Codul original din Biblie IX

De o lună am pregătit acest articol, însă nu am mai ajuns să-l public până acum.
Că tot a trecut atâta timp de la ultimele articole, astăzi vom fac o scurtă recapitulare a pașilor pe care trebuie să-i urmăm pentru a putea înțelege structura numerică a textului biblic.

Pasul 1. Litere și numere. Am văzut că în alfabetele vechi literele au atribuite valori numerice.

Pasul 2. Fiecare cuvânt are o valoare numerică, adică suma valorilor numerice ale literelor care îl compun.

Pasul 3. Multipli. Textul scripturistic este structurat matematic pe bază de multipli ai unor numere cheie. Există o legătură înre aceste numere cheie și semnificația tematică din text. De pildă, numărul 153 este legat de tema pești și pescuit.

Pasul 4. Grupurile de numere. Acestea reprezintă unul dintre cele mai profunde aspecte ale structurilor matematice. De exemplu, din grului lui 100 fac parte numerele 98, 99, 100, 101, 102.

Pasul 5. Gramatica limbilor ebraică și greacă. Am văzut cât de importante sunt regulile gramaticale ale acestor limbi, pe lângă flexibilitatea pe care o au cuvintele prin variațiile lor în urma declinării și a conjugării. De asemenea, am văzut că articolul deși nu se traduce are rolul lui în formarea structurilor matematice.

Pasul 6 este acela de a privi toți acești pași înpreună. Numere, lirete, cuvinte, fraze, multipli, grupuri de numere.

Cercetând structurile matematice ne putem da seama că textul biblic nu este scris la întâmplare și din alegerea omului, ci Duhul Sfânt a fost cel care a insporat pe sfinții scriitori ce să scrie și ce cuvinte să aleagă.

Pasul 7. Reguli de cercetare.
În primul rând, precizăm că analiza structurilor matematice se face pe textul original, așa cum l-a stabilit Dumnezeu. Nici un cuvânt nu trebuie schimbat sau adăugat.

Așadar, toate cuvintele care sunt folosite în structurile matematice trebuie să respecte cu exactitate textul original așa cum apar ele în manuscrisele originale.

Uneori putem lăsa valoare numeric a articolului (care nu se traduce).
Conjuncțiile pot fi ignorate atunci când apar la începutul unei fraze, dar nu și atunci când împart propoziția în două.

Ca o concluzie finală, reținem faptul că structurile matematice pot fi urmărite și înțelese doar în limba originală, nu în engleză, română, sau altă traducere.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Design numeric, Noul Testament, Studiu biblic și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.