Prezentarea unui răspuns la acest subiect este mai dificil decât pare la prima vedere. A nega, sau a trece toate aceste lucruri în rândul legendelor este simplu, dar a căuta răspunsul pornind de la puținele informații care au ajuns până la noi, și acelea împrăștiate, este o acțiune de-a dreptul temerară. În cazul nostru, istoria și intersectează cu religiile, teologia, tehnologia, spiritualitatea, gnosticismul, politica mondială și arheologia.
De la început se impune lămurirea criteriilor de interpretare.
Avem în minte faptul că dacă am fi martorii unui eveniment oarecare, și dacă după un timp ni s-ar cere să-l descriem, atunci o vom face fiecare în felul nostru, descriind ce am văzut și ce am auzit, dar mărturiile noastre nu vor fi identice, întrucât ceea ce reținem diferă de la o persoană la alta. Toți mărturisim adevărul din punctul nostru de vedere, și cu toate acestea „adevărurile” noastre diferă.
Aceleași vibrații lovesc ochii și urechile însă creierul nostru analizează doar o mică parte din informațiile primite, restul o completează automat, după tipare deja existente în subconștient. Același lucru se întâmplă și cu informațiile pe care le citim. Citim aceleași informații, însă le interpretăm diferit în funcție de tot ce am acumulat în timp.
Cuvintele sunt doar simboluri sau coduri de care ne folosim pentru a comunica. De cele mai multe ori, presupunem că decodificăm mesajul așa cum a fost codificat de expeditor, însă nu este așa.
Am făcut această introducere pentru a atrage atenția asupra dificultății de a comunica informații legate de cercetarea noastră. Sau altfel spus, nu este ușor a discuta despre un asemenea subiect, întrucât imaginea pe care o avem deja în minte diferă de la o persoană la alta, așa cum și interpretarea informațiilor noi este diferită.
Și totuși, putem comunica? Cred că da. Cu condiția de a nu ne grăbi să tragem concluzii sau să judecăm pripit.
Informațiile disparate pe care le aflăm în general nu ne spun mare lucru. Trecem ușor peste ele, întrucât putem trăi și fără să ne batem capul cu ele. Însă cu cât cercetezi mai mult, în timp, se adună multe piese care la început nu spun nimic, dar ca într-un puzzle când încerci să le potrivești unele cu altele se conturează o imagine care îți atrage atenția. Și te întrebi, oare ce vrea să însemne?
Poți să o ignori sau poți să continui cercetarea și completarea imaginii.
Cam aceasta s-a întâmplat cu informațiile pe care le-am adunat în decursul mai multor zeci de ani de cercetare. Aș putea trece ușor peste aceste informații, dar ceva mă face să le pun cap la cap și să încerc să rezolv acest puzzle informațional. Adică să legi între ele informații despre „fiii lui Dumnezeu” din Facerea 6,2, zeii pogorâți din cer, construcții megalitice, civilizații străvechi, tehnologiile avansate din vechime și cunoștințele astronomice avansate. Trebuie să existe o explicație pentru toate acestea.