Biblia și numerele VI

Ieri am muncit toată ziua la un program care să mă ajute să fac calculele numerice mai rapid și fără greșeli, însă am întâmpinat greutăți cu setarea bazei de date mysql pentru limba greacă. Până la urmă am reușit cu baza de date ca să scriu și să citesc texte în greacă însă tot nu am reușit să rezolv compararea caracterelor din baza de date cu cele introduse de mine pentru calcularea valorii numerice. Am lucrat în PHP.

Dacă introduc câte un caracter pot face compararea și să extrag informațiile din baza de date, însă dacă introduc un cuvânt sau mai multe apar probleme la citirea șirului de caractere.

Până la urmă tot o scot eu la capăt într-un fel sau altul.

Sunt două aspecte pe care mă concentraz, unul este acele de a calcula valoarea numerică a unui cuvânt sau grup de cuvinte, iar al doilea aspect provește factorizarea, sau descoperirea numerelor cheie, sau a multiplilor din structura matematică a textului.

Acest studiu este fascinant. Cu cât cercetezi mai mult cu atât pătrunzi mai profund înțelesurile textului. Chiar lectura repetată este foarte importantă pentru înțelegerea textului. Citirea constantă, zilnică, din Sf. Scriptură te luminează și te hrănește duhovnicește. Obișnuiesc să recomand tuturor ca înainte de a citi din Sf. Scriptură mai întâi să se roage ca Dumnezeu să le lumineze mintea și inima ca să putem înțelege și pătrunde puterea cuvintelor Sale.

Acum lucrez la partea a doua a articolului despre numărul 153 și relația sa cu peștii și pescuitul.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Design numeric, Noul Testament, Studiu biblic și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.