Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 16

ora 08.20
Am început ziua 16 de post numai cu apă. Simt o vagă senzație de amețeală, dar spre să treacă repade. Ieri am băut 4,5 litri, iar astăzi, până la această oră am băut 1 litru de apă. Acum mă pregătesc să mă duc la o ședință ca să mă întâlnesc cu colegii. Greutatea este de 93 kg, cu 0,8 mai mică decât ieri. Am eliminat surplusul de apă, Tensiunea este 115/72, iar pulsul 84. Tensiunea explică de ce am vaga senzație de amețeală.

ora 11.28
M-am întors de la ședință și acum am de gând să fac o plimbare în natură. Este soare și cer senin, ovreme bună de admirat natura. Am băut 2 litri de apă până acum, dar încă nu mi-a revenit total energia.

ora 12.47
M-am întors de la o plimbare de 45 de minute. Am fost foarte frumos. Este soare, cer senin, de la un capăt la altul, și multă liniște. Auzi doar ciripitul păsărelelor și foșnetul brazilor în bătaia vântului. Simți adierea vântului și vezi cu brazii se leagănă purtați de adierea vântului. Câtă liniște! Nu auzi nimic altceva, nici lătrat de câini, nici voci de oameni, nici zgomot de mașini. Pace și liniște. Privesc iarba, observ firile de iarbă mi gândul mi se întoarce în urmă cu 35 de ani. Aceleași trăiri, aceleași imagini. Mă întreb, oare ce s-a schimbat. Timpul a dispărut! Ce este timpul? Viața este un vis, umbră și vis. Orientalii cred că lumea întreagă este o iluzie. Și într-un fel a dreptate. În comparație cu viața veșnică, această viață este doar o iluzie.

Trăim în această lume, ca să evoluăm spiritual. Acesta este scopul vieții noastre. Cu mâinile goale am venit în lume și cu mâinile goale plecăm din lumea aceasta. Tot ce adunăm, și spunem că este „al nostru”, este darul lui Dumnezeu. Le-am dobândit cu un scop, acela de a evolua, și atât. Nu trebuie să ne legăm inima de lucruri și nici de oameni. Cum au venit, așa se vor duce.

Dacă oamenii suferă este pentru că se leagă de lucruri și ființe. Una este suferința și alta este durerea. Poate să te doară, dar să nu suferi. Durerea ține de trup, iar suferința de suflet. Sunt situații în care trupește nu simți nicio durere, și cu toate acestea poți să suferi pentru un cuvânt sau un gest.

Când te plimbi în natură, ieși din cotidian. Ieși din „lumea aceasta”. Lumea aceasta este o lume din ce în ce mai virtuală. Mai este omul ce a fost acum 100 de ani? Răspunsul este: „Nu”. Fizic, încă nu s-a schimbat, însă a devenit augumentat, adică îmbunătățit. Omul de astăzi are ca extensie telefonul inteligent. Fără de el nu mai poate trăi. În curând, nu vai mai putea cumpăra sau vinde, nu vei mai putea călători, dacă nu ai telefon cu care să te identifici.

Pe toate căile se urmărește ruperea legăturii omului cu Dumnezeu. Dar câți înțeleg acest lucru? Și dintre preoți ș episcopi sunt puțini care înțeleg aceste lucru.

Acum mă voi odihni un pic.

ora 19.54
Am băut până la această oră 3,5 litri. În această după amiază m-am odihnit. Azi nu am lucrat la cartea de contabilitate, și asta înseamnă că va trebui să recuperez mâine. Mă simt excelent.

ora 21.39
Până la această oră am băut 4,5 litri de apă. Mă simt excelent. Am urmărit două webinarii cu Lorand, care au durat 4 ore. Au fost foarte interesante. Am audiat „Minutul cu Maxwell”, despre așteptări. Este un cuvânt care merită ascultat.

„Oamenii care îmbătrânesc, nu îmbătrânesc pentru că au acumulat niște ani. Ei îmbărânesc pentru că și-au pierdut curiozitatea i șteptările din viață. Aștetările sunt bucuria vieții.”

Iată că a trecut și ziua 16 de post numai cu apă.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Postul cu apa și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.