Despre cum se citesc cuvintele codificate

Am început să scriu acest articol pornind de la o întrebare primită. Cineva întreabă dacă „există criterii după care știm cum se calculează coloanele și la câte litere trebuie citit?”.

Răspunsul este: nu. Nu există criterii după care să se calculeze numărul de coloane al matricei. Textul biblic ascunde un design matematic extrem de complex, care permite citirea cuvintelor ascunse (secvențele de litere echidistante) la diferite distanțe de citire. Cercetătorul nu știe dinainte decât cuvintele pe care le caută în text. Aplicația software de căutare scanează textul pentru diferite intervale de citire și caută cuvintele date. Dacă le găsește afișează într-un tabel poziția fiecărei litere găsite și pasul de citire. Un cuvânt poate fi găsit de mai multe ori în fragmentul de text pe care se face căutarea, la diferite intervale de citire.

Relevanța cuvintelor citite este cu atât mai mare cu cât găsim cuvinte grupate și înrudite ca temă. Pot fi găsite cuvinte grupate care au același pas de citire sau pași diferiți de citire. Calculatorul caută cuvintele date citind literele din p în p, unde p este pasul de citire. La intervale mari, ca să faci așa ceva manual este extrem de dificil, întrucât literele trebuie numărate manual și pentru fiecare căutare să reiei numărătoarea. Acesta este motivul principal pentru care codurile au râmas ascunse până în zilele noastre.

Dacă cercetătorul așează textul biblic sau un fragment din el într-o matrice de n coloane, atunci va putea vizualiza pe verticală cuvintele ce au pasul de citire n, n-1 sau n+1, 2n sau 3n. În acest caz cercetătorul are nevoie de o memorie vizuală bună și să cunoască foarte bine limba ebraică, altfel nu va putea identifica cuvintele cu sens. Dacă vrea să identifice și alte seturi de cuvinte ascunse ca secvențe de litere echidistante va reașeza textul biblic într-o matrice de alte dimensiuni, să zice cu m coloane. Acum va putea citi cuvintele formate ca secvențe ELS cu pasul m, 2m, 3m, m-1 sau m+1.

În concluzie, cercetătorul nu are de unde să știe la ce pas de citire se ascund cuvintele ELS. Practic, orice pas de citire ai folosi poți găsi cuvinte ascunse.

Astăzi cu ajutorul calculatorului poți găsi sute de mii de cuvinte ascunse. Atât de multe încât îți trebuie o viață întreagă ca să le analizezi pe toate și mai ales să cauți corelațiile dintre ele. Tainele ascunse în textul biblic sunt mari și uimitoare, și încă nu suntem în stare să le descifrăm pe toate.

Este posibil ca în text să fie ascunse toate legile fizice care guvernează cosmosul și omul. Înțelepții evrei au descifrat cu mii de ani în urmă calendarul lunar, folosid doar codurile din Torah.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Articole, codul Bibliei și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.