Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox (XII)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Astăzi vom prezenta mai multe amănunte despre Marea Piramidă. Dar înainte de a începe aș dori să vă întreb, ce știți despre Marea Piramidă. Cine a construit-o, când și cu ce scop? Ce tehnologie au folosit?

Cei mai mulți egiptologi academici declară că Marea Piramidă a fost construită în jurul anului 2550 î.Hr., de către faraonul Keops, cu scopul de a adăposti mormântul său. Nu se cunoaște cu ce tehnologie s-a ridicat, însă aceeși egiptologi academici caută să inventeze o tehnică pe măsura omului „primitiv” din epoca de piatră.

După alți cercetători, printre care și Robert M. Schoch, eroziunea arată că Marea Piramidă, ca de altfel și Sfinxul, este mai veche decât se crede. Această eroziune nu se datorează nisipului, ci apei. Acest fapt ne arată că Marea Piramidă a fost construită cu peste 10.000 de ani în urmă.

Remarcăm de asemenea că este extrem de precis construită.

Teoriile avansate despre Marea Piramidă presupun că este un mormânt sau monument pentru faraon, un observator astronomic, un loc pentru ritualuri egiptene elevate, un monument profetic, un sistem de irigație cu apă, un depozit de cunoștințe antice, Cartea egilteană a morților imortalizată în piatră, un dispozitiv de comunicare cu alte lumi, și lista poate continua.

De asemenea, lista celor care au construit Marea Piramidă include pe egipteni, urmașii lui Set, poporul legendarei Atlantida și pe extratereștri („zeii” pogorâți din cer).

O carte deosebită pe care am descoperit-o recent este „The Complet Pyramid Sourcebook”, scrisă de John DeSalvo Ph.D. Autorul trece în revistă majoritatea cercetărilor de până acum. Prezintă un istoric și o descriere a Marii Piramide, apoi prezintă o serie de cercetări legate de efectul de piramidă.

În acest articol nu mi-am propus să intru în prea multe amănunte, ci doar să semnalez preocuparea pentru Marea Piramidă și cercetările diverse legate de aceasta.

Pe lângă camerele și galeriile deja explorate, Marea Piramidă conține tot felul de cavități închise la care nu se poate ajunge. Scopul pentru care a fost construite și conținutul lor nu este cunoscut. [p.59]. La pagina 79 am găsit o referință din Iosif Flaviu în care amintește de cele două „turnuri” construite pentru a păstra cunoștințele vremii peste timp.

„doi turnuri, unul din piatră și altul din cărămidă, pentru ca această cunoaștere să nu se piardă …, după prezicerea lui Adam că lumea urma să fie distrusă de Potop … și pentru a le expune omenirea … Acum, acest turn (monument) rămâne în țara lui Siriad (țara Egiptului) până în ziua de astăzi.”

O tradiție similară este legată și de Enoh:

„Ehoch, care a prevăzut distrugerea pământului, a înscris știința astronomiei pe două turnuri (monumente).”

Și în tradiția arabă se povestește despre cunoștințe înscrise în Marea Piramidă.

Cercetătorii se întreabă, unde sunt înscrisurile, căci până acum nu s-a găsit așa ceva? Părerea mea este că știința astronomiei, geodeziei, geometriei și multe alte cunoștințe au fost înscrise în dimensiunile construcției și în toate celelalte detalii și nu în scris cum ne-am aștepta.

Robert Menzies în 1865 a fost primul care a propus semnificația cronologică a galeriilor, ideea preluată de Piezzi Smyth.

Mărturiile lui Smyth arată că perimetrul piramidei este de 36524,2 țoli și că această valoare corespunde unui an de 365,2 zile. Astfel numărul de zile dintr-un an a fost înscris în Marea Piramidă. Menzies și Smyth cred că sistemul de galerii din Marea Piramidă este o reprezentare cronologică a marilor evenimente religioase și seculare din istoria omenirii. Datele susțin informațiile din Biblie, iar Menzies crede că piramida este de fapt o Biblie în piatră.

Cercetările mai arată faptul că piramida este construită ca să amplifice undele sonore de o anumită frecvență. Pentru amănunte vezi și la David Hatcher Childress, în Tehnologia zeilor. Fascinanta cunoaștere a anticilor”. Interesant este că cercetători din diverse domenii descoperă informații de specialitate înscrise în Marea Piramidă. Studierea Marii Piramide ar trebui făcută inter-disciplinar, cu cercetăriti din diverse domenii, precum astronomia, astrofizica, geodezia, geometria, fizica, acustica, medicina și alte domenii conexe. Altfel, pentru un simplu arheolog dimensiunile și detaliile construcției nu spun mare lucru.

O altă lucrare interesantă este cea scrisă de Georges Barbarin, Le secret de la Grande Pyramide, publicată prima dată în anul 1936 și reeditată în 1966. Autorul începe cu un istoric al Marii Piramide, prezintă constatările științifice astronomice și geodezice legate de Marea Piramidă, apoi continuă cu enigma arhitecturală a sistemului de galerii. Tratează și despre geometria profetică și cronologia evenimentelor de la sfârșit. Este cartea pe care am citit-o în urmă cu 33 de ani în ediția din 1936.

În urma cercetărilor efectuate până acum putem concluziona că Marea Piramidă conține informații astronomice, geodezice, matematice și fizice uimitoare, la care mai putem adăuga informații de natură profetică și rolul ei de dispozitiv cu funcțiuni multiple.

Chiar dacă nu știm cine și când a construit Marea Piramidă, totuși recunoaștem că aceasta conține informații complexe incontestabile. Cei care au construit-o, oricare ar fi ei, dau dovadă că erau în posesia unor cunoștințe avansate de astronomie, geometrie, geodezie, cunoșteau legile universale și erau posesori ai unei tehnologii avansate care poate rivaliza cu tehnologia din zilele noastre.

Informațiile prezentate până acum ne pot ajuta să privim cu alți ochi istoria omenirii. În trecutul îndepărtat au existat civilizații avansate deținătoare a unei tehnologii uimitoare, a căror vestigii arheologice le putem găsi peste tot în lume, pe pământ, în pământ și sub ape.

Științele oculte, arta războiului, dorința de stăpânire, regalitatea și religiile politeiste sunt legate de „zeii” pogorâți din cer, numiți în Cartea lui Enoh „veghetori cerești” sau „copiii cerului”, care abătându-se de la misiunea lor s-au pogorât pe pământ pentru a-și lua soții dintre fiicele oamenilor.

Subiectul încă nu este epuizat, așa că voi reveni cu noi amănunte.

Bibliografie

BARBARIN, Georges, Le secret de la Grande Pyramide.
CHILDRESS, David Hatchers, Tehnologia zeilor. Fascinanta cunoaștere a anticilor, Editura Vidia, București, 2012.
DESALVO, John, The complet Pyramid Sourcebook.
SCHOCH, Robert M., Civilizația uitată, Editura Lifestyl, București, 2016.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Istorie și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *