Codul original din Biblie III

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Explicarea fenomenului în termeni simpli

Voi încerca în articolele următoare să fac cât mai pe înțeles ce este acest cod original al Bibliei.

Dacă întrebi pe teologi sau pe creștinii care studiază Biblia, cum înțeleg ei pe Dumnezeu și cum interpretează Biblia, cel mai probabil îți vor spune că ei urmează ceea ce este cunoscut cu numele de „metoda istorico-gramaticală”.

În acord cu acest punct de vedere, Biblia este înțeleasă în același mod în care citim și înțelegem orice altă carte de literatură. Noi luăm cuvintele și definiția lor comună din dicționare și astfel încercăm să înțelegem faptele istorice, și în felul acesta ajungem la înțelesul pe care textul (și Dumnezeu) a intenționat să ni-l comunice. Această tehnică a fost numită și „metoda sensului comun”.

Sistemul de interpretare „istorico-gramatical” este universal recunoscut de teologi, ca singura cale inteligibilă și logică, prin care creștinii citesc și înțeleg Biblia. În zilele noastre teologii nu acceptă să existe altă metodă sau sistem valid de interpretare a Bibliei. Acesta este motivul pentru care codul Bibliei este ignorat de teologi, contestat și desconsiderat.

Cu toate acestea, textul biblic este mult mai bogat în informații decât putem cuprinde prin „metoda istorico-gramaticală”.

Dacă luăm în calcul numai cercetările de neurolingvistică din secolul XX ne dăm seama cât de importantă este așezarea cuvintelor în fraza vorbită sau scrisă. Același lucru este valabil și pentru textul biblic.

Dacă acceptăm că Biblia este inspirată, atunci ordinea cuvintelor în text nu poate fi întâmplătoare. Nici măcar repetițiile nu sunt întâmplătoare. Ele au rolul de a structura creierul și de a-l pregăti ca să pătrundă tot mai adânc sensurile textului.
Se știe că creierul are capacitatea de a citi fotografic, iar cea mai mare parte a informației este procesată și decodificată la nivel subconștient. Cercetările de ultimă oră arată că din tot ce percepe ochiul, doar 5% este folosit de conștient, restul este completat de subconștient. Citirea repetată a textului biblic oferă subconștientului posibilitatea de a accesa informații mult mai adânci ale textului, decât simplul sens istorico-gramatical.

Ceea ce descoperim cu ajutorul structurilor matematice din Sf. Scriptură este faptul că înțelegerea istorico-gramaticală a cuvintelor din Biblie cuprind doar o mică parte din imaginea totală pe care Creatorul a avut-o în intenție când a compus Biblia. Pe lângă înțelesul convențional pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru înțelegerea mesajului Său, există un înțeles mult mai adânc care nu poate fi pătruns doar printr-o simplă citire a textului. În Sf. Scriptură este prezent un sistem numeric, sau cod numeric, de proporții uimitoare care așteaptă să fie descifrat.

De reținut

Ceea ce trebuie să conștientizeze toți creștinii este aceea că structurile matematice niciodată nu vor schimba sau contrazice vreun fapt din cele aflate în Sf. Scriptură. Sensul istorico-gramatical se potrivește perfect cu codul numeric și sistemul numeric pe care Dumnezeu le-a pus în mod supranatural în Sf. Scriptură.

Nimeni nu ar trebui să se teamă că structurile matematice ar lăsa loc la interpretări subiective, căci înțelesurile fiecărui nivel se susține unul pe altul. În fapt, înțelesul istorico-gramatical este susținut și aprofundat prin structurile matematice. Nu trebuie să ne fie frică pentru această descoperire. Să nu uităm că de la Dumnezeu vine doar ce este bun și de folos pentru mântuirea oamenilor.

Cu cât vom studia mai mult acest subiect cu atât vom realiza faptul că structurile matematice nu fac nimic rău, ci dimpotrivă ne întăresc credința și dragostea de adevăr.

Pe de altă parte, frica de necunoscut este universală. De această frică sunt cuprinși și teologii care nu stăpânesc limbajul matematic.

În articolul următor voi încerca să descriu cât mai pe înțeles ce sunt aceste structuri matematice din Sf. Scriptură.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Design numeric, Semnatura lui Dumnezeu, Studiu biblic și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Codul original din Biblie III

 1. Constantin spune:

  Am citit cu atentie aceasta postare , mi-am amintit ca mai de mult am sugerat unui preot mai tanar sa incerce macar sa acceseze acest site – si desigur sa-mi spuna si mie parerea sa . Raspunsul a venit imediat – fara sa incerce macar sa vada despre ce este vorba ; si suna asa ” si ce-mi ajuta aceasta la mantuire ?”. Pentru cei mai multi , a-L intelege si constientiza pe Dumnezeu este … foarte greu ; uneori poate nu-ti ajunge … „o singura viata ! „. De cand doar citesc subiectul , parca am alta ” viziune ” fata de ce intelegeam eu despre Dumnezeu , iar zicerea cum ca ” Mare este Dumnezeu ” , parca i-mi este mai clara – cumva . Cat despre mantuire , raman la credinta ca doar MILA Sa , imi da nadejde . Ma bucur ca ati reluat postarile .

  • Teodosie Paraschiv spune:

   Ma bucur ca imi sunteti alaturi. Am constata si eu cu aceeasi tristete ca interesul pentru intelegerea Sf. Scripturi este foarte mic. Din pacate cei mai multi preoti nu au deschidere spre un asemenea subiect. Asta pentru ca nu inteleg cat de profunda este Sf. Scriptura. De 1000 de ori daca o citesti, tot mai mult te lumineaza. Oamenilor li se pare ca inteleg textul evanghelic, doar li se pare, ca sunt departe de intelegerea lui profunda care da putere de a trece la actiune. Parerea mea este ca din Noul Testament ar trebui sa citim zilnic macar cate un capitol.
   Mai am pregatite cateva articole in care voi explica bazele structurilor matematice din Biblie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *