Cercetători

Doron Witztum

Doron Witztum

Doron Witztum, cercetător emerit, specialist în coduri, personalitate misterioasă, evreu ultra-ortodox, cunoscător al Torei, considerat aproape „sfânt”. Totuşi, acest om a absolvit fizica şi s-a specializat în relativitatea generală – domeniu extraordinar de dificil. În urmă cu peste douăzeci ani, după ce a studiat fondul matematic al Torei, a renunţat la fizică şi şi-a dedicat întregul timp studiilor religioase – şi codurilor.

 

Eliyahu Rips

Eliyahu Rips

Eliyahu Rips, emigrant lituanian şi matematician de renume mondial, care a sosit în Israel ca ateu convins. Remarcat ca personalitate internaţională de renume în domeniul teoriei grupurilor – domeniu extrem de important pentru fizicieni – în scurt timp a devenit religios şi în cele din urmă evreu ortodox, după ce s-a aplecat asupra structurilor matematice din Tora.

 

 

Yoav Rosenberg este un strălucit om de ştiinţă, specialist în informatică.

Gerald Schroeder

Gerald Schroeder

Gerald Schroeder este un alt fizician cu o carieră impresionantă. Schroder a lucrat pentru Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii, apoi a făcut parte din Comisia de Energie Atomică şi, în cele din urmă a lucrat pentru Naţiunile Unite. A făcut parte din echipa care a pus la punct tehnologia de detectare a exploziilor nucleare subterane clandestine şi a fost inventatorul dispozitivului folosit pentru detectarea şi măsurarea intensităţii radioactivităţii din aer. După ce a publicat mai mult de şaptezeci de articole ştiinţifice, a lăsat totul şi a plecat la Ierusalim de unde a ţinut conferinţe în faţa oamenilor din toate colţurile lumii despre interfaţa dintre ştiinţă şi religie.

Daniel Michaelson

Daniel Michaelson

Daniel Michaelson, un alt matematician din cercul cercetătorilor de coduri (de fapt el a fost unul dintre cei care au ajutat la dezvoltarea domeniului). Michaelson a fost profesor atât la departamentul de Matematică al Universităţii California din Los Angeles, cât şi la Universitatea Ebraică din Ierusalim. La început sceptic, în cele din urmă s-a convins de realitatea codurilor. Precum Rips, în scurt timp a devenit religios.

 

Ilya Piateski-Sapiro

Ilya Piateski-Sapiro

Ilya Piateski-Sapiro, este refugiat din Uniunea Sovietică, şi e considerat unul dintre cei mai de seamă matematicieni ai lumii.

 

 

 

 

David Kazhdan

David Kazhdan

David Kazhdan, profesor şi preşedintele Departamentului de Ştiinţe Matematice de la Harvard.

 

 

 

 

Nathan Jacobi

Nathan Jacobi

Nathan Jacobi este un supravieţuitor al holocaustului. El s-a născut în Franţa în 1938 din părinţi evrei. După război s-a mutat cu părinţii în Israel unde a fost educat (1945 – 1969). Nathan a primit educaţie atât în ebraica contemporană cât şi în cea biblică. El a primit Ph.D. în fizică la Institutul de Ştiinţe Weizman din Rehovot, Israel. A mai primit un M.Sc. în fizică şi un B.Sc. în matematică la Universitatea Barllan din Ramat-Gan, Israel. El este un fost profesor de colegiu cu peste 30 de ani de cercetare, dezvoltare şi calcul ştiinţific în aplicaţii din fizică, aeronautică şi geofizică. A predat fizica moleculară şi atomică, mecanica cuantică, algebra, trigonometria şi geometria analitică, în Israel şi SUA.

Grant R. Jeffrey

Grant R. Jeffrey

Grant R. Jeffrey, cunoscut scriitor creştin american expert în profeţii şi autor al mai multor bestsellere, printre care Armagheddon. Prince of Darkness, The Mysterious Bible Codes şi The Signature of God. A fost un vorbitor recunoscut internaţional şi un profesor apreciat.

 

 

Harold Gans

Harold Gans

Harold Gans, matematician criptolog, a lucrat în Departamentul de Apărare al SUA. Codurile au jucat un rol major în revenirea la iudaismul ortodox, iar modul în care a conferenţiat pe această temă a infuenţat mulţi alţi oameni.

 

 

 

Jeffrey Satinover

Jeffrey Satinover

Jeffrey Satinover profesează psihiatria. A studiat medicina, matematica şi psihiatria, dar şi religia. Este autorul cărţii Descifrarea codului Bibliei, carte tradusă şi în limba română.

 

 

 

Moshe Zeldman

Moshe Zeldman

Moshe Zeldman, un rabin canadian cu studii de fizică. Este unul dintre rabinii cei mai familiarizaţi cu codurile, care a participat la popularizarea lor.

 

 

 

Michael Drosnin

Michael Drosnin

Michael Drosnin, jurnalist american, agnostic, cum singur se caracterizează. Este autorul bestsellerului Codul Bibliei, carte tradusă şi în limba română. Prin cartea sa pe tema codurilor Bibliei a ajutat la popularizarea acestei teme. Matematicianul Edwin Sherman consideră cartea lui Drosnin un regres uriaş pentru cercetătorii serioşi ai codului, datorită exemplelor slabe pe care le foloseşte.

 

R. Edwin Sherman

R. Edwin Sherman

R. Edwin Sherman, un matematician cu peste 40 de ani de experienţă, la început sceptic în problema codurilor, în urma cercetărilor întreprinse a devenit un apărător al lor. Este autorul cărții Bible Code. Bombshell.

 

 

 

Robert Haralick

Robert Haralick

Robert Haralick e un cercetător independent al codurilor Bibliei care l-a ajutat pe un rabin de seamă să scrie o carte despre acestea, şi a prezentat mai multe descoperiri folosind nişte tehnici diferite de ceilalţi de dinainte. Haralick e profesor al catedrei de Inginerie Electrotehnică a Universităţii Washington din Seattle, şi a publicat peste 400 de lucrări ştiinţifice. În prezent organizează un simpozion internaţional asupra codurilor. Prezentările trebuie să fie exclusiv ştiinţifice şi să întrunească cerinţele riguroase ale Asociaţiei pentru Recunoaşterea Configuraţiilor, al cărui membru este.

Alexander Pruss, doctor în matematică, specialist în matematică şi calculul probabilităţilor, fost profesor la University of British Columbia, şi acum la University of Pittsburgh, a refăcut cercetările lui Witztum, Rips şi Rosenberg, şi a expus rezultatele în seminariile transmise pe Internet de Universitatea Virginia.

Yacov Rambsel

Yacov Rambsel

Yacov Rambsel a fost un cercetător de cursă lungă al Scripturilor ebraice. El s-a convertit la creştinism la vârsta de unsprezece ani, şi a fost pastor într-o comunitate mesianică din San Antonio, Texas. El a fost asistat în slujirea şi scrierile sale de soţia sa Yaphah (Linda). Este autor a două bestsellere Yeshua. The Name of Jesus Revealed in Code in the Old Testament şi His Name is Jesus.

Un răspuns la Cercetători

  1. Mugurel spune:

    Imi place ca am mai descoperit inca un site bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *