Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Astăzi doresc să vă prezint o nouă apariție editorială. Este vorba de ultima cartea pe care am scris-o și care are titlul „Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox”, publicată la Editura Meridiane Publishing, Iași 2021.

Civilizatii stravechi pierdute

Civilizatii stravechi pierdute

Ideea scrierii acestei cărţi mi-a venit în timp ce publicam prima serie de articole, intitulată „Civilizaţii străvechi pierdute”. Mi-am zis, ce ar fi să adun într-o carte această serie de articole? De atunci s-au mai adăugat două serii de articole ce se leagă între ele, şi anume: „Zeii din vechime, extratereştrii de astăzi” şi „Extratereştrii sunt printre noi”.

Nici un teolog ortodox nu s-a încumetat până acum să abordeze un asemenea subiect interdisciplinar, complex şi controversat. Paradoxul epocii noastre este că, în societatea informatizată, omul este tot mai dezinformat. Deşi avem acces la foarte multe informaţii, totuşi nu ştim ce se petrece cu adevărat în jurul nostru. Tehnica a ajuns să creeze o lume virtuală în care credem. Lumea noastră virtuală este creată de televiziune, radio, internet şi presa scrisă.

Oamenilor le place să trăiască fără griji, cu mintea liniştită. Oamenii evită să-şi bată capul cu răspunsuri la întrebări, pentru că le este teamă de necunoscut, le este teamă de ceea ce vor descoperi. Avem dovezi arheologice, le admirăm, dar ne ferim să punem întrebări ca nu cumva răspunsurile să ne sperie. Oamenii preferă să trăiască în ignoranţă, preferă să nu gândească.

De la început aş dori să precizez, aşa cum anunţă şi titlul, că prin această lucrare mi-am propus să ofer un punct de vedere creştin ortodox referitor la civilizaţiile străvechi pierdute şi zeii din vechime, extratereştrii de astăzi.

Am în minte conţinutul scrierilor ortodoxe de spiritualitate şi faptul că Biblia este cuvântul lui Dumnezeu aşternut în scris, al cărui text original este inspirat în literă. Că este aşa ne-o dovedesc structurile matematice conţinute de textul biblic, atât în Vechiul Testament, cât şi în Noul Testament. La înţelegerea acestui subiect m-a ajutat foarte mult cercetarea pe care am început-o în anul 1989 asupra gnosticismului. Şi am continuat să adun informaţii pe parcursul a peste 30 de ani. Concluzia la care am ajuns este aceea că fără cunoaşterea gnosticismului acest subiect nu poate fi înţeles decât superficial.

De ce am scris aceată carte? Pentru că mi se pare că trăim în lumi paralele. Refuzăm să privim lumea ca un întreg. Continuăm să trăim într-o stare hipnotică indusă prin mass-media şi sistemul educaţional instituţionalizat. A sosit vremea ca să ne trezim la realitate! Această carte este un îndemn la rugăciune, o încercare de a conştientiza importanţa rugăciunii, acum când lumea a ajuns să fie condusă de demonii cu chip de om.

Dragă cititorule, foloseşte informaţiile din această carte cum trebuie şi judecă după mersul vremurilor, pentru că totul este în joc acum. În joc este mântuirea noastră.
Vă propun o călătorie în timp şi spaţiu, iar „de ce” şi „cum” pendulează în jurul ideii de enigmă. Că ne place sau nu, prezenţa pe Terra a „extratereştrilor” este un fapt real. Rămâne de lămurit cine sunt ei.

Am scris această carte încercând să scot la lumină o parte dintre evenimentele ţinute secrete şi pentru a preveni, sau cel puţin pentru a întârzia, împlinirea planurilor pe care le născocesc anumite grupări oculte şi satanice. Bănuiesc că vor fi mulţi cei care îmi vor eticheta prezentarea actualei situaţii a planetei drept alarmistă şi nebunească, însă cred că timpul ne va spune cine a avut dreptate. Putem bloca „taina fărădelegii” doar prin trezirea noastră la realitate şi refuzul noastru de a mai colabora cu ea.

Într-una din carţile sale, Teodor Filip, fost ofiţer în trupele de elită, afirma, pe bună dreptate, că

„după cum bine vă daţi seama, mass-media este unealta principală prin care forţele oculte ţin lumea în ignoranţă. Din această cauză nu cunoaştem adevărul despre evenimentele ce se petrec în lume: cum se declanşează un război şi care sunt forţele care întreţin conflictul, rolul ONU şi al NATO. Nu cunoaştem adevărul despre economie, privatizare, economia de piaţă, rolul Băncii Mondiale şi al Fondului Monetar Internaţional, al structurilor europene atât de trâmbiţate. Nu cunoaştem adevărata faţă a Lunii şi a planetei Marte, nu cunoaştem adevărul despre programul de explorare a Cosmosului.”

Cartea cuprinde cele trei serii de articole pe care le-am publicat în ultimii doi ani pe acest blog. Ele sunt aranjate în ordinea în care au fost publicate, la care am adăugat un indice de nume şi o bibliografie selectivă, pentru a veni în ajutorul celor care doresc să continue cercetarea.

Părerea mea este că evenimentele se cam precipită, şi multe din informaţiile prezentate în această carte vor putea deveni curând realitatea în care trăim.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Carti, civilizatii stravechi, Istorie și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *