul cu apa | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 35

ora 12.07
Sunt în ziua 35 de post numai cu apă. Astăzi m-am simțit cele mai slăbit. Poate și pentru că ieri am băut foarte puțină apă. Iar astăzi am băut după slujbă 1,5 litri de apă. Afară este frig și a nins. M-a prins o răceală și sunt răgușit, în rest nimic. Nu pot spune că mă simt excelent. Sper ca până diseară să-mi mai revin. Însă ar fi bine să mă odihnesc, mai ales că este duminică. Azi nu am slujit din cauza răgușelii.

ora 20.03
Tensiunea este 116/72, iar pulsul 93. În această după amiază m-am odihnit un pic.

ora 23.01
Iată că a trecut și ziua 35 de post numai cu apă. Mi-am mai revenit, dar nu pot spune că astăzi m-am simțit excelent. Am băut 3 litri de apă. Au trecut 35 de zile de post foarte repede. Aproape că am uitat să mănânc. A devenit ceva obișnuit să treacă ziua fără să mănânc. Important este să beau apă. Mă mir cum omul poate trăi fără mâncare. Aceasta este a treia experiență de post numai cu apă pentru 40 de zile. Acum a devenit ceva obișnuit pentru mine. A devenit o certitudine că omul poate trăi cel puțin 40 de zile numai cu apă. Spun cel puțin 40 de zile, pentru că atât am încercat eu, și sunt sigur pe acest lucru.

Mâ gândesc ca după Paști să continui această experiență într-un mod inedit. Dar pentru moment rămâne în plan. Nu vreau să mă laud cu ce nu am făcut. La momentul potrivit vă voi anunța.

Mâine dimineață voi pleca iar într-o călătorie de 5 ore și nu voi avea când să mai notez în jurnal. Mâine seară am o lansare de carte.

În categoria Postul cu apa | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 34

ora 10.00
Am început ziua 34 de post numai cu apă. Astă noapte m-am culcat pe la ora 02.20. Am lucrat la testarea unui modul pe blog. Dimineață m-am sculat pe la ora 07.50 și m-am pregătit de plecare. Astăzi mă voi întoace la munte. Mâine se anunță ploi terențiale, așa că nu-i de plecat pe drum. Voi pleca până în amiază și sper să ajung la destinație cel târziu pe la ora 16.00. Înainte de plecare mai am de luat niște cărți de la tipografie.

În această dimineață sunt mai slăbit. La ridicarea rapidă din pat am simțit o senzație de amețeală. Cum se manifestă? Ți se întunecă privirea pentru 2-3 secunde. În rest, dacă nu fac mișcări bruște, nu am nici o altă problemă. Voi continua după ce ajung la destinație.

ora 17.57
Pe la 16.30 am ajuns la destinație. Pe drum a fost cald, însă la munte este înnourat și se pregătește de ploaie. Și temperatura a scăzut de pe la 24 de grade la 13 grade. Drumul a fost bun. Mă simt fără energie, pentru că astăzi am băut puțină apă. Dimineață până am plecat am băut 1,5 litri de apă, iar după ce am ajuns încă 1 litru. Sper să recuperez, întrucât mâine voi sluji și nu voi bea apă până la amiază. Acum, mă voi odihni un pic.

ora 23.18
Era să uit. Am ascultat o emisiune cu Cristian Terran, de aproape 2 ore. O emisiune interesantă pe care o ascult în fiecare sâmbătă. Mă sim obosit, dar sper că până dimineață să-mi revin. Am băut cam 3 litri de apă.
Ne auzim pe mâine.

În categoria Postul cu apa | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 33

ora 08.43
Aseară m-am culcat mai devreme, când dormeam cu cartea în mână, pe la ora 23.45. M-am sculat pe la ora 07.00, dar parcă mai slăbit decât ieri. Poate și pentru că s-a adunat oboseala din ultimile două zile, sau pentru că ieri am băut puțină apă, doar 3,5 litri. Astăzi am băut în jur de 1,5 litri de apă. Sper ca astăzi să beau mai mult. În rest mă simt bine. Voi începe activitatea cu „Minutul cu Maxwell”, despre caracter. Ultimul și al patrulea element al autorității morale este caracterul.

„Definiția mea pentru caracter este să fii mai mare prin interior decât în exterior. Exteriorul este reputația noastră. E ceea ce cred oamenii că suntem. Interiorul este caracterul, cine suntem cu adevărat.”

O persoană de succes înțelege că dezvoltarea începe din interior și apoi trece în exterior.

„Nu poți să dai ceea ce nu ai. Caracterul înseamnă ceea ce am înlăuntrul meu și îți pot da și ție.”

ora 11.46
Am băut până acum 2,3 litri de apă. Am scris un articol și l-am programat pentru publicare pe mâine dimineață. În continuare voi mai face câteva teste cu un modul pe blog.

09.04.2022
ora 02.15
M-am luat cu lucrul și am uitat să mai notez în acest jurnal. Mă simt excelent! Am băut 4,5 litri de apă.

În categoria Articole | Etichete , , , , , | Lasă un comentariu

Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 32

ora 08.16
Iată că a început și ziua 32 de post numai cu apă. Mă simt excelent! Astă noapte m-am culcat pe la ora 02.00 și m-am sculat la ora 08.00. Ieri am băut 4,5 litri de apă, iar astăzi 1 litru de apă. Tensiunea este 110/81, iar pulsul 90.

Voi începe activitatea cu audierea „Minutul cu Maxwell”, despre competență. Autoritatea morală ete cel mai înaltă autoritate pe care un lider o poate avea în viața sa. Se bazează pe cine ești ca persoană, și nu pe funcția pe care o deții. Ce trebuie să fac pentru a o obține? Primul lucru de care avem nevoie este competența. Dacă nu avem competență nu vom putea conduce foarte bine pe oameni. E imposibil să ai autoritate morală și să fii un lider incompetent.
Al doilea cuvânt a fost despre curaj. Autoritatea morală îți este acordată de alții, nu de tine însuți. Al doile pas este curajul.

„Eu definesc curajul ca fiind avansarea în prezența fricii. Ceea ce am înțeles mereu despre marii liderie că ei și-au obținut reputația în situații dificile.”

”Curajul nu este absența fricii. Dacă frica lipsește din viața ta, nu ești curajos. Cu toții avem frici. Cu toții ave acele lucruri pe care nu vrem să le înfruntăm. Problema nu este dacă am frici în viața mea, ci dacă sunt dispus să merg înainte. Știu că orice activitate de succes și orice echipă de suces trece prin dificultăți ca să ajungă în top.”

Al treilea cuvânt este despre consecvență.

„Definiția mea pentru consistență este să faci bine în fiecare zi. Consecvența nu este recompensa pentru o singură încercare. Nici măcar nu se recompensează pentru o încercare săptămânală. Se recompensează după ce am făcut acel lucru în repetate rânduri. De ce-i conferă asta autoritate morală unei persoane? Este din cauză că autoritatea morală nu se conferă instant. Nu este ceva care ți se cuvine, ci este ceva care trebuie să meriți.”

Aceste cuvinte merită audiate din când în când, pentru a ne ajuta să devenim mai buni.

ora 17.43
Am cumpărat un pachet de cursuri acum o săptămână și astăzi am început să de urmăresc. Am început cu cursul despre cum să faci un webinar profesional de acasă. Foarte interesant și am învățat multe lucruri noi. Nu l-am terminat, însă acum fac o pauză pentru plimbare. Mă simt excelent! Am băut cam 2,5 litri de apă.

ora 18.01
Am făcut o scurtă plimbare și m-am întors. Afară bate vântul desptul de tare și este și un pic rece. Voi continua cu urmărirea cursului și luarea de notițe.

ora 22.09
Iată că a trecut și ziua 32 de post numai cu apă. A trecut repede, pentru că am fost ocupt toată ziua cu lucrul și vizionarea unui curs despre cum să lansezi un webinar profesional de acasă. Îl voi revedea pentru a fixa mai bine informațiile și pentru a putea să le pun în practică. Mă simt excelent! Am băut până la această oră 3 litri de apă. Cam puțin, dar până la miezul nopții mai sunt 2 ore. În continuare voi citi până adorm.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

În categoria Postul cu apa | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 31

ora 16.21
M-am luat cu lucrul și am uitat să mai notez în jurnalul de post. Astă noapte am citit până la ora 01.00, apoi m-am culcat. M-am sculat pe la ora 07.50. Mă simt excelent! Ieri am băut 5 litri de apă, iar astăzi 2 litri de apă. Am lucrat așa intens că am și uitat să mai beau apă. Astăzi am încercat să învăț câte ceva de copywriting și să pun în practică în articolele pe care le scriu.

ora 17.34
Acum am terminat de vizionat un interviu cu Danny Ozment despre podcast-uri. A durat aproape o oră și mi-ai plăcut foarte mult. A fost foarte interesant. Merită să-l vizionez din nou.

ora 22.41
Iată că a trecut și ziua 31 de post. Am băut 4,5 litri de apă. Nici nu știu când a trecut ziua și când au trecut atâtea zile. Am și uitat de mâncat. M-am obișnuit să treacă ziua fără să mănânc. Am fost foarte concentrat asupra lucrului. Pe seară am lucrat la blog și am mai testat niște module, dar nu am găsit ce doream. Doresc să-mi actualizez pagina de predici de pe blog.
Nu mă las așa ușor. Voi mai căuta până găsesc ce îmi trebuuie. Este drept ia un pic de timp. Uneori ajung la concluzia că ceea ce vrei să obțiii gratuit este mai scump decât ceea ce poți cumpăra. În amintesc de proverbul care zice: „Tot pățitul e priceput.” Cam așa și în cazul acesta. După ce pierd o mulțime de timp căutând acul în carul cu fân, îmi dau seama că mai ieftin și mai rapid era să cer ajutorul sau să cumpăr ceea ce doream să obțin pe gratis. De fapt, în lumea aceasta nimic nu este gratuit. Nimic!

Dacă crezi că poți beneficia de ceva „gratuit” fără să plătești mai târziu, te înșeli. Totul se plătește! Și cu cât oferta este mai tentantă, cu atât prețul este mai mare. Astăzi, ni se oferă acces „gratuit” peste tot pe internet, dar plătim cu datele noastre personale și cu întreaga noastră activitate online. În viitorul apropiat, oamenii vor plăti cu libertatea până și pâinea pe care o vor mânca.

Am lansat cursul de contabilitate, și mă așteptam să fie măcar câțiva cumpărători care s-au arătat interesați de ceva vreme, însă, se pare, că prețul cursului i-a descurajat. Poate se așteptau să ofer cartea pe gratis. Nu știu. Dar voi afla. Cel mai posibil am greșit eu undeva. Nu am făcut o promovare de calitate, care să vină ca răspuns la nevoile cititorilor mei de pe blog. Voi mai lucra la acest capitol.

Vă las cu bine. Pe mâine!

În categoria Postul cu apa | Etichete , , , , | Lasă un comentariu