Alte coduri din cartea Facerea (I)

Astăzi voi prezenta alte câteva coduri descoperite în cartea Facerea. Fiecare set de coduri are frumusețea lui după cum vom vedea în continuare.

În Facerea 1, 22-26 este descrisă crearea omului și a animalelor și mai cuprinde binecuvântarea peștilor și a păsărilor de a se înmulți. Tradiția iudaică învață că binecuvântarea dată lui Avraam este identică cu această poruncă din Tora. În Facerea 17, 4-5 citim binecuvântarea dată de Dumnezeu lui Avraam, când zice: „vei fi tată a mulțime de popoare, și nu te vei mai numi Avram, אברם, ci Avraam, אברהם, va fi numele tău, căci am să te fac tată a mulțime de popoare”. Dumnezeu schimbă numele din Abram în Abraham. Conform tradiției iudaice, Dumnezeu a unit numele divin cu unul uman. Litera ה (hey), cea de-a doua literă din tetragramatonul יהוה, Yahweh, este introdus între literele numelui Avram.

Rabinul Weissmandl (sec. XX) a descoperit în Facerea 1, 22-26 că numele lui Avraam este unit cu cel al lui Dumnezeu, Elohim, אלהים. Am verificat acest cod și am descoperit și cum arată această unire. O puteți vedea în figura de mai jos.

Cuvantul Avraam si Dumnezeu in Facerea 1, 22-26

Cuvantul Avraam si Dumnezeu in Facerea 1, 22-26

Cuvântul Avraam este codificat la un interval ELS de 50 litere. Sansele de unei apariții întâmplătoare în acest pasaj sunt mai mici de 1 la 1 000 000. Este singurul loc în care acest cuvânt apare în capitolul 1 din Facerea la un interval ELS de 50 litere. Cuvântul Avraam apare codificat în capitolul 1 doar de 3 ori, la intervale de 119, 50 și 340 litere.

Cu prima literă א, din numele lui Avraam începe în versetul 22 numele lui Dumnezeu, אלהים, iar ultima literă, ם, din numele lui Avraam încheie numele lui Dumnezeu , אלהים, din versetul 26. Personal găsesc acest cod uimitor și deosebit de frumos. Nu cred că este rezultatul întâmplării.

Să ne reamintim că pe matricea de 50 coloane citim și alte coduri, cum ar fi cuvântul Torah, despre care am discutat într-un alt articol.

(va urma)

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Matrici și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.