1. Intrarea sub acţiunea duhurilor necurate a cântăreţului şi a ascultătorilor.
Precum cineva când pleacă din biserică şi de la Sf. Liturghie este senin şi bucuros, aşa şi după participarea la un concert sau după ascultarea de asemenea discuri cu muzica rock este stăpânit de un haos, de o melancolie, şi de înclinarea spre violenţă şi sinucidere.
Se enervează foarte uşor, strigă, sparge şi este revoltat. Şi uneori exprimă plăcerea pentru sânge, şi gravează pe corpul lui, pe obiectele lui personale sau pe pereţi simbolurile satanice. Şi are o manie fără explicare şi o pasiune pentru muzica rock. Vrea să fie identificat cu cântăreţii; ceva invizibil îl atrage foarte puternic.
Revista „Heavy Metal” (feb. 1986) scrie:
„Baali sunt preoţii procesiunii metalice, sunt apocaliptici. Costumaţia lor metalică ne distruge…”
Şi mai departe:
„Ozzy Osbourne, cântăreţ protagonist într-un show îngrozitor, o figură care aduce iadul spre noi”.
Şi în altă parte:
„Când un fanatic heavy metal poartă geaca lui de piele cu culorile grupului şi îşi pune pe cap titlul „Possessed” a găsit o nouă identitate: este Venom, este rău şi caută ceartă…”
În muzica clasică şi în mod special muzica bisericească -, avem coborârea harului divin şi acţiunea Sf. Duh. Şi pentru aceasta există acea bucurie interioară.
În opoziţie se află al doilea fel de muzică, în care avem venirea puterilor demonice şi acţiunea duhurilor necurate. Aşa cum am văzut, invocarea diavolului se face la fel cum se făcea în adorarea idolilor în religiile africane primitive.
2. Obişnuinţa cu lumea satanică şi cu simbolurile satanice.
O lume urâtă şi respingătoare. Ascultarea continuă a acestei muzici şi preocuparea pentru ea te familiarizează cu ea. Şi în sfârşit nu numai că te obişnuieşti, dar o primeşti şi o apreciezi.
3. Abaterea de la calea cea dreaptă ca un rezultat al faptului că ascultătorul se face adept al ei. O dezorientare care duce la distrugere şi aduce nihilismul în viaţă. Bineînţeles atunci apar tendinţele nereligioase.
Credinţa în Dumnezeu este urâtă. Nu-L primesc pe Dumnezeu şi-L resping. Acum le este un vrăjmaş!
4. Iniţierea în satanism este scopul final. De unde rezultă că un adept al rock-ului se face şi un adept al Satanei. Ne este cunoscut cum se reuşeşte aceasta. Şi vrei să-ţi spunem şi altceva în afară de aceasta? De ce să ascultăm o muzică a cărei cuvinte nu le înţelegem şi care proslăveşte pe Satana?
Este absurd să vadă şi să trăiască cineva în creaţia aceasta perfectă şi să nu-şi îndrepte gândul său spre cel care a creat-o. Atunci când tu priveşti un tablou gândul ţi se îndreaptă spre pictor, aşa precum când priveşti lumea gândul trebuie să i se îndrepte spre Creatorul ei, Dumnezeu. Şi în cazul în care unii ajung să-l proslăvească pe Satan atunci vorbim de o nebunie cum nu există alta mai rea. Ei preferă să-l adore pe Satan. De ce?! Ar fi fost bine să ne răspundă. Nu. Noi nu ne vom face victimele lor.
Nu-i vom urma niciodată. Să meargă ei singuri pe drumul distrugerii, pe care l-au ales cântând. Noi vom urma calea care ne duce la Creatorul nostru cel de sus.
Deci unde ajungem? Nu trebuie să credem că muzica aceasta, cu lozincile ei şi cu adorarea Satanei, s-a făcut pentru distracţia noastră.
Ei nu se ocupă de cultivarea şi sensibilizarea noastră muzicală. Ei vor să stăpânească planeta, cu subjugarea noastră Satanei. Deci contactul cu ea este foarte periculos.
„Şi nu fiţi părtaşi la faptele cele fără de roadă ale întunericului, ci mai degrabă osândiţi-le pe faţă”.
Adică nu te feri a avertiza pe oameni de pericolul acestui fel de muzică. Şi: „Nici nu daţi loc diavolului”.
Concluzii.
Aceasta este, prieteni, muzica contemporană pe care o ascultăm şi când nu vrem, care încearcă să ne facă s-o ascultăm de dimineaţa până seara când ne culcăm. Şi vor să ne facă s-o acceptăm.
Weber a spus că „dacă cineva vrea să mă cunoască poate să mă găsească în muzica mea”. Şi noi, din toate aceste elemente, din latura cea mai cunoscută a rock-ului şi toată analiza pe care am făcut-o, la ce concluzie ne duc? Figura urâtă şi respingătoare a diavolului. Şi diavolul nu poate fi salvare pentru nimeni şi nimic. El este distrugerea, distrugerea totală.
Dar să nu ne fie teamă, este biruit, pierdut. Este biruit de Mântuitorul nostru Hristos. O încercare ca aceasta arată disperarea lui. Nimic nu-i poate reuşi dacă noi nu-i dăm voie să intervină în viaţa noastră. Să ne aflăm totdeauna sub acoperământul lui Dumnezeu.
„Supuneţi-vă deci lui Dumnezeu. Stai împotriva diavolului, şi el va fugi de la voi.” (Iacov 4, 7).
Şi rezistă ispitelor de care am vorbit; ştim care ne sunt prietenii.
În încheiere, după cum am putut observa, reținem că toată muzica rock este satanică, fără excepții. Pentru că nu doar cuvintele contează, ci mai ales ritmurile. Ritmurile sunt gândite pentru a hipnotiza auditoriul. În ritualurile satanice, aceaste ritmuri muzicale au rolul de a induce starea de transă în deschiderea ascultătorilor pentru facilitatarea posedării demonice. Odată intrați în om, demonii pot sta ascunși foarte bine, fără ca omul să-și dea seama că este posedat.
Activitatea Beatels în SUA a fost administrată de Oculta satanică, prin intermediul CIA. Publicitatea de care s-a bucurat grupul a fost facilitate de CIA, care avea ca obiectiv, controlul minții maselor de tineri prin muzică, droguri și sex.
Aici se încheie cartea „Satanismul în muzica rock”, tradusă în limba română în urmă cu 30 și distribuită în câteva mii de exemplare, apoi distribuită pe internet în format digital.
Ca o completare la această carte, vă recomand să vizionați și filmul „Sirenele” realizat de un fost rocker care s-a convertit la credința ortodoxă. Și acest film a circulat în mediile studențești din Iași în anii 1993-1994 și după aceea. Atunci au fost distribuite peste 100 de casete video VHS cu acest film.
Mâine vă voi prezenta o recenzie a cărții publicată într-un ziar în data de 30 septembrie 1993. Vă invit să citiți și această recenzie pentru a înțelege mai bine cât de mult a fost apreciată această carte de credincioșii ortodocși.
Bibliografie
[1] K. G. Papadimitracopol, Statanismul în muzica rock, 1993.
[2] https://www.youtube.com/playlist?list=PLBA85C7CE7B4929BF