Cuvântul „Tora” în cartea Facerea

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Într-un alt articol am amintit doar în treacăt despre codificarea cuvântului Tora în cartea Facerea. În acest articol doresc să aduc mai multe amănunte interesante.
Primele cinci cărți din Vechiul Testament sunt cunoscute sub numele de Tora sau „Legea”. Tora conține 304.805 litere.
Cuvântul „Tora” se găsește codificat în Tora, la o distanță de citire i = 50, de 32 ori. Numărul de apariții așteptate ca rezultat al întâmplării este de 19,6.

Impresionant este faptul că acest cuvânt este codificat în Facerea începând chiar cu primul „t”, tav, Facerea 1, 1. Sansa ca această apariție să fie întâmplătoare este mai mică de 1 la 1.000.000. Continuând cercetarea descoperim că „Tora” este codificat și în cartea Ieșirea, tot cu primul „t”, tav, din carte, Ieșirea 1, 1. Șansa ca această apariție să fie întâmplătoare este de 1 la 2.892.124. Codificat din versetul 1, cuvântul „Tora” mai apare și în cartea Numerii. Șansa ca această apariție să fie întâmplătoare este de 1 la 1.289.368.

Analizând datele obținute ajungem la concluzia că apariția cuvântului „Tora”, codificat cu primul „t”, tav, din carțile Facerea și Ieșirea, la un interval ELS de 50, nu poate fi întâmplătoare.

Cuvântul „Tora” apare codificat în Tora de zeci de mii de ori la diferite intervale, dar numai în primele două cărți apare codificat începând cu primul „t” din carte, la același intervat ELS de i = 50.

Redăm mai jos matricele cu codurile din Facerea și Ieșirea.

Cuvântul „Tora” în Facerea 1,1

Cuvântul „Tora” în Facerea 1,1

Cuvântul „Tora” în Iesirea 1, 1

Cuvântul „Tora” în Iesirea 1, 1

 

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Tora și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *