Jurnalul unui post de 40 de zile numai cu apă. Ziua 14

ora 21.21
Astăzi a fost o zi încărcată și nu am mai avut timt să notez nimic dimineață sau în cursul zilei. Astă noapte am lucrat până la ora 02.00, iar dimineață m-am sculat la ora 06.20 pentru a încheia ceea ce aveam de rezolvat. Pe 10.00 am încheiat cu bine lucrarea după un maraton de câteva zile. A fost foarte mult de lucru cu cifre și calcule și altele asemenea. Sunt bucuros și încântat că am putut să mă încadrez în timp. Apoi pe la ora 12.00 am plecat la drum și am călătorit până pe la ora 19.00.

În săptămâna care a trecut am descoperit energia pe care ți-o dă postul numai cu apă. Nu este vorba de o prespunere, ci de un fapt trăit și experimentat chiar de mine. Am avut ocazia să testez acest lucru, altfel ar fi rămas necunoscut pentru mie. Ce înseamnă acest lucru? Ce înseamnă să-ți dea energie? Vă voi descrie experiența mea. În ultimile două zile am reușit să lucrez câte 15 ore, fără să mă plictisesc sau să mă simt epuizat. Și asta spune mult. Dacă aș fi mâncat, nu aș fi avut atăta energie și determinare pentru a lucra atâtea ore aproape fără pauze. Și nu este prima dată când constat că postul îți dă energie și putere de concetrare. De unde vine energia? Într-o bună măsură de la apă și mai ales de la faptul că energia în corp este redistribuită. Toată energia care atunci când mănânci se consumă pe digestie, în post este redistribuită pentru refacerea țesuturilor, întărirea sistemului imunitar și eliminarea toxinelor.

Un alt lucru ce merită amintit este acela că o cauză principală a obosellii și durerilor de tot felul o constituie deshidratarea cronică a organismului. Postul cu apă facilitează rehidratarea corespunzătoare a organismului, fapt care duce la dispariția senzației de oboseală și epuizare, inclusiv a multor afecțiuni supărătoare.

După două săptămâni de post, în care, după cum știți vremea a fost caniculară, am constata din nou faptul că postul numai cu apă te ajută să suporți ușor temperaturile ridicate, care în mod normal ar provoca mult disconfort. Deși am băut aproape 5 litri de apă pe zi, totuși nu am transpirat deloc. Mă refer la starea aceea în care apă curge de pe tine. Dacă nu aș fi postit mi-ar fi fost cumplit de greu, întrucât nu suport căldura, iar la temperaturi de peste 25 de grade Celsius apa începe să curgă de pe mine.

Concluzia este că postul este benefic pentru viață. Îți dă pace și mai multă libertate. Nu te mai simți dependent de mâncare și alte băuturi. Unele persoane cu care mă întâlnesc mă întreabă dacă nu-mi este foame, și le răspun că nu. Foamea dispare din prima zi, dacă ești ai determinarea de a posti. Poți să stai cu mâncarea în față și să nu te atragă cu nimic. O privești cu aceeași ochi ca atunci când ești sătul și nu mai poți gusta nimic. Oricât de bună ar fi mâncarea nu mai merge.

Euam stat la masă cu prietenii mei la care am fost și m-am simțit foarte degajat cu mâncarea în față. Le spuneam că în sticla mea de apă se află toate bunătățile pe care mi le doresc. Totul ține de minte. Puterea minții este imensă, doar că nu știm cu să o folosim pentru împlinirea noastră sufletească.

Până la această oră am băut 3 litri de apă. Cam puțin, dar cât am fost pe drum am băut foarte puțină apă.

ora 23.12
Iată că se încheie și ziua 14 de post numai cu apă. Au trecut două săptămâni în care m-am simțit foarte bine, chiar mai bine decât mă așteptam. Aș zice că în a doua săptămână m-am simțit mult mai bine decât în prima. Și cred că motivul principal este cantitatea de apă consumată. Omul poate trăi cel puțin 40 de zile numai cu apă. Asta din propria experiență. Postul are multe efecte benefice asupra organismului, ajută la detoxifiere și regenerare. Dar are efecte și asupra sufletului, pentru că sufletul este înstrânsă legătură cu trupul și se influențează reciproc. Am observat că postul întărește voința, puterea de concentrare și îți dă multă pace. Te scapă de multe frici sau temeri pe care le poți avea șși de care, de multe ori nu ești conștient. Prin post înveți ce înseamnă a fi liber, a acționa și a gândi liber. Postul îți reface încrederea în tine, adică în darurile pe care ți le-a dat Dumnezeu și nu le folosești. Postul te eliberează de frica foamei, dar și de poftele care te stăpânesc. Vindecare, însă, este un proces mai de durată.

Mă simt excelent! Tensiunea este 102/71, iar pulsul 76. Deși astă noapte am dormit doar 4 ore, la această oră mă simt plin de energie.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Articole, Postul cu apa și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *