Codul original al Bibliei (XVI)

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

PASUL 2: Fiecare cuvânt are o valoare numerică

Nu numai că fiecare literă din alfabetul ebraic şi grecesc are ataşat un număr sau o valoare numerică, dar şi fiecare cuvânt are o valoare.

Pentru a ilustra acest lucru, să luăm cuvântul pentru Iisus în greacă, care este Ιησούς. Urmând tabelul pentru codul numeric grecesc şi adăugând numere pentru toate literele din acest cuvânt, obţinem următorul total:

I = 10
η = 8
σ = 200
ο = 70
υ = 400
ς = 200
TOTAL = 888

Un alt cuvânt comun în greacă este kosmos sau lume. Când se adună numerele pentru literele din acest cuvânt, valoarea este 600.

K = 20
o = 70
σ = 200
μ = 40
ο = 70
ς = 200
TOTAL = 600

Această formulă se aplică fiecărui cuvânt ebraic şi grecesc din Biblie. Fiecare are propria sa valoare numerică sau teomatică.

Se adaugă şi fraze

Gândurile şi propoziţiile complete au, de asemenea, valori numerice. Pentru a ilustra acest lucru, să luăm chiar primul verset al Bibliei: „La început, Dumnezeu a făcut cerul şi pământul.”

Valoarea teomatică pentru fiecare cuvânt este scrisă deasupra acestuia. Adunăm toate aceste numere împreună (296 + 407 + 395 + 401 + 86 + 203 + 913) şi rezultă un total de 2701. Astfel, valoarea teomatică a primului verset al Bibliei este 2701.

De altfel, este posibil să fi observat că cuvintele de mai sus sunt scrise în ordine inversă. În limba ebraică se citeşte de la dreapta la stânga, în loc de la stânga la dreapta.

Punând totul laolaltă

Când mi-am început cercetările în urmă cu aproximativ douăzeci de ani, am făcut ceva care, din câte ştiu, nu mai fusese făcut niciodată. Pentru a continua în mod eficient studiul teomaticii, era nevoie de un instrument de cercetare, unul care să economisească ore de muncă şi, în acelaşi timp, să deschidă proiectul teomatic complet din Cuvântul lui Dumnezeu. Acest instrument a fost un Noul Testament teomatic greco-englez. Deoarece nu exista un astfel de instrument la momentul respectiv, a fost necesar să se dezvolte unul.

Pe pagina următoare este una dintre cele peste o mie de pagini care cuprind întregul Noul Testament. Sub fiecare cuvânt (sau cuvinte) grecesc este echivalentul în engleză.

Deasupra fiecărui cuvânt grecesc este valoarea numerică adecvată, scrisă cu propriul meu scris de mână.

Folosind un calculator, întreaga lucrare a durat aproape opt sute de ore pentru a fi finalizată, dar, după standardele actuale, este primitivă. În ultimii ani, toate aceste date au fost programate într-o bază de date computerizată masivă. Baza de date include fiecare cuvântul ebraic şi grecesc din Biblie, valoarea sa numerică şi traducerea echivalentă în engleză împreună cu o mulţime de alte date pertinente.

În plus, la bazele de date, există un pachet complet de cercetare şi un software care face toate cercetările generale şi de analiză a numărului (vezi anexa A, Teomatics II).

Secrete şi taine eterne

Toate tainele eterne ale veacurilor au fost încorporate în Biblie de către Dumnezeu – pe baza acestor valori numerice ale înregistrărilor istorice. Fiecare cuvânt menţionat în Scriptură, fiecare adevăr, până la cele mai mici detalii, a fost plasat acolo conform acestui sistem. Faptul că Dumnezeu a făcut toate acestea poate fi dovedit ştiinţific într-un laborator conform celui mai înalt standard al procedurilor de testare ştiinţifică (vezi capitolele 11 şi 12 din această carte).

TEOMATICA: Pe ce bază?

Înainte de a trece la pasul 3, vom face un scurt ocol. Pe măsură ce aţi citit despre conceptul de valori numerice pentru literele şi cuvintele din Biblie, s-ar putea să-ţi fi trecut prin minte acest gând: Pe ce se bazează toate acestea? De unde obţineţi dovada că Dumnezeu a avut vreo legătură cu atribuirea de valori numerice pentru alfabetul ebraic şi grecesc – şi apoi pentru cuvintele Bibliei? Unde este versetul din Biblie care ne spune că există un astfel de fenomen precum teomatica? Dacă teomatica este adevărată, de ce nu ne-au spus Iisus şi apostolul Pavel despre asta? Aceste întrebări sunt cu siguranţă valide şi cer un răspuns.

Bibliografie

Del Washburh, The Original Code in the Bible, 1998.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Coduri, Design numeric, Semnatura lui Dumnezeu și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Codul original al Bibliei (XVI)

  1. cristina spune:

    Numarul numelui lui Iisus este 888, al Antihristului este 666. Ma intreb : numarul 777 cui corespunde ? Dar 999 ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *