Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox (XX)

În articolul precedent am comparat informațiile din cărțile de istoria religiilor cu cele din alte lucrări mai noi referitoare la zeii din vechime, și am văzut că părerile sunt împărțite. Pe de o parte, instituțiile academice susțin, din motive ideologice, teoria evoluționismului darwinist, iar pe de altă parte teologii sunțin creaționismul. Opiniile neoficiale sunt și ele împărțite: cercetătorii agnostici susțin că zeii din vechime sunt extratereștri, iar cercetătorii religioși susțin că zeii din vechime sunt demoni.

Nu este ușor să distingem între informațiile ce ne parvin din antichitate și interpretările ce se dau acestor informații, mai ales că aceste informațiile sunt prezentate trunchiat. A încerca să pui informațiile cap la cap presupune o muncă titanică.

Nu mă așteptam să existe atâta literatură publicată pe această temă. Pe măsură ce aprofundez documentarea constat că oamenii de știință, liderii politici și cei militari au mai multe legături cu ocultismul decât ai putea bănui la prima vedere. Deși oficial aceștia susțin știința exactă, în realitate au multe legături cu știința ocultă și vechile religii păgâne.

Aș da pentru început exemplul cu NASA, care de ochii lumii este o „agenție civilă care exercită controlul asupra activităților aeronautice și spațiale patronate de Statele Unite”.

Însă contrar percepției publicului larg și a mijloacelor mass-media, potrivit căreia NASA este o instituție științifică strict civilă, este realitatea legală care constă în faptul că Agenția Spațială a fost înființată pe tăcute, ca subordonat al Departamentului Apărării, fiind însărcinată în mod expres cu sprijinul securității naționale a Statelor Unite. Ceea ce frapează este faptul că pionierii erei tehnologice sunt oameni cu un trecut secret – germani, egipteni, englezi și americani, situați la hotarele dintre gândirea rațională și înțelepciunea convențională. Aceștia sunt împărțiți în trei grupuri mari în cadrul agenției, numite de Richard C. Hoagland și Michael Bara „Magicieni”, „Masoni” și „Naziști”.

Fiecare grupare este dominată de o doctrină secretă sau ocultă și este mult mai strâns aliată la „religia și misticismul antic” decât la știința rațională și la empirismul rece pe care acești oameni îl promovează în fața publicului larg. Începuturile acestei agenții sunt legate de ocultism, satanism și masonerie.[3][5]

Apoi, companii precum IBM, AT&T, Bell sunt doar câteva mari corporații implicate în proiecte negre și oculte, și care folosesc pentru produsele lor multe denumiri oculte, inspirate din vechile religii.[4]

Dacă studiem cu atenție istoria religiilor, din perspectivă tehnică, vom descoperi peste tot referințe privind pogorârea zeilor din cer și folosirea de aparate de zbor. Zeul RA la egipteni se plimba cu luntrea pe cer, în Sumer zeii călătoareau cu aparate de zbor de diferite forme și mărimi, scrierile sanscrite amintește de imperiul Rama și aparatele de zbor vimana, în China se păstrează tradiția că în timpurile străvechi exista un regat în care zeii și regii călătoreau cu „care” zburătoare. Același tip de mențiuni îl găsim și la popoarele ce au locuit în trecut pe teritoriul Americii de Sud.

Lumea academică preferă să considere aceaste mențiuni drept legende. Dar oare să fie numai simple legende?
Dacă studiem scrierile istorice ajunse până la noi, și avem în minte istoria tehnicii, putem descoperi numeroase mențiuni privind apariția pe cer, de-a lungul secolelor, a unor vehicule zburătoare de diferite forme. În zilele noastre, asemenea aparate de zbor se numesc „obiecte de zbor neidentificate” sau pe scurt OZN.

Pe când am început să studiez fenomenul OZN, în urmă cu aproape 40 de ani, am dat peste multe asemenea mențiuni. Ceea ce am constatat la vremea aceea a fost faptul că forma aparatelor de zbor a evoluat în timp, sau altfel spus era adaptată vremurilor respective. În urmă cu mii de ani zeii călătoreau cu bărci, „care” zburătoare, vimane, iar mai târziu chiar cu corăbii de mici dimensiuni. Discuri zburătoare s-au observat din antichitate și au devenit tot mai frecvente în sec.XX. Chiar și scrierile creștine conțin asemenea mențiuni. La toate acestea, mai adaug și informațiile din jurnalele conchistadorilor spanioli conform cărora aztecii dețineau aparate de zbor discoidale ce se deplasau folosind vibrațiile sonore.

Această din urmă mențiune este cea mai interesantă, întrucât nu mai vorbim de simple observații vizuale pe cer a unor obiecte zburătoare, ci despre aparate de zbor concrete, materiale, care conform însemnărilor istorice, erau confecționate dintr-un aliaj ce conținea aur și un metal alb strălucitor.

Mă întreb de multă vreme, ce legătură să fie între aparatele de zbor ale zeilor din vechime, discurile zburătoare folosite de azteci și obiectele de zbor neidentificate din zilele noastre?

Erich von Daniken crede că „zeii nu ne-au părăsit niciodată”. Dacă este așa, înseamnă că au continuat să folosească mereu diverse tehnici de zbor. Dacă despre zeii se crede că sunt plăsmuiri omenești, fenomenul OZN de arată că cel puțin aparate lor de zbor au fost permanent vizibile pe cer. Dar cine sunt cei care le manevrează?

La această întrebare vom căuta să găsim răspuns în articolele următoare.

Bibliografie

[1] Erich von Daniker, Zeii nu ne-au părăsit niciodată, Editura Lifestyl, București, 2018
[2] Dr. Seteven M. Greer, Adevărul ascuns. Informații interzise, Editura Daksha, București, 2008
[3] Richard C. Hoagland și Michael Bara, NASA. Istoria secretă, Editura Pro Editură și Tipografie, București, 2008
[4] Texe Marss, Project L.U.C.I.D. – The Beast 666 Universal Human Control System, Living Truth Publishing, Austin, Texas, 1996
[5] Cris Putnam & Thomas Horn, Exo Vaticana. Petrus Romanus. Project L.U.C.I.F.E.R. and the Vatican’s Astonishing for the Arrival of on Alien Savior, 2013

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Istorie și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *