Codul original din Biblie I

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Am ales acest titlu după titlul cărți „The Original Code in the Bible. Using Science and Mathematics to Reveal God’s Fingerprints”, scrisă de Del Washburn.

Dumnezeu a scris Biblia într-un mod matematic. În textul original al Bibliei este încorporată o stuctură numerică ascunsă și un cod de marime uimitoare, greu de descris în cuvinte. Del Washburn a numit acest fenomen „teomatics”, care înseamnă numerele sau matematica lui Dumnezeu.
Chiar dacă existența lui Dumnezeu nu poate fi probată în laborator, totuși se poate observa un tip de inteligență supranaturală care a compus și condus întregul proces de scriere al Bibliei.

Biblia este compusă din 66 cărți (39 Vechiul Testament și 27 Noul Testament) și a fost scrisă într-un interval de 1600 de ani, de cca. 40 de scriitori diferiți. Dacă Dumnezeu a introdus codul în Sf. Scriptură, atunci rămâne o singură posibilitate, aceea ca toți cei peste 40 de scriitori să se fi înțeles între ei, pe parcursul celor 1600 de ani, însă nu există nici o dovadă istorică privind existența unei asemenea conspirații.

Studierea designului matematic probează în mod științific că o minte mai presus de puterea și înțelegerea umană a planificat, construit și format fiecare cuvânt din Sf. Scriptură, așa cum a fost scrisă în limbile originale.

De-a lungul veacurilor mulți oameni au crezut și au învățat că există un fenomen supranatural și ascuns în textul original ebraic și grecesc al Sf. Scripturi, bazat pe valoarea numerică a literelor. Ei credeau că există un cod, care poate fi descoperit și care să arate înțelesurile spirituale și simbolice adânci care însoțesc textul simplu, și care a fost plasat în text prin voia lui Dumnezeu. Acest cod a rămas necunoscut oamenilor care au redactat textul.

Cercetătorii bibliști contemporani și mulți alți teologi moderni fie au luat în râs această idee, fie au ignorat complet subiectul. Învățământul biblic modern nu recunoaște posibilitatea ca acest fenomen al designului matematic să existe. Acest design matematic se deosebește de secvențele de litere echidistante (ELS). Prin nestudierea limbajului simbolic pe care Dumnezeu Îl utilizează în mod deliberat, teologii bibliști au lăsat deoparte până la 98% din adevărurile dumnezeiești care există în Sf. Scriptură.

Mulți creștini cred că Dumnezeu ne-a dat Sf. Scriptură doar pentru a ne comunica informații cu privire la lumea aceasta materială în care trăim. Astfel, folosim din Sf. Scriptură doar valoarea practică, pe măsura înțelegerii noastre, pentru viață și lumea aceasta. Însă această concepție este una falsă. Designul matematic dovedește că Biblia transcende lumea aceasta și că ea ne-a fost dată de Dumnezeu ca să ne descopere adevărurile veșnice și cerești.

Biblia descoperă planul înțelepciunii divine pentru veșnicie. Dumnezeu a folosit istoria și cultura lumii, istoriile, oamenii și evenimentele, pe care le-a așezat în Sf. Scriptură, ca să simbolizeze prin ele lucrurile cerești și veșnice.

Designul matematic al textului dovedește că limbajul simbolic este mult mai extensiv și mai vast decât orice ne putem închipui.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Coduri, Design numeric, Studiu biblic și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *