Cuvântul „Eden” codificat în cartea Facerea

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

M-am gândit să încep anul acesta cu un articol despre codurile ce au fost găsite în cartea Facerea capitolul 2. Din sutele de coduri identificate de cercetători voi prezenta doar câteva pe care le-am verificat personal.

În Facerea 2, 4-7 unde este descrisă grădina Edenului cuvântul „Eden” apare în textul clar de 3 ori iar codificat de 20 ori. Conform calculelor statistice acest cuvant ar fi trebuit să apară de 13,2 ori iar el apare de 20 ori.

În același text, cuvântul „râul” apare de 3 ori în textul clar și de 13 ori codificat. Numărul de apariții așteptate conform calculelor statistice este de 6,15 ori iar el apare de 13 ori.

În capitolele 2-4 cuvântul „Eden” apare doar de 25 ori la intervale de citire a literelor între 2 și 100, pe un text ce are o lungime de 3752 litere.

Mai mult, cercetatorii au găsit codificate, în Facerea capitolul 2, numele a 25 de copaci. Evident, aceste nume de copaci nu reprezintă o informație profetică, însa este extrem de complicat pentru o ființă umană să încerce să scrie o scurtă povestire, indiferent de subiect, și, în același timp, să codifice numele a 25 de arbori prin cuvinte ELS (secvență de litere echidistante).

Un alt cod interesant este cuvântul „Tora”, care apare codificat începând cu primul „t” (tav) la un interval de citire de 50.

Facerea 1,1

Cuvantul TORA codificat in Facerea 1,1

Mai multe detalii despre codurile Bibliei găsiți în cartea Codul Bibliei. Semnătura lui Dumnezeu. http://www.adenium.ro/ro/42-colectia-christia

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Coduri, Tora și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *