Codurile matematice găsite în Biblie IV

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Înțelegând împlicațiile

Doar Creatorul cunoaște cât de departe și cât de adânc merg toate aceste structuri matematice. Acestea sunt extrem de complexe, încât ar lua o veșnicie analiza tuturor adevărurilor încorporate în structurile matematice, sau orice alt sistem de coduri ce ar putea exista. În zilele noastre, o mulțime de lucruri care înainte erau înțelese parțial încep să intre în atenția cercetătorilor. Lucru valabil mai ales pentru profețiile biblice, în special Apocalipsa 13. Și știm că în ultimele decenii s-a scris destul de mult pe această temă, care au de a face nu numai cu teologia și exegeza biblică, ci și cu tehnologia și globalizarea.

Comentatorilor Bibliei le place să creadă că Biblia este ușor de interpretat prin ea însăși. Pentru ei tot ce există este ceea ce pot să citească și să înțeleagă cu mintea. Este adevărat că în multe locuri Biblia se explică pe sine. De pildă, un studiu atent și sistematic al înțelesului istoric-gramatical al cuvintelor ne va da o înțelegere mai profundă asupra textului, cu privire la faptele și adevărurile esențiale pentru mântuire și despre dumnezeire, pe care Dumnezeu așteaptă ca noi să le înțelegem, însă în Sf. Scriptură există mult mai mult decât putem înțelege la prima vedere. Acest fapt este dovedit de structurile matematice existente în textul biblic.

Dacă ne-am folosi toată capacitatea creierului, de-a lungul întregii vieți, și dacă am citi toate comentariile biblice scrise până acum, de-a lungul timpul, toate acestea ar reprezenta doar o infimă parte din totalul adevărurilor cuprinse în Sf. Scriptură.

Exemple

Să dăm un exemplu. Când privești un avion zburând ai impresia că știi cum zboară. Este o certitudine că se construiesc avioane și că ele zboară. Acum să aruncăm o privim în cabina pilotului. Locul este plin de instrumente, butoane, comutatoare și manete. Avem o altă percepție asupra modului de funcționare al avionului. Știm că toate acestea sunt folosite la zbor, însă cum sunt ele conectate nu știm. Până nu privim în spatele panoului cu instrumente pentru a vedea miile de componente electronice de pe plăcile cu circuite electronice, apoi conexiunile cablurilor care împânzesc locul, precum și schema care stă la baza acestor conexiuni, apoi conductele sistemului hidraulic și celelalte sisteme, nu putem înțelege cu adevărat detaliile despre cum funcționează zborul unui avion.

Structurile matematice ne ajută să privim lucrurile împreună. Există conexiuni care parcurg întreaga Sf. Scriptură, și pasaje care se explică unele pe altele. Există mii și mii de adevăruri ascunse în textul biblic, la care nimeni nu s-a gândit vreodată până acum.

Cine și-a făcut un obicei din a citi din Sf. Scriptură zilnic, cunoaște faptul că cu cât citești de mai multe ori un text cu atât îl înțelegi mai profund. La o primă lectură cititorul înțelege doar povestea relatată, iar uneori i se pare că în text se fac multe afirmații contrarii. Însă cu cât citește mai des textul cu atât pătrunde mai adânc înțelesurile cuvintelor. Înțelesurile erau acolo, însă nu erau încă accesate.

Să luăm un alt exemplu. Înainte ca o persoană să poată vedea ce este în ocean, ea trebuie să se scufunde în apele sale. Privind doar suprafața albastră a apei și admirându-i frumusețea nu va avea o imagine completă a celor ce se află în adânc. Una este să cunoști oceanul din auzite, alta este să-l cunoști din propria experiență și cu totul altceva să te scufunzi în adâncurile lui. Același lucru este valabil și pentru Sf. Scriptură. Una este să auzi vorbindu-se despre Biblie, alta să citești personal textul, și cu totul altceva să-l analizezi cu atenție și să meditezi asupra lui.

În chip asemănător, structurile matematice sunt cele care dau creștinilor acces la un întreg nou nivel de înțelegere a textului biblic.

Ceea ce uimește cel mai mult este atitudinea majorității cercetătorilor bibliști, și a altora asemenea lor, care fac tot posibilul de a ține pe creștini cât mai departe de înțelesurile spirituale mai adânci cuprinse și Sf. Scriptură. Astfel, atitudinea lor este aceea de a încerca demitificarea Bibliei. Ei spun: „Ia totul literal”, „nu spiritualiza prea mult”. Cât privește codurile din Biblie și structurile matematice, există mulți creștini habotnici care acuză aceste coduri din textul biblic ca fiind ceva de la cel rău și ocult. Ei insinuează că structurile matematice îndepărtează pe oameni de la credință, ca și lucrurile ce țin de mistica kabalistică, gnosticism, numerologie și divinație.

Trăim într-o lume în care totul este pus sub semnul întrebării. Astăzi, ideea că ceva semnificativ și suprem poate fi determinat cu precizie în textul biblic – acela că Dumnezeu a scris Biblia -, provoacă în mod automat o reacție foarte subiectivă și critică, în special, din partea lumii academice seculare. Reactia aceasta negativă din partea lumii academice seculare nu ar trebui să ne mire deloc. Dacă lumea academică ar accepta existența codurilor și a structurilor matematice în textul biblic, împlicit ar accepta că Biblia revelată și că Dumnezeu există. Dar cum ar putea cei care susțin ateismul, materialismul și evoluționismul darwinist să recunoască că s-au înșelat, și mai rău că au înșelat lumea cu bună știință?

Validitatea structurilor matematice

Validitatea structurilor matematice din textul biblic nu are de a face cu teologia, ci mai mult cu matematica și logica. Metodele folosite de teologie nu se pot aplica pentru a dovedi sau nu existența structurilor matematice. Învățătura de credință nu are relevanță atunci când vorbim de aceste structuri matematice. Dacă există sau nu demonstrația trebuie să se bazeze pe logică și matematică.

Iar dacă structurile matematice se dovedesc a fi adevărate, atunci teologii trebuie să se conformeze faptelor.

Cei care resping realitatea existenței structurilor matematice o fac din rațiuni teologice sau filosofice fără nici un argument logic și matematic. Altfel spus, ei o fac din motive ideologice. Am observat această atitudine respingătoare în mai multe domenii de cercetare. Rezultatul oricărei cercetări științifice este respins atunci când pune sub semnul întrebării dogma materialistă promovată de lumea academică seculară.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Coduri, Design numeric, Studiu biblic și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *