Cărți

Protosinghel Teodosie Paraschiv, Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu, Editura Adenium, Iași, 2014, 200 pagini.

Este prima și singura carte scrisă pe această temă din perspectivă creștină ortodoxă. Felul în care a fost scrisă o face accesibilă oricărui cititor interesat de acest subiect.Ea se adresează tuturor cititorilor, și nu presupune ca să fii teolog sau matematician pentru a înțelege fenomenul codurilor Bibliei sau semnătura lui Dumnezeu.

Codul Bibliei. Semnatura lui Dumnezeu

Codul Bibliei. Semnatura lui Dumnezeu

Cartea oferă cititorului răspunsul la câteva întrebări esențiale. Veți afla mai multe lucruri despre inspirația Sfintei Scripturi și despre cum Dumnezeu a purtat de grijă de mesajul Său revelat și așternut în scris. Apoi în capitolul 2, veți afla informații despre manuscrisele Bibliei, câte s-au păstrat și cât de vechi sunt. Capitolul 3 descrie istoria incredibilă a Bibliei. Veți afla informații despre cum s-a format colecția cărților Scripturii, ce sunt targumele și parafrazele la cărțile Vechiului Testament și cum a fost tradus din Vechiul Testament din ebraică în limba greacă. În capitolul 4 veți afla despre personalitățile implicate în cercetarea codurilor Bibliei și despre evoluția acestei cercetări. Vor fi amintite o serie de cărți ce au adus codul în atenția lumii, apoi vom vedea ce sunt codurile și de ce a pus Dumnezeu aceste coduri descoperite de diverși cercetători și despre fenomenul grupării cuvintelor codificate. Capitolul 6 prezintă mai multe serii de coduri despre Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mesia cel prezis de proorocii Vechiului Testament. Este cel mai interesant și fascinant capitol prin informația pe care o oferă.  Fiecare cuvânt codificat este descris în amănunt pentru a ușura munca celor care doresc să verifice personal aceste coduri pe textul ebraic al Vechiului testament. Capitolul 7 prezintă munca de cercetare statistică asupra fenomenului codurilor Bibliei, dusă mai departe de matematicianul Edwin Shermann și echipa sa. Acesta scoate în evidență grupurile de coduri care s-au dovedit a fi cele mai improbabile și demonstrează că autorul Bibliei nu poate fi decât Dumnezeu.

Cartea poate fi comandată online direct de la autor.

7 răspunsuri la Cărți

  1. Anca spune:

    Multumim!
    Felicitari!

  2. Pingback: Reguli respectate la copierea Torei | Codul Bibliei

  3. Pingback: Ideea în sine m-a fascinat, și de atunci am rămas deschis cercetării textului sacru din punct de vedere matematic | Codul Bibliei

  4. Pingback: Vă reamintim | Codul Bibliei

  5. Pingback: Recomandarea săptămânii: „Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu” | Blog Editura ADENIUM

  6. Ora Exacta spune:

    Uitandu-ma pe internetul in limba romana uite ca am gasit pe saitul dvs..
    Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe aceasta pagina si va urez cat mai mult succes!

  7. Pingback: Recomandarea săptămânii: „Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu” - Adenium

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *