Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu XXVII

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Strămoșii regelui David numiți cu secole înainte de a se naște

În Facerea 38 este relatată nașterea lui Fares din Tamara, nora lui Iuda. În cartea Rut aflăm că regele David a fost descendent din neamul lui Fares, fiul lui Iuda. „Iată acum spița neamului lui Fares: lui Fares i s‑a născut Esrom; lui Esrom i s‑a născut Aram; lui Aram i s‑a născut Aminadab; lui Aminadab i s‑a născut Naason; lui Naason i s‑a născut Salmon; lui Salmon i s‑a născut Booz; lui Booz i s‑a născut Obed; lui Obed i s‑a născut Iesei; lui Iesei i s‑a născut David” (Rut 4, 18‑22). Numele Booz, Rut, Obed, Iesei și David sunt codificate în Facerea 38 la interval de 49 de litere citite de la stânga la dreapta.

Şansele ca numele lui Booz să apară în Facerea 38 sunt mai mici de 1 la 1.000.000. Şansele calculate de dr. Moshe Katz ca aceste nume ale strămoșilor lui David să apară în Facerea 38, unde sunt găsite în ordinea cronologică în care au trăit, este de 1 la 800.000 [1].

Verificând codurile de mai sus am descoperit în același capitol și numele lui Iisus codificat de trei ori, la intervale mai mici de 50.

În imaginea de mai jos putem observa numele Rut, Obed, Iesei și David așezate în ordine cronologică. În text numele Booz apare puțin mai sus și nu a fost cuprins în imaginea de față.

Figura 4. Numele strămoșilor lui David în Facerea 38

Note

[1] Acest cod este descris și în dr. Moshe Katz, op. cit., pp. 70‑71.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Semnatura lui Dumnezeu, Vechiul Testament și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *