Persoane și toponime în Epistola către Coloseni

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Autorul Epistolei către Coloseni este Pavel (1,1). Alături de el este amintit și Timotei ca și în Epistola către Filipeni. Pavel laudă credința colosenilor despre care a auzit (1, 4) și pe care nu i-a văzut (2, 1). Ei au primit învățătura despre Hristos de la Epafras (1, 2).
Avem răscumpărarea prin sângele lui Hristos, adică iertarea păcatelor (1, 14). Hristos este chipul lui Dumnezeu cel nevăzut, mai întâi născut decât toată făptura (1, 15). Biserica este trupul lui Hristos (1, 24).

Pavel îndeamnă pe coloseni să se ferească de iudaizanți (cap. 2).

Epistola are 4 capitole și găsim menționate cu numele 13 persoane dintre care 12 apar câte o dată. În primul capitol avem amintite 3 persoane, iar în capitolul 4 restul de 10 nume. De asemenea, sunt amintite 3 toponime: Colose, Laodiceea și Ierapole.

Numele de persoane apar în următoarea ordine: Pavel, Timotei, Epafras, Tihic, Onisim, Aristarh, Marcu, Barnaba, Isus-Iustus, Luca, Dimas, Nimfas și Arhip.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Noul Testament, Studiu biblic și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *