Numele lui Dumnezeu înscris în genele noastre (III)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Continuăm de unde am rămas în articolul precedent. Dar mai întâi să facem o recapitulare pe scurt. Am descoperit corelația de mai jos.

Alchimie

Chimie

Masa simpla

Foc

Hidrogen

1

Aer

Azot

5

Apa

Oxigen

6

Mai întâi, să vedem care sunt valorile numerice atribuite literelor din alfabetul ebraic, apoi vom identifica literele care corespund celor trei elemente chimice, Hidrogen, azot, oxigen.

Alfabetul ebraic

Alfabetul ebraic

Acum vom căuta literele care corespund cu masa atomică redusă la o unitate conform regulei gematria ketanah. La prima vedere identificăm literele aleph, hey și vav. Însă având în minte o altă regulă din gematria, ik-bechar, știm că literele de pe fiecare rând din tabelul de mai sus sunt pereche. Astfel, avem aleph, yod, coph.
1 = 1, 1+0 = 1, 1+0+0 = 1. Pe care o alegem din cele trei?
– aleph, hey, vav;
– yod, hey, vav sau
– coph, hey, vav?

Din cele trei cea mai relevantă este a doua care formează numele lui Dumnezeu prescurtat. Numele întreg este yod, hey, vav, hey (YHVH). Acum avem și litera corespondentă fiecărui element chimic.

Alchimie

Chimie

Masa simpla

  Litera ebraica

Foc

Hidrogen

1

י

Aer

Azot

5

ה

Apa

Oxigen

6

ו

Elementul comun care face legătura între elementele din alchimie, cu elementele chimice și cu literele ebraice sunt numerele reduse la o unitate conform regulei gematria ketanah.

Partea finală a misterului nostru este să dăm răspuns la întrebarea: de unde provine cel de-al patrulea element al vieții.
În trecut, alchimia, pe lângă cele trei elemente ale vieții deja amintite, Foc, Aer, Apă, era întotdeuna implicat și un al patruea element „ascuns”. Acesta este cunoscut ca „Pământ”. Cum ajungem de la cele trei litere pe care Dumnezeu le-a folosit pentru a crea universul, yod, hey și vav, la ce de-al patrulea element? Calculăm valoarea cuvântului format cu cele trei litere yod, hey și vav, adică 1+5+6 =12, apoi aplicăm regula gematria ketanah 1+2 = 3. Literea care are valoarea 3 este ghimel, (ג). Știm că al patrulea element care intră în formarea bazelor A, T, G, C este „carbonul”. Căutăm în tabelul periodic al elementelor și găsim la carbon masa 12.

Tabelul periodic al elementelor

Tabelul periodic al elementelor

Conform regulei, deja cunoscute, gematria ketanah: 1+2 =3, obținem ca și în cazul literei ghimel (ג).

Așadar, obținem corelația: Pământ, carbon, 3, litera ebraică ghimel, ג.

Când strămoșii noștri au scris că suntem alcătuiți din Foc, Aer, Apă și Pământ, în limbajul de astăzi ei spuneau că suntem făcuți din H, N, O și C.

Alchimie

Chimie

Masa simpla

  Litera ebraica

Foc

Hidrogen

1

י

Aer

Azot

5

ה

Apa

Oxigen

6

ו

Pământ

Carbon

3

ג

În articolul următor vom continua descrierea caracteristicilor acestor elemente și care este semnificația lor, precum și despre structura bazelor A, T, G, C, care formează molecula de ADN.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Semnatura lui Dumnezeu și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Numele lui Dumnezeu înscris în genele noastre (III)

  1. Constantin spune:

    Un mic comentariu legat de iconografie : daca vom cauta pe net ” YHW coin , si vom accesa imagini , vom gasi o moneda cu textul in alfabetul paleoebraic – YHW – un personaj , cu barba , tine intr-o mana o pasare , personajul sta pe un tron , -o roata , din al carui ax porneste o aripa . In iconografie , Tronurile , ceata ingereasca se reprezinta sub forma de cercuri rosii din care pornesc aripi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *