Revenirea după un post de 40 de zile numai cu apă. Ziua 8

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

ora 06.54
Astăzi m-am sculat un pic mai devreme. Este ziua a opta de revenire din post. Într-o săptămână am pus deja câteva kilograme la loc. Am ajuns la 91,9 kg fără prea multă greutate, deși nu am mâncat mare lucru zilele acestea. printre timp am făcut și exerciții fizice însă nu am mai notat asta de fiecare dată.

Am constatat că după postul de 40 de zile, vederea mi s-a îmbunătățit. Poate că a contat și tratamentul prin sunet. Oricum, voi continua acest tratament ca să pot urmări și în perioada care urmează efectul produs. În paralel mă tratez împotriva căderii părului și de paradontoză.

Mi-am propus pentru ziua de astăzi să scanez câteva cărți pe care le am în plan de câteva luni și nu mai reușeam să le fac. Principala cauză a fost lipsa unui spațiu adecvat unde să instalez scanerul. În plan am patru cărți, pe care sper să le scanez în câteva ore.

Tot astăzi aș dori să parcurg mini cursul despre aplicația OBS Studio. Este în limba română. Și dacă îmi mai rămâne timp voi parcurge și materialele disponibile din primul modul al cursului pe care l-am cumpărat aseară.

ora 20.41
Mă simt excelent! Până la această oră am reușit să scanez cărțile pe care le aveam în plan, mai precis 5 cărți. Apoi am lucrat la primul podcast. Este ineresant pentru că mi-a adus aminte de vremea când lucram la radio ca director tehnic. Nu am lucrat în studioul de producție, dar am învățat multe, inclusiv cu se lucrează în producție și cum se prelucrează materialele audio. „La ce folosesc toate acestea?”, vă veți întreba. Ghici. La menținerea sistemului nervos și a memoriei. Sinapsele se mențin atâta vreme cât sunt solicitate. Altfel legăturile sinaptice se distrug. O minte sănătoasă și activă se menține prin studiu permanent.

Apoi pe la ora 17.00 m-am apucat să fac ceva d mâncare. Am pregătit o fasole în sos de roșii. Am călit ceapă, cu un ardei capia, frunze de pătrunjel, țelin, cimbru și câteva roșii într-un pic de ulei de măsline. Roșiile le-am tăiat cuburi de 1×1 x1 cm. Precizez că nu am prăjit-o, ci am fiert-o mai mult. Am adăugat apă din când în când și le-am lăsat la fiert până s-au muiat bine, apoi am adăugat fasolea. Fasolea era deja fiartă. Am folosit 2 cutii de fasole conservata (fasole, apă și sare, fără conservanți sau adausuri).

Spre sfârșit am adăugat un pic de turmerc, 3-4 foi de dafin și câteva fire de cimbru. Am lasăt să scadă suficient, dar nu prea mult și fasolea a fost gatea de a fi servită.

În continuare voi asculta „Minuntul cu Maxwell, despre înțelepciune. Adorăm să ascultăm cuvinte pline de înțelepciune. Cuvintele pline de înțelepciune provin aproape mereu din experiențele dificile. Sunt lecții care au fost învățate prin încercări și dificultăți, iar oamenii au trecut prin aceste încercări și acum au experiențe și cuvinte pe care ni le pot da și ne pot ajuta să devenim mai buni. Dacă vrei să fii o persoană înțeleaptă, cred că de fapt tu spui: „Sunt dispus să trec prin dificultăți și să învăț din ele, ca să pot împărtăși experiența și altora.”

Eu ș face o mică precizare. Dacă vrei să devii înțelept nu este necesar să treci prin dificultăți, ci să ți le asumi, să fii gata să-ți asumi orice dificultate. Starea de receptivitate este cea care îți dă înțelepciunea. Când ești în stare de receptivitate înveți din orice mișcare a ta și a celorlalți, începi să percepi cauzele și efectele la un nivel mult mai profund. Nu este vorba de logica terțului exclus, ci de o simțire „holistică”, intergrală, profundă. Îi putem spune și spirituală sau duhovnicească. Dar, atenție! Nu este vorba de inteligență, ci de liniștire, de pacea sufletului. Înțelepciunea nu se dobândește fără de pacea sufletului. Un om stăpâinit de frică este un om neliniștit, iar un asemena om nu va putea dobândi înțelepciunea.

Oamenii percep lumea, fiecare la nivelul lui, în felul lui. Doi oameni nu percep lumea la fel. Ei trăiesc în lumi diferite, chiar dacă aparent trăiesc în aceeași lume.

Controversele dintre oameni își au originea în faptul că ei vor să impună altora lumea lor, percepția lor, ceea ce este o absurditate, un nonsens. Această dorință, de multe ori inconștientă, de a impune altora lumea ta se numește egoism. În schimb, smerenia este starea în care îi accepți pe toți așa cum sunt, fără să dorești să-i schimbi cu forța.

Singurul mod de-ai schimba și influența pozitiv pe oameni este iubirea. Orice altă metodă este sortită eșecului.

Cea mai mare pervertire este să distrugi libertatea omului în numele ascultării și al supunerii „în numele legii”. Legile actuale sunt făcute să distrugă sufletele oamenilor. De ce? Pentru că nu mai sunt raportate la legea morală și divină. În timp de legea divină jalonează calea, legile actuale distrug libertatea și demnitatea umană, pentru că legile actuale sunt tot mai demonice. Acesta este un subiect delicat ce ar merita dezvoltat. Vă îndemn să meditați la aceste observați pe care le-am făcut ai sus. Judecați singuri dacă sunt corecte sau nu. Legile de astăzi nu te mai apără ca să nu cazi în prăpastie, ci îți impun să te arunci în prăpastie, tu și cei apropiați ție.

Tot ce se face în numele „statului” se face în numele demonilor. Statul este paravanul care maschează pe demoni. Adevăratul război la care suntem martori nu este unul vizibil, ci unul nevăzut. Este un război între forțele luminii divine și forțele „luminii” luciferice. Miza sunt sufletele oamenilor.

Vă recomand să citiți cartea Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox”.

Meniu ziua 8

– ton + usturoi (10.00)
– fasole + ton (18.00)

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Articole, Postul cu apa și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *