Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 17

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

ora 09.25
Am început ziua 17 de post numai cu apă. Pentru moment, mă simt excelent! Voi cedea în timpul zilei cum va fi. Astă noapte am ascultat două webinarii cu Lorand Suarez, care au durat vreo 4 ore, apoi un interviu cu părintele protopop Gheorghe Colțea, care a dura o oră. Am încheiat activitatea pe la 01.00 și m-am sculat pe la ora 08.30. Ieri am băut 4 litri de apă, iar astăzi, până la această oră 0,7 litri de apă. Greutatea este de 93,4 kg, cu 0,4 kg mai mult decât ieri. Probabil de la apă băută. Tensiunea este 109/71, iar pulsul 84. Voi începe activitatea cu „Minutul cu Maxwell”, despre îndrăzneală. Oamenii îndrăzneți sunt mai pasionați. Și dacă ești pasionat, asta te poate face mai bun. Ce face o persoană să fie îndrăzneață este faptul că e pasionată. Ei cred în ceea ce fac.

„Am învățat acum mult timp în urmă că nu cunoștințele te fac să ai succes, ci ceea ce faci cu acele cunoștințe, modul cum aplici acele cunoștințe. Toate transformările sunt rezultatul aplicării, un rezultat al acțiunii.”

ora 12.06
Am lucrat până acum la o nouă lecție. Am băut până la această oră 1 litru de apă. Acum voi face o pauză de plimbare. Este soare și numai bine de a te bucura de natură.

ora 12.57
Am băut aproape 2 litri de apă. M-am întors acum de la plimbarea în mijlocul naturii de 40 de minute. Este foarte frumos, soare, cer senin fără nori și multă liniște. Ca și cum totul ar fi încremenit în veșnicie. Când privești brazi, care de zeci de ani stau nemișcați, ai sentimentul că timpul s-a oprit. Doar ciripitul păsărelelor se mai aude din când în când. Este o liniște care îți pătrunde în suflet. Este lumea în care trăiesc. Mă gândesc la cei care lasă ca televizorul să le inunde sufletul și mintea de gunoaie, de știri și vești de războaie, calamități, accidente și alte nenorociri. Scopul urmărit prin televiziune este acela de a intoxica oamenii, de a-i menține permanent în stare de frică, panică și neliniște, sau ură. Cel mai bine este să renunțați la televizor, dacă nu ați făcut-o până acum. Încercați să vă conectați cu realitatea care vă înconjoară, să auziți ciripitul păsărelelor și să observați copacii, florile și firele de iarba care înverzesc.

ora 16.43
Am lucrat la carte până acum și am reușit să termin lecția despre inventariere. M-am hotărât să iau o pauză și să mai fac un pic de mișcare. Am băut 2,5 litri de apă. Mă simt excelent! Lucrul a mers foarte bine. A fost mult mai ușor decât ieri. După pauză voi continua cu o nouă lecție, despre primele înregistrări ce trebuie făcute la început de an.

ora 21.23
Acum am terminat de redactat a doua lecție pe ziua de astăzi, despre înregistrările ce trebuie făcute la începutul anului. Mă simt excelent! Am băut 3 litri de apă. Cam puțin până acum, dar voi recupera. Sunt bucuros că am avut spor și am lucrat foarte bine. Pe la 17.00 am făcut o plimbare de 35 minute. În continuare voi urmări un webinar despre cum să predai cursuri online. După terminarea cărții mă voi ocupa de cursul online de contabilitate.

ora 23.14
Am încheiat și ziua 17 de post. Am urmărit un webinar de 1 h 30 min. despre cu să să faci un curs online. Nu e prima dată când urmăresc un asemenea webinar. Urmăresc de câțiva ani aceste webinarii, dar încă nu am trecut la acțiune. Cu fiecare webinar sunt mai motivat să trec la acțiune. Nu vreau să vând, ci să ajut. Există mereu o reținere. Oare sunt suficient de bun? Asta este o chestune relativă. Mai bun decât ce? Important este să dăruiesc ceea ce am acum, nu mâine sau poimâne. Acesta este secretul. Să dăruieșt ceea ce ai acum.

Îmi aduc aminte că pe când aveam 20 de ani mă gândeam că a trecut viața fără să fac nimic. Din 20 de ani 12 ani i-am pretrecut în școală. Douăzeci de ani fără să dau nimic. Dar încet, încet am realizat că important este să dai ceea ce ai acum. Nu ești expert, dar dăruiește ceea ce ai acumulat până în acest moment. Asta m-am eliberat. Nici acum nu sunt expert, dar dăruiesc din ceea ce am acumulat prin cărțile pe care e scriu. Sunt conștient că există și o responsabilitate pentru ceea ce scriu. Am studiat când eram elev enorm de mult. Și eu mă minunez acum. Am urmat un liceu tehnic, am studiat fizica, chimia, electricitatea, rezistența materialelor, organe de mașini, electronica, astronomia, astroclimatul, aeronautica, astrofizica, cosmologia, psihologia și terapiile alternative, cum ar fi: cromoterapia, aromaterapia, acupunctura, meloterapia și nu în ultimul rând spiritualitatea ortodoxă. La 18 ani aveam citite deja 4 volume din Filocalia. Foarte mult m-a marcat scrierile Sf. Simion Noul Teolog. Ele m-au adus la mănăstire!

Iată că v-am făcut o mărturisire! Sigur, m-am rugam: „Doamne, facă-se voia Ta!” Simțeam că viața mea este pentru singurătate, Îmi doream sigurătatea. Nu știam cum să ajung la ea. Alternativa era călugăr sau pădurar. Dar dacă Dumnezeu vrea altfel. Acela a fost momentul de cumpănă. Îmi doream singurătatea, dar mă rugam: „Doamne fie voia Ta!” Mă gândeam, dar dacă Dumnezeu va rândui altfel? Starea este unică! Ca și cum te arunci în prăpastie și îți pui toată nădejdea în Dumnezeu.

Dacă doream puteam să mă căsătoresc dar am ales calea mea. Fiecare are calea lui! S-ar putea povesti multe pe tema aceasta, dar mă opresc aici în această seară.

Am băut 4 litri de apă. Mă simt excelent și bucuros!

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Articole, Postul cu apa și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *