Zeii din vechime, extratereștri de astăzi (XIV)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

În acest articol voi prezenta informații noi extrase din lucrarea lui Florin Gheorghiță, „OZN eterice”, publicată în anul 1997.

Deși am cartea în bibliotecă de câțiva ani, abia de curând am dat peste ea și mi-am făcut timp să o studiez. Mi s-a părut foarte interesantă și plină de informații noi. Ceea ce surprinde cel mai mult este modul diferit de abordare a fenomenului OZN. Autorul scoate în evidență câteva aspecte noi. Mai întâi, demonstrează că s-au lansat pe „piață” informații ce se pretind a fi trimise de extratereștri și care până la urmă s-au dovedit a fi transmise de pământeni. Se pare că există o grupare neidentificată de cercetători care are interesul de a face pe oameni să creadă în realitatea extratereștrilor veniți de pe alte planete și din alte galaxii. Este foarte posibil ca această grupare „neidentificată” să facă parte din grupul ocult malefic despre care amintește dr. Steven M. Greer, col. Philip Corso, William Cooper și Jan van Helsing.

Este foarte straniu faptul că guvernul american alocă sume impresionante contactării civilizațiilor ET și programului SETI, fără a se obține nici un rezultat. Până acum nu s-a recepționat nici un mesaj de la vreo civilizație extraterestră în cadrul acestui program internațional. În schimb așa-zișii extratereștri transmit mesajele lor la TV și radio.

Tehnologia dezvoltată pentru captarea semnalelor ET poate fi folosită mai degrabă pentru supravegherea totală a pământenilor de către NSA, iar, în acest caz, contactarea civilizațiilor ET este doar o acoperire pentru acțiunile ilegale întreprinse de NSA. Acest program de supraveghere totală a omenirii a fost dezvăluit de Edward Snowden.

Pe de altă parte, de-a lungul timpului au apărut comunicări ale unor ființe „din altă lume” care își transmit mesajele prin persoane medium și tehnologie adaptată acestui scop. Este vorba de imprimarea mesajelor pe bandă magnetică, sau transmiterea de imagini pe TV, sau chiar comunicarea prin intermediul calculatorului, sau prin interferențe telefonice. Studiate cu atenție, informațiile adunate duc la concluzia că entitățile invizibile din „lumea cealaltă” inventează tot felul de povești pentru adormit adulții naivi.

În nici o comunicare nu se vorbește despre rai și iad sau îngeri și demoni, ci doar de pace, fericire, o lume de pe alte planete cu o viață asemănătoare celei de pe pământ, acolo unde cei morți mănâncă, bea, se distrează, fac plajă, studiază etc.

O bună parte din carte este dedicată cazurilor de comunicări cu entitățile din „lumea de dincolo”. Autorul folosește ca referință informațiile oferite de scrierile spiritiste sau ale autorilor New Age, A. Bailey, H.P. Blavatski, Rudolf Steiner, Edgar Cayce, Benjamin Creme și alții. Lipsesc referințele și informațiile oferite de scrierile de spiritualitate creștină ortodoxă. Autorul preferă referințele la scrierile de spiritualitate orientale. În felul acesta lărgește orizontul gândirii materialiste spre un orizont mult mai larg care cuprinde și fenomene din zona psihică și spirituală. Din nefericire, viziunea rămâne incompletă.

În capitolul 3 al cărții abordează subiectul „răpirilor” și oferă o serie de cazuri interesante care relevă același tipar. În toate s-au identificat amestecate fapte verosimile și altele ilogice și hilare pentru reprezentanții unei civilizații ET avansate. Scopul acestor evenimente este mai degrabă unul demonstrativ. Se pare că avem de a face cu scenarii care au drept scop inducerea ideii că planeta noastră este vizitată de reprezentații unor civilizații ET de pe alte planete din galaxii îndepărtate. Florin Gheoghiță deși amintește de numeroasele „răpiri” nu intră în prea multe amănunte. El crede că majoritatea acestor evenimente se petrec doar la nivel psihic, inclusiv „răpirile”. Cu alte cuvinte, „răpirile” nu ar fi reale, ci doar induse psihic prin metode ce ne rămân necunoscute.

Însă faptele arată altceva. Dacă o cicatrice sau o arsură o poți induce prin hipnoză, nu văd cum ar putea fi implantate microcipurile, – care sunt elemente fizice -, prin hipnoză.
Lucrurile sunt mult mai complexe și pot fi înțelese mult mai bine atunci când facem apel la spiritualitatea creștină.

Autorul facem un pas înainte și reușește să intuiască faptul că fenomenul OZN implică o dimensiune spirituală. OZN-urile nu sunt reale așa cum este calculatorul pe care îl aveți înainte sau cartea pe care o citiți, ci sunt materializări de diverse grade ale unor entități spirituale. Eu, pe vremuri, în urmă cu aproape 40 de ani, numeam OZN-urile „iluzii reale”. Acesta a fost termenul cel mai potrivit pe care l-am găsit la vremea aceea. Însă literatura de spiritualitate orientală sau cea o origine spiritistă nu ne ajută prea mult să descoperim cine sunt entitățile spirituale sau așa-zișii extratereștri.

Din perspectiva acestei literaturi, entitățile spirituale care controlează fenomenul OZN sunt unele „evoluate” spiritual, cu intenții „bune”, ce au ca scop inițierea omenirii.

Cam în același fel prezintă lucrurile și dr. Steven M. Greer, pentru care extratereștrii sunt ființe pacifiste, evoluate și care au ca scop îndrumarea omenirii pe calea evoluției spirituale. Fenomenul în sine are o componentă materială și una spirituală sau psihică, întrucât la mijloc avem de a face cu materializări și dematerializă, de care pomenește și dr. Steven M. Greer.

Florin Gheorghiță se exprimă în felul următor:

„Obiectele Zburătoare Neidentificate sunt întru totul reale, dar sunt „obiecte” realizate din „materii eterice”, care pot fi aduse cu ușurință la starea de obiecte din materie densă, ca apoi să fie „dematerializate” cu aceeași ușurință, prin energii superioare ale gândirii-voinței unor ființe mult evoluate, aparținând de asemenea unei lumi eterice.” (p.185)

Un alt autor, George E. Vandeman, care a cercetat acest fenomen se expremă la rândul său, în cartea „Ruleta psihică”, cât se poate de categoric:

„OZN-urile nu sunt mașini construite, durabile, solide, tangibile. Ele nu sunt reale în sensul în care această carte este reală. Ele nu necesită întreținere sau combustibil. Chiar cei care au văzut aceste obiecte i-au descris pe „extratereștri” ca ieșind afară prin pereții navelor lor, întocmai ca niște stafii; căci este clar că aceștia nu sunt altceva decât niște stafii, niște apariții, elemente ale imensului cosmos, elemente create de veacuri…” (p. 186).

Să rezumăm în câteva cuvinte ce știm despre fenomenul OZN și extratereștri.

  1. Fenomenul OZN este unul vechi de când lumea. Din antichitate până astăzi există consemnări ale manifestării acestui fenomen. Demn de remarcat este faptul că aparițiile acestea s-au adaptat mereu epocii și nivelului de înțelegere al oamenilor. În antichitate „zeii” se apăreau călătorind prin aer cu căruțe (India, China), cu bărci (Egipt), cu corăbii (Grecia și Europa evului mediu), alte ori în sfere de „foc”, iar mai târziu în obiecte de forma unor dirijabile, ca în secolul XX să se manifeste mai ale sub formă discoidală, trabuc sau torpilă. În fapt, există o varietate întreagă de forme și dimensiuni. Din această analiză ne putem da seama că avem de a face cu încercări demonstrative și nu cu nave cosmice venite din alte galaxii.
  2. În antichitate cei care coborau din cer sau călătoreau prin aer erau „zeii”, iar după apariția creștinismului majoritatea acestor fenomene au fost socotite semne divine sau manifestări demonice. Cu alte cuvinte, în ultimii 2000 de ani cei care călătoreau prin atmosferă cu corăbii și alte vehicole erau considerați a fi demonii. În ultimii 150 de ani, cu cât oamenii s-au depărtat mai mult de credința creștină cu atât au ajuns să înlocuiască pe demoni cu extratereștri. Așa s-a ajuns ca oamenii să creadă tot mai mult că OZN-urile sunt ocupate și controlate de extratereștri, ființe venite de pe alte planete din alte galaxii.
  3. Scrierile sanscrite ce s-au păstrat până astăzi menționeză existența unor civilizații străvechi extrem de avansate tehnologic și care posedau inclusiv vehicole de zbor precum vimanele. Există chiar descrieri tehnice ale unor astfel de vechicole, adevărate manuale de zbor. Constatăm de asemenea existența pe toate continentele a monumentelor megalitice antice, cu o vechime mai mare de 10.000-12.000 de ani, a căror construcție cu greu poate fi explicată ca să se poată încadra în teoria evoluționistă. La toate acestea mai putem adăuga dezvoltarea accelerată a științei și tehnicii în secolul XX, care, conform unor surse militare, ar avea la bază copierea tehnologiei „extraterestre”. Așadar, se pare că există și dovezi materiale a căror proveniență așteaptă să fie elucidată.

Acestea sunt constatări pe baza consemnărilor istorice, nu interpretări

Cercetarea fenomenului OZN, de-a lungul mai multor decenii, scoate în evidență un fapt mai puțin cunoscut marelui public, și anume aspectul spiritual al manifestărilor „extraterestre”. Acest aspect îl găsim prezentat de dr. Steven M. Greer, Florin Gheorghiță, dr. Corado Malanga și alții. Steven M. Greer vorbește despre „nave” ce par a fi vii, dotate cu o inteligență proprie și care par să-și „vindece” singure avariile. Aceste „nave” sunt invizibile, dar pot să se materializeze mai mult sau mai puțin. Atunci când se materializează complet devin vulnerabile față de armelele deținute de SUA. Acesta este motivul pentru care „extratereștri” preferă să rămână invizibili, în formă dematerializată. Dr. Steven M. Greer consideră că extratereștrii vin din alte galaxii.

Ceea ce mă surprinde este faptul că dr. Steven M. Greer, deși este fondatorul CSETI și inițiatorul protocolului de contact CE-5, care a avut numeroase contacte cu entități „extraterestre”, nu este citat de nici un alt autor care a studiat fenomenul OZN. O explicație tot ar exista. Dr. Greer demască existența unei grupări malefice care are intenția de a deține și controla tehnologiile cele mai avansate doar în folosul propriu, cu scopul de a supune și controla întreaga omenire prin intermediul unui guvern mondial.

După cum am văzut, Florin Gheorghiță consideră extratereștri ca fiind ființe evoluate din „lumea de dincolo” care urmăresc scopuri benefice și pacifiste. Aceste ființe nu au nimic de a face cu alte galaxii, ci sunt de aici din jurul pământului, dar dintr-un alt plan al existenței, lumea spiritelor.
Dr. Corado Malanga, așa cum vom vedea mai târziu, vine cu mai multe amănunte și demonstrează legătura acestor „extratereștri” cu zeii din vechime. În opinia sa, aceștia sunt demoni ce iau diverse înfățișări. Felul cum acționează poate fi înțeles doar cu ajutorul scrierilor de spiritualitate creștină. Putem afirma anticipat că faptele se petrec pe două planuri, material și spiritual.

Bibliografie

[1] Florin Gheorghiță, OZN eterice, Editura Polirom, Iași, 1997.
[2] Jan van Helsing, Să nu atingi această carte, Editura Antet XX Pres, f.l., 2005.
[3] Dr. Steven M. Greer, Adevărul ascuns. Informații interzise, Editura Daksha, București, 2008.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în civilizatii stravechi, Istorie și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *