Biblia și numerele (II)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Acum cercetez textul Evangheliei după Marcu. Ce credeți, câte numere vom găsi folosite în această Evanghelie? Am văzut că în Evanghelia după Matei sunt folosite 21 de numere, și anume: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 14, 30, 40, 60, 70, 99, 100, 4000, 5000, 10000. Oare câte vom găsit în Evanghelia după Marcu?

În urma cercetării făcute am descoperit în textul de la Marcu sunt folosite 21 de numere, și anume: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 30, 40, 50, 60, 100, 200, 300, 2000, 4000, 5000. Așadar, în Matei sunt folosite 21 de numere, iar în Marcu tot 21 de numere, sau 7 x 3.

Patru numere se regăsesc doar în textul de la Matei: 14, 70, 99, 10000, iar patru doar în textul de la Marcu: 50, 200, 300, 2000.

Așadar, în textul primelor două Evanghelii sunt folosite 25 de numere.

Pe măsură ce voi obține noi rezultate le voi publica.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Noul Testament, Studiu biblic și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

9 răspunsuri la Biblia și numerele (II)

 1. Maria spune:

  Vă mulțumim!
  Așteptăm cu interes noile articole.
  Spor și binecuvântare!

 2. Constantin spune:

  m-a bucurat raspunsul P.C. voastre , dat lui Alexandru , care cerceteaza , folosind traducerea cornilescu . asadar nu aveti reticenta fata de nimeni . pacat ca Parintii Preoti ortodocsi nu intra in dialog ! a cerceta nu inseamna ca nu mai ne pastram credinta . asadar cercetarea Dvs , pentru mine , mi-a amintit de : Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru? … o intrebare : este vre-o legatura intre ” stiinta antica evreiasca a ghematriei ” si biblie ?

  • Teodosie Paraschiv spune:

   Ghematria este un sistem de calcul foarte vechi, adoptat de evrei. Totul porneste de la faptul ca alfabetele vechi, precum ebraica si greaca, nu aveau semne distincte pentru cifre. Cifrele erau reprezentate de litere, iar numere de combinatii de litere. Din acest motiv oricarei litere si oricarui cuvant i se poate atribui o valoare numerica.
   Evreii folosesc ghematria pornind de la ideea ca textul Torei este dictat de Dumnezeu lui Moise, litera cu litera, iar acest text nu poate fi unul intamplator. Matematica continuta in text este plina de informatii care pot fi descoperite doar prin calcule si diferite corelatii numerice si valorice.

   Kabbala este o stiinta pe care foarte putini o inteleg, restul isi dau doar cu parerea. Inteleptii evrei iau Torah ca pe un material de cercetare, sau ca pe o baza de date comprimata (sau compresata, ca sa folosesc in termen informatic). Fiind vorba de un text de origine divina, complexitatea si frumusetea textului este uimitoare. Textul are inteles si in clar, dar in acelasi timp codifica intreaga istorie a lumii. Asta este credinta inteleptilor evrei, mostenita din generatie in generatie, de la Moise pana astazi. Sa fie oare adevarata aceasta credinta? Tot ce este posibil. Sa nu uitam ca Dumnezeu este dincolo de timp si spatiu.

   Cred ca oamenii pot descifra doar trecutul in Biblie, indiferent cat de mult ar cerceta textul. Viitorul ar trebui inteles din perspectiva fizicii cuantice. Viitor exista doar pentru creaturi, nu si pentru Dumnezeu. Viitorul nu este predeterminat, ci este creat de oameni prin exercitarea liberului arbitru. Iata de ce afirmatiile lui Michael Drosnin, din cartea sa „Codul Bibliei”, cum ca prin codul Bibliei poti citi viitorul, sunt simple fabulatii. Nici un cercetator serios al codurilor nu accepta ca acestea ar putea fi folosite pentru citirea viitorului.

 3. Constantin spune:

  a 21 -a litera a alfabetului ebraic este shin . in unele lucrari am intalnit Numele Iisus scris folosind tetragrama sacra , la care la mijloc sa inclus litera shin . ( YH S WH) ?(desigur scris de la dreapta la stanga) . P. C . Voastra ati intalnit asemenea cuvint ? . de asemeni in lucrarea Dvs. am gasit ca : Elohim se traduce cu Dumnezeu . eu stiam ca in ebraica El inseamna Dumnezeu (la singular) iar Elohim este pluralul . de altfel asa incepe Biblia (facerea cap.1 vers. 1, si urmatoarele ) in biblia de la Bucuresti 1688, traducerea este ” foarte plastica” , … Dumnezeu au facut … (desigur Sfanta Treime) . tare curios as fi sa aflu ce parere are D-l Elyahu Rips despre aceasta ??? .

  • Teodosie Paraschiv spune:

   In ebraica Iisus se scrie Yeshua, ישוע, iar Yahweh, יהוה, si dupa cum se vede cele doua cuvinte au comune doar 2 litere.
   Cuvantul Elohim, אלהים, este un cuvant vechi care reprezinta divinitatea, asa cum folosim noi cuvantul Dumnezeu, care nu ne spune nimic despre fiinta sau atributele divinitatii. Terminatia IM, ים, arata pluralul. Insa evreii au inteles totdeauna divinitatea ca una. Rabinii au sesizat pluralul si au inteles ca el ascunde o taina. Au vorbit despre aceasta taina in scrierile lor, insa in mod acoperit, iar dupa aparitia crestinismului si mai acoperit. Se stie ca inteleptii evrei nu au dezvaluit toate tainele poporului de rand. Si nici astazi nu sunt dezvaluite.
   In limba romana veche asa se vorbea si se scria: „Dumnezeu au facut…” sau „el au mers…”, asa ca nu este ceva legat strict de plural. In limbile moderne, notiunea de „Dumnezeu” exprima un singular [God (en), Dieu (fr), Deus (lat), Teos (gr), Gott (ger) ].

   D-l Elyahu Rips este de formatie matematician si nu stiu in ce masura are o opinie personala despre cuvantul Elohim. El a fost ateu, insa studiind codul Bibliei si-a dat seamna ca, din punct de vedere matematic si statistic, secventele de litere echidistante descoperite in Facerea nu pot fi rezultatul intamplarii, ci ele sunt asezate in text intentionat de catre autor. Luand in consideratie complexitatea codurilor a ajuns la concluzia ca numai o inteligenta supraumana putea concepe codul.

 4. constantin spune:

  multumesc pentru raspunsuri . dar tot nu mi ati raspuns daca in alte carti ati intalnit Numele YHSWH ? de altfel prin intrebarile puse de mine , dar si prin intrebarile puse de altii , toti care le citim , gasim raspunsuri pe care probabil nu ni le-am pus . aproape toate afirmatiile facute , in raspunsuri , eu le stiam deja , incerc sa completez unele aspecte . asadar in antichitate numerele erau scrise prin litere , chiar si in evul mediu . aceasta in alfabetele uzuale – ebraica , greaca , slavona , etc . totusi este o exceptie ; de la 1 la 10 se foloseau primele 10 litere , apoi de la 10 la 20 se foloseau corespondente 10+1 ; 10+2 , 10+3 , s a m d . exceptia este la evrei , cand este vorba de 15 si 16 cand nu se scrie comform randuielii ( 10+5 si 10+6) ci ca 9+6 si 9+7 , scrise desigur de la dreapta la stanga , pentru a nu se confunda cu numele lui Dumnezeu. Tetragrama sacra – YHWH , este formata din 4 litere , din care una se repeta (H) . in cazul lui 15 si 17 s- ar folosi doua din cele 3 litere . exceptia se refera la a nu confunda Numele Lui Dumnezeu cu niste cifre . insa fiinta umana , incununarea creatiei Lui Dumnezeu , acum de cand se foloseste calculatorul , primeste uneori fara voia sa un numar , desi are un nume primit la taina botezului . este vorba desigur de folosirea c.n.p.-urilor . … asadar Dumnezeu nu are c.n.p. ! stiau se pare evreii ceva … de altfel cine oare ar putea sa „cuantifice” Dumnezeirea cea vesnica si nemarginita prin numere ?! Dumnezeu este Dumnezeu .punct. El Este Cel Ce Este.

  • Teodosie Paraschiv spune:

   În cărțile pe care le-am citit nu am întâlnit forma YHSWH (scrisă în evraică cu 5 litere). Transliterat se scrie YeShUAh (sau YeShWAh). Literele mari sunt consoanele, iar cele mici vocalizarea. După cum știți, în ebraica veche nu se scrie cu vocale, ci numai cu consoane. Vocalizarea textului au făcut-o înțelepții masoreți. Așadar, Iisus se scrie în evreică, fără vocalizare YSWA, ישוע. Un alt nume apropiat, care simbolizează pe Iisus Mesia, este Iosua, יהושע, (YeHoWSuA).
   Mulțumesc pentru precizarea cu reprezentarea numerică la evrei. Așa este!

   CNP-ul este o invenție de inspirație demonică. Întreg sistemul de evidență a populației este de inspirație demonică. Așa cum noi ne însemnăm cu semnul crucii, ca să ne mărturisim apartenența la Hristos, tot așa Satana vrea să-i însemneze pe oameni cu semnul lui 666. Cifra 6 este simbolul păcatului, a răului, iar 666 este simbolul răului maxim, adică Satana. 666 nu-i ales întâmplător. Creștinii sunt apărați de harul divin necreat, pe când diavolul vrea să stăpânească pe oameni folosindu-se de tenhică și energiile create (undele electromagnetice). Se știe prea bine că scopul final este marcarea CNP-ului pe mână sau pe frunte, cum scrie în Apocalipsa, prin folosirea unui microcip sau a altor tehnologii. Microcipul va fi interfața prin care oamenii vor fi subjugați și controlați de la distanță.

 5. constantin spune:

  legat de pronuntia Numelui Lui Dumnezeu – YHWH – inca sunt pareri diferite ale cercetatorilor , textul cuprinzand doar consoanele . vocalizarea masoretica a aparut mai tarziu , asa ca acest Nume de fapt nu stim cum se pronunta , ci doar presupune – aceasta pentru ca era pronuntat doar o singura data in an si doar de marele preot . cel putin prin traditie asa ni s-a transmis . in rugaciunile lor , evreii folosesc alte nume (ex.Adonai) , pentru a nu se considera ca iau in desert Numele Domnului . eu am intalnit un text in greaca , pe internet – imagini – unde , intr-un manuscris de la Qumran , era scris in greaca varianta in limba greaca a Lui YHWH , anume I A O . (pentru exemplificare tastati : qumran IAO , apoi dati imagini ) . in limba greaca , litera O era de fapt omega . asadar – Iisus Alfa Omega . e un mod de a citi ! , dar parca nimic nu este intamplator . sanatate si Mantuire.

  • Teodosie Paraschiv spune:

   În legătură cu tetragrama YHWH nici nu prea ne interesează cum se pronunța, căci evreii evitau să pronunțe acest nume. Da, citeau Adonai, și a fost tradus în greacă prin Domnul. Evreii religioși sunt foarte atenți la acest aspect până astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *