Tâlcuire la Facerea 6, 2

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Nu am mai scris dumult pe blog pentru că lucrez la un mic dicționare de nume și locuri în Faptele Apostolilor și epistolele pauline și epistolele sobornicești.

Între timp vreau să vă provoc la o meditație legată de versetul 2 din capitolul 6 al cărții Facerea, în care citim așa:

„Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, și-au ales dintre ele soții, care pe cine a voit.” Fac. 6, 2

iar în versetul 4 citim:

„În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriași, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor și acestea începuseră a le naște fii: aceștia sunt vestiții viteji din vechime.” Fac. 6, 4

Întrebarea pe care v-o adresez este: Cine sunt fiii lui Dumnezeu? Apoi doresc să-mi spuneți dacă avem dovezi că au existat uriași.

Lăsați răspunsurile voastre la rubrica comentarii.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Tora, Vechiul Testament și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Tâlcuire la Facerea 6, 2

  1. Manea Tiberiu spune:

    Fii lui Dumnezeu sunt preoții din vechime.
    Iar in legatura cu uriașii sunt dovezi, după parea mea destul de clare, care arată existența lor.

    • Teodosie Paraschiv spune:

      Multi parinti din sec. I identifica pe „fiii lui Dumnezeu” din Fac. 6, 2 cu ingeri cazuti care si-au parasit menirea lor. Apoi uriasii nu puteau apare ca urmare a unirii dintre oameni buni cu oameni rai. Cartea lui Enoh desi nu este in canonul Sf. Scripturi este citata si in Noul Testament. Asta indica ca era cunoscuta Sf. Apostoli. In Cartea lui Enoh se arata ca „fiii lui Dumnezeu” erau fiinte ceresti. Si el mai explica cum au fost invatati oamenii stiintele oculte. Despre uriasi sunt dovezi insa cercetatorii si stiinta oficiala nu vorbesc despre acestia deoarece nu le-ar putea explica existenta prin teoria evolutionista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *