Codul original al Bibliei (XI)

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Criza „supraîncărcării informaţionale”

Mergi pe stradă şi priveşte în ochii oamenilor. Au privirile goale, pustii, rupte de realitate. Oamenii aleargă prin viaţă ca atâţia şobolani printr-un labirint. De ce? Când sunt prea multe de făcut şi prea multe de gândit, grija, împărtăşirea şi intimitatea sunt împinse în uitare. Ca oameni devenim mai mult ca nişte maşini – ca multe albine lucrătoare într-un stup. Alţi oameni şi relaţii sunt un ban pe duzină. Oamenii intră şi ies din viaţa noastră ca şi cum ar fi trecut printr-o uşă rotativă. Stresul, în special la locul de muncă, este o problemă uriaşă. De ce se întâmplă toate acestea? Răspunsul, cred, este „supraîncărcare de informaţii”.

  •  Conectaţi la televiziune prin cablu sau prin satelit. Cel puţin patruzeci până la cincizeci de canale sunt disponibile imediat. Unele reţele au acum peste trei sute de canale! Există canale cu orice tip de programare imaginabilă. Adultul mediu (şi copilul) petrece ore pe zi în faţa tubului.
  •  Intraţi într-unul dintre miile de magazine de închiriere video şi vedeţi câte titluri de filme sunt disponibile.
  • Intraţi într-un magazin de muzică sau discuri şi uitaţi-vă la câte mii de CD-uri sunt disponibile, (oriunde te uiţi sunt tinerii plimbându-se cu căştile puse pe urechi.) Muzica creştină este o industria în sine
  • Intraţi într-un magazin de software şi uitaţi-vă cât de mult software-ul este disponibil pentru afaceri şi divertisment pentru computerul dvs. de acasă.
  • Intraţi într-un centru de jocuri video şi uitaţi-vă la cât de mult Nintendo este acolo. Industria jocurilor este acum o industrie de miliarde de dolari, iar jocurile pe care copiii le joacă devin din ce în ce mai avansate (şi violente), ducându-i pe tineri în tărâmul realităţii virtuale (precum şi în cel ocult).
  • Conectaţi-vă la Internet şi pierdeţi-vă în spaţiul cibernetic pentru tot restul vieţii tale naturale (în acest moment [1998] există aproximativ patru sute de milioane de pagini pe întregul web.)
  • Deveniţi dependent de televiziunea sportivă şi urmăriţi meciurile de minge douăzeci de ore pe săptămână.
  • Intră în orice librărie sau bibliotecă şi vezi câte cărţi sunt de studiat şi de citit. Uită-te la câte cărţi „creştine” sunt disponibile (mai ales despre psihologia creştină şi cum să depăşeşti stresul).
  • Alăturaţi-vă unui club social sau chiar unei biserici. O persoană îşi poate împacheta programul cu evenimente sociale şi „întâlniri” până la punctul în care rămâne puţin timp preţios.
  • Dacă aveţi copii, este nevoie de tot ceea ce aveţi pentru a ţine pasul cu activităţile în care sunt implicaţi copiii în această zi şi vârstă.
  • Dacă sunteţi implicat într-un anumit hobby sau interes special, vă poate consuma întreaga viaţă.
  • Adăugaţi la toate cele de mai sus timpul dedicat lucrului la locul de muncă şi câştigării existenţei. Oamenii de astăzi se luptă să supravieţuiască cu costul ridicat al vieţii. Astăzi toată lumea este într-un mod de supravieţuire.

Este de mirare că oamenilor le mai rămâne atât de puţin timp pentru o relaţie intimă cu Dumnezeu?

Viaţa este ca un pahar cu apă, care poate conţine doar atât de mult până se umple. Întrebarea este: Cu ce-ţi umpli viaţa? Dacă nu o umpleți cu Dumnezeu, ci cu orice altceva, nu va mai fi „niciun loc pentru El” inimilor noastre.

Dumnezeu nu poate concura cu Steven Spielberg

Mintea şi creierul nostru sunt supraîncărcate cu mai multe informaţii decât putem digera. Există atât de multe lucruri fascinante şi emoţionante acolo! Sunt atâtea voci care latră la carnaval. Nimic nu mai impresionează oamenii. Nimic nu iese în evidenţă.

Acest lucru este valabil mai ales pentru tinerii din zilele noastre. Cum poate citi şi medita asupra Psalmilor sau Proverbelor să concureze cu entuziasmul unui film cu Steven Spielberg? Dumnezeu nu mai este „călătoria supremă”. Pentru ca Dumnezeu să fie atrăgător, liderii creştini simt că trebuie să folosească trucuri (cum ar fi trupele creştine de rock) pentru a atrage mulţimile şi apoi a strecura Evanghelia sub masă!

Când apare ceva care este special, unic, real, de la Dumnezeu – precum teomatica – mulţi oameni nu observă pentru că se pierde în nimicuri. Este doar încă un lucru „senzaţional” acolo.

Bibliografie

Del Washburh, The Original Code in the Bible, 1998.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Coduri, Design numeric, Semnatura lui Dumnezeu și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *