Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox (XI)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Construcții antice megalitice se regăsesc pe toate continentele. La prima vedere, ele par simple temple sau orașe părăsite, însă la o cercetare mai atentă se poate observa că acestea nu sunt așezate la întâmplare. Multe dintre ele sunt orientate cu precizie pe o anumită direcție, și par a fi observatoare astronomice sau calendare.

Dar cele mai uimitoare construcții rămân piramidele din Egipt, care sunt socotite de arheologii tradiționali drept morminte ale faraonilor.

De-a lungul timpului mulți cercetători au încercat să dezlege enigma Marii Piramide a lui Keops, considerată prima dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Cu ce scop a fost construită? De către cine și cu ce tehnologie? Răspunsul definitiv nu a fost încă găsit.

Marea Piramidă îmi amintește de o consemnare aflată într-un vechi Hronograf. Informația o am de la mama mea care a citit acel Hronograf. Acolo se povestește că Set (așa îmi amintesc că spunea) a fost răpit la cer de către îngeri și a fost învățat tainele cerului și ale guvernării Universului. Se spune că urmașii lui, din citirea cerului, a configurației astrelor, au înțeles că pământul va fi pedepsit cu două pedepse, una cu foc și alta cu apă. Dar nu știau care va fi prima. Așa că s-au hotărât ca să salveze cunoștințele pe care le dețineau prin construirea a două turnuri, unul din cărămidă și altul din piatră, în așa fel ca indiferent care ar fi fost prima pedeapsă unul dintre turnuri să reziste cataclismului.

În aceste turnuri au așezat cunoștințele pe care le aveau despre tainele universului, dar nu știm în ce formă.

Marea Piramidă se pare că înglobează multe informații codificate în forma și dimensiunile sale, precum în în toate celelalte detalii de construcție. Marea Piramidă conține informații astronomice, dar și un calendar al marilor evenimente din istoria omenirii.

Unii cercetători consideră că Marea Piramidă este un generator sau concentrator de energie care alimenta tot Egiptul antic printr-un sistem wireless, probabil așa cum și l-a închipuit și Nicola Tesla la începutul sec. XX. Alții au constatat caracteristicile acustice și piezo-electrice ale acestei construcții.

Până acum nimeni nu a găsit urme cum că în Marea Piramidă ar fi fost îngropat cineva.

De unde toate aceste informații și cunoștințe tehnice? Să fie Marea Piramidă „turnul” de piatră despre care amintește vechiul Hronograf? Nu știm. Cert este că Marea Piramidă nu a fost niciodată mormânt al faraonilor.

Cunoașterea a fost dată oamenilor de către Dumnezeu prin îngeri, însă „veghetorii cerești”, despre care amintește Cartea lui Enoh, au descoperit oamenilor taine cerești care au pervertit omenirea, și i-au învățat pe oameni toate răutățile. Deosebim, așadar, între aceste două surse ale cunoașterii.

Din tot ce am studiat am observat că cercetătorii care au scris pe această temă leagă construcțiile antice megalitice de uriași și de „zeii” pogorâți din cer. Din această perspectivă se pare că aceste construcții au legătură cu zeii neamurilor politeiste, adică cu fințele cerești amintite în Cartea lui Enoh. Acești „zeii” s-au arătat oamenilor trupește și au avut legături trupești cu fiicele oamenilor (vezi și Facerea 6, 2-4).

De unde au venit exact, nu știm. Știm doar că au pogorât din cer.

Există mai mute ipoteze. Tăblițele din Sumer vorbesc despre planeta Nibiru, și „zeii” Anu, Enlil, Enki și urmașii acestora. Alte tradiții leagă venirea acestor „zeii” de alte stele sau galaxii. Aceste tradiții răzbat până în zilele noastre și sunt promovate prin noile contacte cu extratereștri, pe care le au unele persoane.

Ce reținem din toate acestea? Reținem faptul că acești zeii au venit din cer, nu știm exact de unde, și au pus bazele civilizației, ale regalității și religiilor politeiste. În Sf. Scriptură, acești zeii sunt identificați cu demonii.

Dumnezeul lui Avraam, a lui Isaac și a lui Iacov se descoperă pe sine ca „Cel ce este”, Dumnezeul dumnezeilor. Acesta se prezintă în opoziție totală cu toți ceilalți zeii, sau demoni, cum vrem să-i numim.

Aceste observații merită reținute pentru a nu confunda pe YHVH biblic cu ceilalți zeii, extratereștri.

Cercetătorii acestor construcții megalitice vorbesc de zeii pogorâți din cer, dar nu fac nici o distincției între religii, sau între acești „zeii” și Dumnezeul lui Avraam, a lui Isaac și a lui Iacov, care s-a revalat lui Moise pe Muntele Sinai, ca YHVH, Cel ce este.

Ceea ce este mai greu de înțeles și de acceptat este identificarea zeilor extratereștri pogorâți din cer cu demonii biblici. De ce? Deoarece imaginea noastră actuală despre demoni este foarte limitată. Ne închipuim acești demoni doar ca ființe pur spirituale care nu au de a face cu tehnologia și navele spațiale, sau construcțiile megalitice.

În articolul următor vom vorbi mai mult despre Marea Piramidă.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Istorie și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox (XI)

  1. Constantin spune:

    Este bine de retinut ca Y H W H , Dumnezeul cel adevarat , era cunoscut nu numai de Avraam , Isaac si Iakob ci si de Melchizedek spre exemplu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *