Cine este autorul Bibliei?

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Biblia este cea mai citită carte din toate timpurile și cea mai răspândită. Biblia a schimbat viața a sute de milioane de persoane. Ea este o minune în sine. Este singura carte care ni s-a păstrat în mii de copii vechi de peste 1000 de ani. Nici o altă lucrare antică nu ni s-a păstrat în așa de multe exemplare. Ea conține 66 de cărți și a fost așternută în scris de peste 40 de persoane, în trei limbi (ebraică, aramaică și greacă), în decurs de 1600 de ani. Cu toate acestea mesajul ei este cât se poate de unitar.
În aceste condiții, ne întrebăm: cine este autorul Bibliei?

Critica negativă și mediul academic contestă cu vehemență originea divină a Bibliei și caracterul ei inspirat. Mai mult contestă chiar conținutul acesteia.
Așadar, este justificat să ne întrebăm, cine este autorul Bibliei.
De caracteul ei inspirat depinde atât iudaismul cât și creștinismul. Trăim vremurile în care religia este atacată tot mai vehement, iar în mod special creștinismul.
Nici o altă religie nu este mai atacată așa cum este atacat creștinismul. Dacă Biblia nu este o carte inspirat și autentică, atunci nici creștinismul nu este o religie inspirată și autentică. Iată de ce este important să cunoaștem cine este autorul Bibliei.

Cercetările asupra textului biblic validează o credință veche a înțelepților evrei conform căreia Biblia (mai exact Tora) conține informații codificate. Metoda de codificare este cunoscută de mii de ani și în criptografie poartă numele de steganografie. Prin steganografie înțelegem ascunderea unui text în alt text. Designul acestor coduri descoperite este atât de complex încât depășește capacitatea inteligenței umane de al realiza. Dacă ținem cont de existența acestul desigm matematic în textul biblic nu putem explica cum o inteligență umană ar fi putut concepe textul.

În timp ce critica negativă consideră cartea Facerii o compilație de mai multe documente și contestă că autorul ar fi Moise, cercetarea codului scoate în evidență existența unui design matematic uimitor, prezent în toate cele cinci cărți ale Torei. Complexitatea acestul design întărește credința înțelepților evrei conform căreia Moise a primit Tora dictată de Dumnezeu literă cu literă.

Concluzia este aceea că autorul Bibliei este o inteligență supra-umană, care pentru noi este Dumnezeu.

Critica negativă este anulată definitiv, iar zecile de cărți scrise în ultimii 200 de ani transformate în maculatură.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Articole, Tora și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *