Câteva coduri din cartea Facerea (I)

Dacă ar fi vorba doar de câteva coduri disparate pe ici pe colo în text, am putea presupune că autorul textului a fost un pasionat de cuvinte încrucișate și a strecurat în text din loc în loc câte un cuvând încrucișat. În realitate avem de a face cu un set de coduri extrem de complex, care folosește diferite intervale de citire și care se intercalează între ele într-o rețea foarte complexă. Atât de complexă încât cere ca fiecare literă din text să aibă o poziție bine stabilită. Orice omitere sau adăugare de litere anulează codul. Textul este scris într-o manieră unică. Chiar dacă evenimentele pot fi rezumate sau descrise cu alte cuvinte și în altă ordine, în schimb codul apare doar în forma actuală a textului, așa cum o cunoaștem și așa cum ni s-a păstrat.

Rips a descoperit în Facerea 2,4-17, unde cuvântul Eden apare de trei ori în textul clar, că acest cuvânt apare codificat de 20 de ori. Numărul așteptat de aparii este de 13,2 ori, iar el apare de 20 de ori.
Am căutat cuvântul Eden în capitolele 2-4 din Facerea (3752 litere) și l-am găsit de 40 de ori. Am efectuat căutarea pentru un interval de citire de maxim 100. Numărul așteptat de apariții este 35,4. Numărul total de apariții este de 330. În capitolele 2-3 cuvântul Eden apare de 27 pentru un interval de citire de până la 100. Numărul așteptat de apariții este 22,1. Numărul total de apariții pe orice interval de citire posibil este de 129.

În capitolul 1 cuvântul Eden apare de 7 ori pentru un interval de citire de până la 100. Iată fiecare apariție în parte.
– în v.7, la un pas de 4 litere (interval de citire).
– în v.11-12, la un pas de 41, unde este descrisă crearea vegetației.
– în v.11-12, la un pas de -10 (cuvântul este citit de la stânga la dreapta). Așadar, în aceste versete apare de două ori.
– în v.25-26, la un pas de 44, unde se amintește de crearea animalelor și a omului. În aceste două versete mai apare codificat la interval de -63. În versetul 26 mai apare codificat la un pas de -8.
– în v.27-29, la un pas de -61, unde se amintește de facerea omului, binecuvântarea primită și hrana rânduită omului.

În versetul 26, unde se amintește de facerea omului găsim codificat cuvântul Adam, la un pas de 10, -27 și de -30. Cuvântul Adam, citit la un pas de -27 și -30 folosesc același „A”. Același cuvânt îl găsim și în versetul 27, la un pas de 10, unde citim: „Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său…”

(va urma)

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Articole, Coduri și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.