Alte coduri din cartea Facerea (II)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Astăzi vom prezenta un alt cod interesant descoperit în carea Facerea. Cred că am mai amintit de el, dar nu strică să reluăm această informație interesantă, și, după cum veți constata, uimitoare.

Dacă citim cartea Rut vom afla că regele David este descendent din neamul lui Fares, fiul lui Iuda. Și citim: „Iată acum spița neamului lui Fares: lui Fares i s-a născut Esrom; lui Esrom i s-a născut Aram; lui Aram i s-a născut Aminadab; lui Aminadab i s-a născut Naason; lui Naason i s-a născut Salmon; lui Salmon i s-a născut Booz; lui Booz i s-a născut Obed; lui Obed i s-a născut Iesei; lui Iesei i s-a născut David” (Rut 4, 18-22). Așadar printre strămoșii lui David sunt amintite următoarele persoane; Booz, Rut, Obed și Iesei.

În Facerea 38 este relatată nașterea lui Fares din Tamara, nora lui Iuda. Interesant este că în acest pasaj găsit codificate numele celor patru strămoși ai lui David împreună cu numele lui David, la un interval ELS de 49 de litere, citite de la stânga la dreapta. Pe lângă acest fapt, putem observa că aceste nume apar în ordine cronologică.

Șansele ca numele lui Booz să apară în Facerea 38 sunt mai mici de 1 la 1 000 000. Dr. Moshe Katz a calculat șansa ca aceste nume să apară din întâmplare în acest pasaj, ca fiind de 1 la 800 000. Este fascinant că toate aceste nume apar codificate la același interval de 49 de litere, și dispuse în text în ordine cronologică. Aceste cuvinte pot fi citite și pe matricea cu dimensiunea de 50 de coloane, în care apare cuvântul Torah și numele lui Avraam unit cu numele lui Dumnezeu.

Numele stramosilor lui David in Facerea 38

Numele stramosilor lui David in Facerea 38

În imaginea de mai sus observăm numele Rut, Obed, Iesei și David așezate în ordine cronologică. În textul ebraic numele Booz apare codificat puțin mai sus și nu a fost cuprins în imaginea de față. El apare în partea de sus a imaginii pe următoarele trei rânduri care nu se văd, exact deasupra literei ש, (sin) încadrată într-un pătrat pe primul rând din imagine.

Pe lângă designul deosebit al acestor coduri, ele confirmă genealogia lui David din cartea Rut. Mai mult, codurile descoperite spulberă teoriile criticii negative și raționaliste, care consideră Tora o compilație de mai multe documente.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Coduri, Matrici și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *