Numele lui Dumnezeu înscris în genele noastre (II)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Pentru a merge cu analiza noastră mai departe ne este de ajutor să apelăm la tradiția ebraică. Dar mai întâi să recapitulăm în câteva cuvinte cele prezentate în primul articol pe această temă.

– în 1953 este descoperită molecula de ADN dublu elicoidală
– la sfârșitul secolului trecut este încheiat proiectul Genomul uman
– sunt descoperite și calalogate cele în jur de 30.000 de gene umane
– cercetările interdisciplinare duc cu gândul că lanțul de ADN este un cod ce ar putea să ne spună mai multe despre originea vieții și a omului
– organismul uman este 70-80% apă, și mai mult de 99% este format din hidrogen și oxigen
alchimia ne ajută să facem legătura dintre elementele chimice și literele ebraice ce compun numele revelat al lui Dumnezeu

O parte din rezultatele cercetărilor actuale din domeniile științelor sunt ținute secrete și prezentate criptic așa cum făcea și alchimia în trecut. De asemenea, observăm cum alchimia, mama metalurgiei, medicinei și chimiei, a fost „ucisă„ de propriile ei fiice, pentru a crea o ruptură cu trecutul. Astfel, se pare că se încearcă ca toate legăturile științei moderne cu spiritul și spiritualitatea să fie ascunse. Papus în lucrarea sa „Kabbala. Tradiția secretă a Occidentului”, exprimă această opinie foarte clar în câteva cuvinte:Căci nu trebuie să uităm – spune el -, că toate științele umane au fost tăiate în două începând cu epoca Renașterii. Partea fizică și materială a fiecărei științe a devenit de atunci un tot de sine stătător botezat cu numele pompos de Știință exactă și pozitivă. Partea metafizică și analogică a fiecărei științe a fost disprețuită, fiind alungată și clasificată printre Științele oculte.”

Gregg Braden a scris o carte despre acest subiect al numelui lui Dumnezeu înscris în genele noastre. Este vorba de cartea „Codul lui Dumnezeu. Secretele trecutului, promisiunea viitorului”, tradusă și în limba română și publicată de Editura For You.

Codul lui Dumnezeu

Codul lui Dumnezeu

Fără a intra în amănunte prea multe, vom face apel și la gematria. The American Heritage Dictionary definește că „orice activitate disciplinată sau studiu metodologic” este o știință. Prin această definiție, larg acceptată, studiul gematriei poate fi considerat o știință veche, deoarece obține rezultate exacte și repetabile, din operațiunile specifice realizate între litere, fraze și cuvinte.

În alfabetele limbilor antice (ebraică, aramaică, greacă, latină ș.a.) literelor li se atribuiau și valori numerice, ceea ce face posibil să transformăm literele, cuvintele și frazele în numere, prin calcularea valorilor lor numerice, folosind anumite reguli matematice. Putem face abstracție de gematria, însă în același timp vom renunța la mijloacele prin care putem interpreta textele și semnificațiile lor profunde. Aplicând regulile gematriei, care sunt neschimbate de mii de ani, putem descifra informații și semnificații ascunse în textul biblic.

Nu este locul în acest articol pentru a intra în amănunte privind calculele și metodele folosite în gematrie. Poate voi scrie un articol special pe această temă.

Prin corespondența între litere și numere, gematria dezvăluie relațiile ascunse și nivelurile mai profunde de sens care, în mod normal, ar fi trecute cu vederea, atunci când citim doar textul simplu.

Primul pas în analiza noastră este acela de a lămuri care este constituția ADN-ului.
ADN-ul este format din 4 baze, denumite prescurtat A, T, G, C, adenina, timina, guanina și citozina, și care conferă specificitate în cadrul fenomenului ereditar. Toate aceste baze sunt formate din atomi de azot, hidrogen, oxigen și carbon. În baza ADN timină sunt prezenți șase atomi de hidrogen, doi atomi de azot, doi atomi de oxigen și cinci atomi de carbon. Citozina se compune din diferite cantități ale exact acelorași elemente, cu cinci atomi de hidrogen, trei de azot, unul de oxigen și patru de carbon. Adenina se compune din cinci atomi de hidrogen, cinci atomi de azot și cinci de carbon și nici unul de oxigen. Guanina se compune din cinci atomi de hidrogen, cinci atomi de azot, un atom de oxigen și cinci atomi de carbon. Astfel, devin posibile nenumărate combinații, doar prin aranjarea diferită a celor patru elemente.

Mergem mai departe cu analiza. Urmând principile gematriei, care ne permite simplificarea numerelor până la obținerea unei cifre, descoperim că masa hidrogenului 1,007 nu mai are nevoie de simplificare, deoarece este deja reprezentată de numărul 1. Același procedeu ne arată că masa simplă a azotului este 14 și a oxigenului 15,99, poate fi obținută adunând numerele întregi care reprezintă masa din Tabelul periodic. Tehnica aceasta de reducere la o unitate se numește gematria ketanah.

Mai exact, pentru azot, valoarea 14 devine masa simplă de 5 (1+4=5). Pentru oxigen valoarea este 6 (1+5=6). Iată acum ce corespondențe avem:
Alchimie, Chimie, Masa simplă
– Foc, Hidrogen, 1
– Aer, Azot, 5
– Apă, Oxigen, 6

Astfel, stabilim numitorii comuni care ne permit să căutăm o potrivire cu valorile numerice ascunse ale literelor ebraice.

Vom continua analiza noastră în articolul următor.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Semnatura lui Dumnezeu și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Numele lui Dumnezeu înscris în genele noastre (II)

 1. Constantin spune:

  HRISTOS SE NASTE ! SLAVITI-L ! Sanatate si Mantuire de la Bunul Dumnezeu , Dumneavoastra si intregului cin monahal de la Schitul Cerebuc ! .

 2. Constantin spune:

  cred ca din ” viteza ” ati scris ca masa simpla a azotului este 4 ! , in paranteza ati scris 1+4 =5 , deci corect . poate corectati . deja intrevad ” YHWH ” ! . asteptam urmatorul articol .

 3. Elisav spune:

  Daca :
  – Foc, Hidrogen, 1
  – Aer, Azot, 5
  – Apă, Oxigen, 6
  Rezulta (1+5+6= 12 adică = 3 ) Trinitatea Tatăl Fiul și Sf . Duh este in fiecare din noi

 4. Serban spune:

  Drag Părinte Teodosie,

  Am dat acum de blogul Sfinției voastre și aș vrea să vă trimit un material referitor la Numele Domnului și să am părerea Sfinției voastre. Puteti sa-mi dati o adresa de mail la caresa va scriu? Astept raspunsul pe adresa mea de mail.

 5. Serban spune:

  Sfinția Voastră,
  Vă mulțumesc pentru adresa de mail pe care mi-ați dat-o, și v-am trimis materialul privitor la Numele Iconic al Domnului. Având în vedere implicațiile profunde ale Numelui NETRADUS al DOMNULUI și al FIULUI SĂU, și vremurile actuale, cred că este de mare folos să se revină la aceste NUME NETRADUSE.

  Aștept un raspuns din partea Sfinției Voastre.

  Mai jos aveți o Rugăciune profetică pentru Romania descoperită folosind un program pentru studierea codurilor Bibliei.

  Rugăciunea profetică pentru România

  Daniel 9, 18-19:

  Pleacă, Elohai (Dumnezeul meu), urechea Ta, și ascultă! Deschide ochii Tăi și vezi ruinarea noastră și Cetatea peste care este chemat Numele Tău! Că nu pentru faptele noastre drepte aducem înaintea Ta rugăciunile noastre (fierbinți), ci pentru milele Tale cele mari! Adonai (Doamne), ascultă! Adonai (Doamne), iartă! Adonai (Doamne), ia aminte și lucrează! Nu întârzia de dragul Tău, Elohai (Dumnezeul meu), că Numele Tău este chemat peste Cetatea Ta și peste poporul Tău!

  Această rugăciune extrasă din profetul Daniel 9, 18-19, conține în mod tainic, pe verticală, numele ROMANIA, atunci când acest nume este căutat folosind un program specializat de calculator pentru a căuta mesaje ascunse prezente în textul Vechiului Legământ. Programul folosit este J.L.A. Thenach Program – Torah+Newieem+Ketuwiem ce poate fi descărcat de pe internet. Folosind funcția Text-search cu setarea common, text direction vertical, matrix width from 26 to 26, find any part, textul ebraic căutat este ROMANIA (רומניא) și regăsim pe verticala versetelor de la Daniel 9, 18-19, textul ebraic căutat, adică numele ROMANIA, scris în ebraică, distanța dintre fiecare literă a numelui ROMANIA fiind de 26 de litere; cu alte cuvinte, avem litera R și, numărând 26 de litere inclusiv litera R, a 27-a literă este O. Apoi, numărând 26 de litere inclusiv litera O, a 27-a literă este M. Apoi, numărând 26 de litere inclusiv litera M, a 27-a literă este N (litera A ce ar urma după M este subinclusă ca punctuație sub litera anterioară M și nu se caută separat). Apoi, numărând 26 de litere inclusiv litera N, a 27-a literă este I. Apoi, numărând 26 de litere inclusiv litera I, a 27-a literă este A.

  Căutarea literelor cuvântului ROMANIA este deloc întâmplătoare la DISTANȚĂ de 26 de litere una de alta, numărul 26 fiind asociat Numelui Tatălui Ceresc, simbolizat în ebraică de TETRAGRAMĂ יהוה. Această «COINCIDENȚĂ» este o CONFIRMARE ÎN PLUS că RUGĂCIUNEA PROFETICĂ din DANIEL 9, 18-19 este LĂSATĂ în mod TAINIC PESTE TIMP pentru ROMANIA de ÎNSUȘI Duhul DOMNULUI יהוה.

  Mai mult decât atât, făcând căutarea numelui ROMANIA din 22 în 22 de litere, (22 fiind numărul de total de litere ale alfabetului ebraic și reprezentând un ÎNTREG, dar și o PECETE și o POARTĂ), găsim din nou numele ROMANIA pe verticala versetelor de la profetul Iezekiel 37, 11-12:

  „Și mi-a zis (Domnul) mie: fiul Omului, oasele acestea sunt toată casa lui Israel. Aceștia, iată, zic: S-au uscat oasele noastre și a pierit nădejdea noastră. Ne-am exclus noi înșine. De aceea, proorocește și spune-le lor: Astfel grăiește Domnul יהוה: Iată, Eu voi deschide mormintele voastre și vă voi scoate pe voi din mormintele voastre, poporul meu, și vă voi duce pe voi în țara lui Israel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *