Câteva coduri din cartea Facerea (II)

În capitolul 2 din Facerea găsim și alte coduri interesante.
Cercetătorii Witzum și Rips au găsit codificate în Facerea, capitolul 2, în care se vorbește despre grădina Edenului, numele a 25 de copaci, unde este relatată crearea vegetației de către Dumnezeu. Șansa ca aceasta să se petreacă din întâmplare a fost calculată de matematicieni la 1 la 100 000.

Evident, aceste nume de copaci codificate nu reprezintă o informație profetică, însă este extrem de complicat pentru o ființă umană să încerce să scrie o scurtă povestire, indiferent de subiect, și, în același timp, să codifice numele a 25 de arbori prin secvențe de litere echidistante.

Am verificat lista arborilor și am identificat 23 dintre ei, cu un total de 439 de apariții pentru intervale de citire cuprinse între 2 și 100. Fascinant este faptul că toate aceste cuvinte codificate apar în capitolul în care se vorbește despre grădina Edenului.

Iată numele celor 23 de arbori pe care i-am identificat: butuc 2, strugure 7, castan 1, pădure deasă 10, curmal 44, tamarisc 93, stejar 3, plop 1, scorțișoară 12, migdal 6, salcâm 7, mărăcine 11, cedru 5, aloe 3, smochin 5, salvie 2, rodie 4, fistic 191, tufiș de mărăcini 3, alun 8, măslin 12, brad 4, grâu 5.

Grant Jeffrey a continuat cercetarea pe același capitol din Facerea și a găsit codificate numele a 17 animale pomenite în Vechiul Testament.

Am mai descoperit cuvântul Torah codificat de trei ori, la intervale de 4, 9 și 21 de litere, iar numele „Yeshua” este codificat de opt ori, la intervale cuprinse între 10 și 86 de litere. Numărul de apariții așteptate este de 4,2.

Matematicienii și statisticienii care au analizat statistic miile de cuvinte ELS codificate, descoperite în textul ebraic al Scripturii, consideră că acestea nu puteau să apară întâmplător și că un scriitor uman nu ar fi putut produce un fenomen atât de complex. Concluzia lor a fost aceea că doar o inteligență divină a putut dicta lui Moise să așeze în scris textul biblic ebraic cu atâta precizie, încât să conțină un cod atât de complex.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Articole, Coduri și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.