Codul original al Bibliei (XXVIII)

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

5. Adunarea pieselor împreună

Explicarea modului în care funcţionează teomatica

Cu ani în urmă cineva mi-a împărtăşit un mic puzzle numit pătrat magic. Pătratul magic nu este cu adevărat altceva decât o simplă formulă matematică, dar ceea ce face este uimitor. Deşi următorul exemplu nu este în niciun caz destinat să fie o explicaţie completă a modului în care funcţionează structura teomatică, el va ilustra ideea de bază.

Mai jos sunt prezentate şaisprezece pătrate. Pot fi folosite multe numere. Pentru acest exemplu vom folosi formula pentru numărul 34. Prin combinarea numerelor corecte (de la 1 la 16) în fiecare pătrat, se observă următoarele rezultate:

Toate numerele din cele patru rânduri orizontale adunate fac 34.
Toate numerele din cele patru coloane verticale adunate fac 34.
Cele patru pătrate din fiecare colţ adunate fac 34.
Cele patru pătrate din centru adunate fac 34.
Pătratele diagonale adunate fac 34.
Toate pătratele opuse de pe margini adunate fac 34.

În pătratul magic, aproape fiecare model simetric de patru pătrate însumează 34. Designul teomatic din Biblie ar putea fi asemănat cu un pătrat magic gigantic. Diferenţa majoră este că, în loc de diferitele combinaţii de cuvinte egale cu acelaşi număr (34), acestea ar ieşi la valorile predeterminate.

Poate că o altă ilustraţie similară este un puzzle de cuvinte încrucişate. În loc ca fiecare pătrat să conţină un număr, acesta conţine litera unui cuvânt. La fel ca pătratul magic, toate literele trebuie să se intersecteze perfect în toate direcţiile pentru ca un puzzle de cuvinte încrucişate să funcţioneze.

În teomatică, valorile numerice ale cuvintelor şi ale diferitelor segmente de fraze sunt aranjate în ordinea corectă, pentru a permite modelelor referitoare la fiecare adevăr spiritual să se potrivească şi să curgă împreună – în toate direcţiile. Când diferite cuvinte, sau combinaţii ale acestora, sunt în juxtapunere (alăturate), ele se vor adăuga la valorile numerice potrivite, aşa cum pătratul magic prezintă numerele potrivite atunci când fiecare număr a fost plasat corect în interiorul pătratului potrivit.

Să ne uităm la câteva exemple despre cum funcţionează acest lucru.

Lumina care vine în lume

Iată o frază simplă luată din Ioan 3, 19:

Şi aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume, şi oamenii au iubit întuneric mai degrabă decât Lumina.

Din nou, deasupra fiecărui cuvânt este valoarea sa numerică. Cuvintele care sunt subliniate în greacă (το şi τον) sunt articole care „modifică” cuvintele imediat după ele. Ele nu au sens traducabil.

În acest pasaj, fiecare cuvânt individual are propria sa valoare numerică semnificativă. Luaţi cuvântul „lumină”. Are o valoare teomatică de 1500. Totuşi, cu articol (το φως) are valoarea 1870 (1500 + 370 = 1870). Prin urmare, cuvântul „lumină” este egal cu 1500 şi 1870. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cuvântul „lume” (κοσμον), care este egal cu 450 şi 870. Verbul grecesc „a venit” (εληλυθεν) are o valoare de 537. Prepoziţia „în” (εις) are valoarea 215.

Fiecare combinaţie de cuvinte din această expresie are diverse numere care trec prin ea. Când toate cuvintele sunt adăugate împreună, întreaga frază este egală cu 3872. Cu toate acestea, există alte numere prezente în această frază totală. Fără cele două articole, valoarea expresiei ar fi 3082. Cu toate acestea, doar cu primul articol, valoarea ar fi 3452. Cu doar al doilea articol, valoarea frazei ar fi 3502.

Există şi mai multe combinaţii atunci când sunt examinate toate posibilităţile.

Ce înseamnă acest lucru?

În interiorul acestei fraze simple se află multe modele teomatice extrem de semnificative – toate se referă la întreg. Deocamdată, să examinăm doar una dintre ele.

În ambele cărţi ale mele anterioare, au existat capitole întregi care arătau modul în care numărul 150 avea semnificaţie în raport cu subiectul luminii, lămpilor, ochilor şi vederii şi alte concepte înrudite. Numărul 150 (împreună cu 100 şi 225) saturează literalmente majoritatea pasajelor majore din Scriptură care tratează aceste subiecte. Modelul şi consistenţa sunt absolut uluitoare. Sunt tentat să prezint aici câteva dintre date, dar îmi este greu să mă opresc.

Examinând fraza de mai sus din Ioan 3, 19, găsim acest model simplu.

În această frază de numai patru cuvinte (cu o conjuncţie şi două articole), există nouă caracteristici care se grupează în jurul multiplilor numărului 150. Aproape fiecare posibilitate a fost elaborată la 150. Acest tip de fenomen este văzut în mod repetat în numeroase pasaje. Atâţia multipli de 150 ar fi imposibil fără mecanismul de flexibilitate al lui Dumnezeu pentru articole şi conjuncţii.

Probabilitatea sau şansa matematică ca această expresie să conţină nouă multipli de 150 (sau orice alt număr de aceeaşi dimensiune) este foarte puţin probabilă. Dar acesta este doar începutul. Există cel puţin o duzină de alte modele aparente în această expresie grupate în jurul altor numere cheie mari. Toate acestea se referă la alte concepte teologice, subiecte, teme şi structuri numerice din alte părţi ale Bibliei.

La fel ca pătratul magic, toate aceste numere vin împreună în perfect echilibru cu structura teomatică biblică şi cu modul în care întregul se referă în mod specific la această singură frază. Numesc acest concept orchestrarea teomaticii. Capitolul 10 din Teomatica II discută acest aspect.

Păstrarea lucrurilor simple

Ar fi foarte uşor să te angajezi într-o discuţie lungă şi complicată menită să arate cum a fost pusă cap la cap întreaga structură teomatică şi cum funcţionează. Ar putea fi analizate sute, dacă nu mii de exemple, împreună cu consistenţe incredibile şi uluitoare. În Teomatica II, sunt date aproape trei mii de exemple individuale.

S-a menţionat mai devreme că această carte va fi simplă. Aşa că nu vreau să împovărez cititorul cu prea multe detalii. Voi fi scurt şi voi arăta doar câteva exemple. Nimic din toate acestea nu este destinat să fie concludent din punct de vedere ştiinţific sau statistic. Scopul acestui capitol este ca cititorul să vadă pur şi simplu cum totul a fost aşezat intenţionat de Dumnezeu ca să funcţioneze. Există, fără îndoială, multe aspecte în toate acestea care nu au fost încă descoperite.

Bibliografie

Del Washburh, The Original Code in the Bible, 1998.

Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Coduri, Design numeric, Semnatura lui Dumnezeu și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Codul original al Bibliei (XXVIII)

  1. cristina spune:

    Hristos a inviat, Parinte !

    • Teodosie Paraschiv spune:

      Adevarat a inviat! Dumnezeu sa va daruiasca harul Sau, bucurie sfanta, pace si sanatate.

  2. cristina spune:

    Multumesc din suflet, Parinte ! Amin.

Comentariile sunt închise.