Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 21

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

ora 06.24
Încep ziua 21 de post numai cu apă. Astăzi voi sluji împreună cu un coleg Sf. Liturghie. Mă simt excelent și sper să mă simt bine tot timpul zilei, deși până la amiază nu voi bea apă. Ieri am băut 4 litri de apă. Greutatea este de 93,1 kg.

ora 19.55
Dimineață am slujit Sf. Liturghie, iar la urmă am ținut un cuvânt de învățătură. Apoi m-am odihnit o oră, după care m-am întâlnit cu câțiva credincioși care au venit tocmai de la Botoșani ca să se întâlnească cu mine. Le-am oferit câte un exemplar din cartea „Puterea vinedecătoare a postului” și „Cuvânt, credință, viață”, vol.1. Apoi plimbare 40 de minute. A fost vreme frumoasă cu soare și cer senin. Astăzi am citit și m-am odihnit, însă de mâine reiau lucrul la cartea de contabilitate.

Între timp am ascultat un inverviu cu dr. Gențiana Ciubuc, despre homeopatie. Emisiunea poate fi vizionată pe youtube și poartă numele Să înțelegem homeopatia, și durează o oră. Este o emisiune ce merită văzută.

Apă am băut cam puțin, vreo 2,5 litri, asta pentru că până la 11.00 nu am băut nimic. Dar voi mai recupera până la miezul nopții. M-am simțit bine toată ziua și nu am avut nici senzație de amețeală, ci doar de oboseală.

Și, iată, pe nesimțite a trecut și această zi. În această seară voi continua lectura până voi adormi, iar de mâine la lucru.

ora 23.01
Între timp am testat câteva module pentru blogul meu. Am în plan să pun pe blog predicile mele și să actualizez pagina cu cărțile mele. Mă simt excelent! Am băut 3,5 litri de apă.

Astăzi se încheie primele 3 săptămâni de post numai cu apă. Rămân surprins de faptul că omul poate trăi cu foarte puțină mâncare. Și mă mir că am fost educați să mâncăm de trei ori pe zi, aperitive, felul 1, felul 2, desert, fructe, cafea, și la toate acestea, și un pic de lichide pentru „digestie”. Conștientizez aceste lucruri, însă recunosc că nu este ușor să-ți schimbi obiceiurile, mai ales când lipsesc modelele din jur. Oriunde te duci ești îndemnat să mănânci „bine”, adică mai mult decât trebuie. Ospitalitatea este bună, dar nu trebuie exagerată. Adică, pune musafirului pe masă tot ce ai să-i oferi și lasă-l să aleagă singur ce și cât dorește. Din păcate, de cele mai multe ori, dacă refuzi, superi gazda, care dorește să fie cât mai serviabilă. În acest mediu nu este ușor să-ți schimbi obiceiurile legate de mâncare. Nu este ușor, dar nici imposibil. Este nevoie de un pic de voință și de exercițiu.

Cercetările spun că sunt necesare minim 66 de zile pentru a reuși să implementezi un nou obicei. Așadar, dacă reușești să menții timp de minim 2 luni un obicei nou, el devine obișnuință și începi să te simți bine în noua stare. Nu o mai simți ca pe o greutate.

Stau și mă întreb, acum când postesc, ce mă oprește ca după terminarea postului să reduc cantitatea de mâncare pe care o mâncam înainte, la 5%-10%. Sunt convins că mi-ar fi suficient. Și cred că m-aș simțiți foarte bine, atât sufletește, cât și trupește. Te simți bine că poți gusta din toate și te simți bine că nu-ți mai îngeunezi sistemul digestiv. Mi-am propus și acum un an și acum doi ani, dar sincer nu am reușit să implementez acest nou obicei. Totuși, în cele mai multe zile m-am limitat la un singur fel de mâncare.

Este un subiect la care voi mai reveni. Dar până atunci vă doresc post ușor și multă sănătate!

Pe mâine!

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Postul cu apa și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *