Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XV

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Personalități implicate în cercetarea inițială a codului Bibliei

Înainte de a vorbi despre evoluția cercetărilor asupra codului Bibliei, vom prezenta pe scurt persoanele implicate în această muncă de cercetare. Oamenii implicați în scoaterea la lumină a codurilor provin din medii aparte, situate la poli opuși, fiind reprezentanți ai modernului și străvechiului, ai religiozității și tehnocraticului. Printre ei se numără:

Doron Witztum, cercetător emerit, specialist în coduri, personalitate misterioasă, evreu ultra‑ortodox, cunoscător al Torei, considerat aproape „sfânt”. Totuși, acest om a absolvit fizica și s‑a specializat în relativitatea generală – domeniu extraordinar de dificil. În urmă cu peste treizeci ani, după ce a studiat fondul matematic al Torei, a renunțat la fizică și și‑a dedicat întregul timp studiilor religioase și codurilor.

Eliyahu Rips, emigrant lituanian și matematician de renume mondial, a sosit în Israel ca ateu convins. Remarcat ca personalitate internațională de renume în domeniul teoriei grupurilor – domeniu extrem de important pentru fizicieni –, în scurt timp a devenit religios și, în cele din urmă, evreu ortodox, după ce s‑a aplecat asupra structurilor matematice din Tora.

Yoav Rosenberg este un strălucit om de știință, specialist în informatică.

Gerald Schroeder este un alt fizician cu o carieră impresionantă. Schroeder a lucrat pentru Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii, apoi a făcut parte din Comisia pentru Energie Atomică și, în cele din urmă, a lucrat pentru Națiunile Unite. A făcut parte din echipa care a pus la punct tehnologia de detectare a exploziilor nucleare subterane clandestine și a fost inventatorul dispozitivului folosit pentru detectarea și măsurarea intensității radioactivității din aer. După ce a publicat mai mult de șaptezeci de articole științifice, a lăsat totul și a plecat la Ierusalim, de unde a ținut conferințe în fața oamenilor din toate colțurile lumii despre interfața dintre știință și religie.

Daniel Michaelson, matematician din cercul cercetătorilor de coduri (de fapt, el a fost unul dintre cei care au ajutat la dezvoltarea domeniului). Michaelson a fost profesor atât la Departamentul de Matematică al Universității California din Los Angeles, cât și la Universitatea Ebraică din Ierusalim. La început sceptic, în cele din urmă s‑a convins de realitatea codurilor. Precum Rips, în scurt timp a devenit religios.

Ilya Piatetski‑Shapiro este refugiat din Uniunea Sovietică și e considerat unul dintre cei mai de seamă matematicieni ai lumii.

David Kazhdan este profesor și președintele Departamentului de Ştiințe Matematice de la Harvard.

Nathan Jacobi este un supraviețuitor al Holocaustului, născut în Franța, în 1938, din părinți evrei. După război, s‑a mutat cu părinții în Israel unde a fost educat (1945‑1969). Nathan a primit educație atât în ebraica contemporană, cât și în cea biblică. El a primit titlul de doctor în fizică la Institutul de Ştiințe Weizmann din Rehovot, Israel. A mai primit un titlu de master în fizică și o licență în matematică la Universitatea Bar Ilan din Ramat‑Gan, Israel. Este un fost profesor de colegiu cu peste 30 de ani de cercetare, dezvoltare și calcul științific în aplicații din fizică, aeronautică și geofizică. A predat fizica moleculară și atomică, mecanica cuantică, algebra, trigonometria și geometria analitică, în Israel și SUA.

Grant R. Jeffrey, cunoscut scriitor creștin american, expert în profeții și autor al mai multor bestselleruri, printre care Armagheddon. Prince of Darkness, The Mysterious Bible Codes și The Signature of God. A fost un vorbitor recunoscut internațional și un profesor apreciat.

Harold Gans, matematician criptolog, a lucrat în Departamentul de Apărare al SUA. Codurile au jucat un rol major în revenirea la iudaismul ortodox, iar modul în care a conferențiat pe această temă a influențat mulți alți oameni.

Jeffrey Satinover profesează psihiatria. A studiat medicina, matematica și psihiatria, dar și religia. Este autorul cărții Descifrarea codului Bibliei, tradusă și în limba română.

Moshe Zeldman, rabin canadian cu studii de fizică, este unul dintre rabinii cei mai familiarizați cu codurile, care a participat la popularizarea lor.

Michael Drosnin, jurnalist american, agnostic, cum singur se caracterizează. Este autorul bestsellerului Codul Bibliei (carte tradusă și în limba română), prin care a ajutat la popularizarea acestei teme. Matematicianul Edwin Sherman consideră cartea lui Drosnin un regres uriaș pentru cercetătorii serioși ai codului, din cauza exemplelor slabe pe care le folosește.

R. Edwin Sherman, un matematician cu peste 40 de ani de experiență, la început sceptic în problema codurilor, în urma cercetărilor întreprinse a devenit un apărător al lor.

Robert Haralick e un cercetător independent al codurilor Bibliei, care l‑a ajutat pe un rabin de seamă să scrie o cart despre acestea și a prezentat mai multe descoperiri folosind niște tehnici diferite față de ceilalți de dinainte. Haralick e profesor al catedrei de Inginerie Electrotehnică a Universității Washington din Seattle și a publicat peste 400 de lucrări științifice. În prezent, organizează un simpozion internațional asupra codurilor. Prezentările trebuie să fie exclusiv științifice și să întrunească cerințele riguroase ale Asociației pentru Recunoașterea Configurațiilor al cărei membru este.

Alexander Pruss, doctor în matematică, specialist în matematică și calculul probabilităților, fost profesor la University of British Columbia și acum la University of Pittsburgh, a refăcut cercetările lui Witztum, Rips și Rosenberg și a expus rezultatele în seminariile transmise pe Internet de Universitatea Virginia.

Yacov Rambsel a fost un cercetător de cursă lungă al Scripturilor ebraice. El s‑a convertit la creștinism la vârsta de unsprezece ani și a fost pastor într‑o comunitate mesianică din San Antonio, Texas. El a fost asistat în slujirea și scrierile sale de soția sa Yaphah (Linda). Este autor a două bestselleruri: Yeshua. The Name of Jesus Revealed in Code in the Old Testament și His Name is Jesus. The Mysterious Yeshua Codes.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XV

  1. cristina spune:

    Of topic. https://www.activenews.ro/covid-era-covid-si-marea-resetare-the-great-reset/Klaus-Schwab-la-Summitul-Guvernului-Mondial-2024-Oamenii-care-refuza-sa-se-contopeasca-cu-Inteligenta-Artificiala-vor-disparea-in-curand.-IA-Internetul-Lucrurilor-ingineria-genetica-devin-fundamentul-vietii-noastre-VIDEO-187538
    F ondatorul Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, a vorbit la Summitul Guvernului Mondial, ediția 2024, afirmând că omenirea face tranziția către „o nouă eră”, „era inteligentă”. Schwab a avertizat că oamenii care refuză să fuzioneze cu inteligența artificială (AI) vor descoperi în curând că nu mai au loc în societate.
    Schwab a prezis anterior chiar că, în doar zece ani, lumea va arăta „complet diferită față de cea de acum”.

    Noua ediție a Summitului Guvernului Mondial s-a desfășurat în perioada 12-14 februarie 2024, la Dubai, Emiratele Arabe Unite, potrivit site-ului oficial al evenimentului, worldgovernmentsummit.org.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *