Codul original din Biblie V

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Pasul 2. Fiecare cuvânt are o valoare numerică

În articolul precedent am arătat că în limbile antice fiecărei litere i se atribuia o valoare numerică, iar numerele erau reprezentate în text prin litere. Acest fapt ne permite să calculăm valoarea numerică a fiecărui cuvânt. În ebraică și greacă, nu doar fiecare literă are o valoare numerică atribuită, ci și fiecare cuvânt are o valoare numerică a sa, ca sumă a valorilor numerice ale literelor care îl compun.

Pentru a ilustra acest fapt, să luăm cuvântul Iisus în limba greacă, care este Ιησους.
Ι = 10
η= 8
σ= 200
ο= 70
υ= 400
ς= 200
–––
888

Adunând valoare aliterelor obținem valoarea 888. Alt cuvânt în greacă este lume (κοσμος). Adunând valorile literelor obținem 600.
κ= 20
ο= 70
σ= 200
μ= 40
ο= 70
ς= 200
–––
600

Același lucru este valabil și pentru limba greacă și pentru ebraică. Fiecare cuvânt are valoarea sa.
Același lucru putem spune și despre fraze și propoziții.

La prima vedere, aceste calcule par fără rost. Mulți spun: „La ce-mi folosește?” Este ca și cum ai spune, obosit fiind, când intri într-o casă: „La ce-mi folosește să cunosc dimensiunile și armonia după care a fost construită casa? Eu vreau să mă odihnesc.” Așa a zis și Esau lui Iacov: „La ce-mi folosește dreptul de întâi-născut dacă mor de foame?” Și și-a vândut dreptul acesta din ignoranță. Așa fac cei mai mulți creștini și teologi astăzi, atunci când se referă la codul Bibliei și structurile matematice din textul biblic.

Pentru a ilustra acest lucru, vom lua primul verset din Sf. Scriptură.

בְּרֵאשִׁ֖ית בָּרָ֣א אֱלֹהִ֑ים אֵ֥ת הַשָּׁמַ֖יִם וְאֵ֥ת הָאָֽרֶץ

Valorile numerice sunt 913+203+86+401+395+407+296 = 2701. Așadar, valoare primului verset din Sf. Scriptură este 2701.
Într-un alt articol am arătat că acest verset este structurat după cifra 7. Vezi aici.

Toate tainele din toate veacurile au fost încorporate în Sf. Scriptură de către Dumnezeu, bazat pe aceste valori numerice. Fiecare cuvânt sin Sf. Scriptură, fiecare adevăr, așezat în detalii minuțioase, a fost plasat în acord cu acest sistem. Faptul că Dumnezeu a făcut toate acestea poate fi dovedit științific.

Pe ce se bazează structurile matematice?

Înainte de a merge mai departe este bine să facem o scurtă recapitulare. Am văzut că încă din antichitate literelor și cuvintelor li s-au atribuit valori numerice. Cu toate acestea, se pune întrebarea: unde avem dovada că Dumnezeu a folosit aceste structuri matematice în Sf. Scriptură? Care este versetul din Biblie care ne spune că acest fenomen al structurilor matematice există? Dacă structurile matematice sunt adevărate, de ce Iisus și Sf. Apostoli nu ne-au vorbit despre ele? Întrebările sunt cât se poate de justificate și cere un răspuns. Dar să nu ne grăbim cu răspunsul și să spunem că nu avem argumente. Să păstrăm mereu mintea deschisă.

Bazele istorice

În primul rând există o puternică bază istorică privind atribuirea valorilor numerice literelor din alfabetele ebraic și grecesc. Aceste valori numerice sunt stabilite, cunoscute și acceptate de toată lumea. Cu alte cuvinte, este ceva standardizat. Valorile acestea nu s-au schimbat niciodată în timp. Dar chiar și așa încă nu avem dovada că structurile matematice sunt folosite în Sf. Scriptură.

Pentru a avansa cercetarea noastră se impune ca să cercetăm cele mai vechi manuscrise care ni s-au păstrat și să vedem ce ne spun ele. Cercetând aceste manuscrise vom descoperi că numerele sunt reprezentate prin litere. Să luăm de pildă cartea Apocalipsa. În ea numărul 7 este reprezentat prin litera ζ care are valoarea 7. Numărul 12 este reprezentat prin literele ιβ (10 + 2 = 12). Numărul 144 este reprezentat prin literele ρμδ.

Atunci, de ce Iisus nu a vorbit despre aceste structuri matematice?
Răspunsul este simplu. Pentru că nu era momentul ca oamenii să cunoască inainte de vreme aceste lucruri. Chiar din Biblie aflăm că multe taine au fost pecetluite pentru a nu fi alfate înainte de vreme.

Recapitulare

Pasul 1. Toate literele au atribuită o valoare numerică.
Pasul 2. pentru toate cuvintele și frazele se poate calcula valoarea lor numerică.

În articolul următor vom continua cu pasul 3 despre multipli.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Coduri, Design numeric, Studiu biblic și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *