Portofelul de identitate digitală

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

La începutul lunii august Grecia anunța că lansează portofelul de identificare digitală

Grecia lansează un portofel de identificare digitală cu coduri QR (Gov.gr Wallet) ca înlocuitor pentru copiile fizice ale cărților de identitate și ale permiselor de conducere.

„După ce a intrat în mediul de aplicație, cetățeanul poate, cu câteva clicuri, să creeze și să salveze copia digitală a actului său de identitate și/sau a permisului de conducere”, explică Ministerul elen al Guvernanței Digitale .

„În primul rând, alege ce document vrea să elibereze, apoi primește o parolă unică prin SMS, pe care o introduce în aplicație. Imediat după, documentul este creat și salvat în aplicație și în portofelul telefonului mobil.”

Potrivit Ministerului, autenticitatea copiilor digitale ale actelor de identitate ale persoanelor este apoi verificată cu ajutorul codurilor QR, pe care oficialii le pot scana la diferite birouri și clădiri municipale, precum și la „intrarea la concerte, avioane etc.”.

„După ce cetățeanul aprobă verificarea, pe ecranul aplicației apare un cod din șase cifre, pe care trebuie să-l dicteze sau să-l arate verificatorului, care la rândul său îl introduce pe propriul dispozitiv.”

„După finalizarea procesului, atunci și numai atunci datele de copiere digitală sunt afișate o dată și numai pe dispozitivul controlerului, fără posibilitatea de a salva.”

Deși se pare că portofelul este folosit doar ca înlocuitor pentru permisele de conducere și alte cărți de identitate de bază, guvernul afirmă că intenționează să extindă portofelul pentru a fi mai cuprinzător.

„În viitor, la cerere vor fi adăugate mai multe documente, cum ar fi detalii de înregistrare, detalii de plată a taxei de înregistrare, rezultatele inspecției tehnice a vehiculului (VOT) și data următoarei inspecții, detalii de asigurare etc.”, scrie Ministerul pentru Guvernanța Digital al Greciei.

Ministrul guvernanței digitale Kyriakos Pierrakakis a mai declarat că guvernul „creează un sistem pentru bănci și furnizorii de telecomunicații începând cu 1 octombrie, precum și pentru agențiile care solicită utilizatorului să prezinte un act de identitate. O urmă digitală va fi creată în loc de copii ale actului de identitate, transformând în dovadă digitală ceva ce a fost o povară de furnizat în formă fizică.”[1]

La noi, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunță lansarea, în cadrul portalului „Futurium”, a platformei online prin care Comisia Europeană deschide dialogul cu toate părțile interesate în privința viitorului portofel european pentru identitatea digitală – EUDI Wallet.

Portofelul european pentru identitate digitală va permite utilizatorului (persoană fizică sau juridică) să folosească date de identitate, credențiale și atribute legate de identitatea sa, în scopul autentificării online și offline. Acesta urmează a fi eliberat de statele membre pe baza unor standarde tehnice comune și va putea fi folosit de toți cei 450 de milioane de cetățeni ai UE.

Pentru a se asigura că EUDI Wallet devine operabil într-un timp cât mai scurt, Comisia lucrează împreună cu statele membre la implementarea unui set de instrumente al viitorului sistem, în paralel cu procesul legislativ care are loc în Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene. Acest set de instrumente urma să fie publicat în luna septembrie a acestui an, iar toate contribuțiile părților interesate vor putea fi centralizate prin intermediul portalului Futurium.

Platforma online a fost lansată la finalul lunii februarie și va rămâne deschisă pentru comentarii pe toată perioada negocierilor legislative și a dezvoltării setului de instrumente, pentru a asigura un portofel european pentru identitatea digitală cât mai practic pentru toți cetățenii Uniunii Europene.[2]

În Anglia, Guvernul a anunțat limitări în utilizarea benzinei și a motorinei pentru toate persoanele din Anglia, care vor fi aplicate utilizând banii inteligenți. Fiecare portofel digital va fi limitat la cumpărături de 15 litri pe săptămână, ulterior urmând ca portofelul digital să fie restricționat în a se mai face cumpărături cu el în acea săptămână.

Guvernul Marii Britanii va introduce în curând schimbări fundamentale în modul de funcționare a banilor. Schimbările sunt planificate de Băncile Centrale din întreaga lume, inclusiv de Banca Centrală a Marii Britanii, Banca Angliei. Aceste schimbări odată introduse vor afecta pe toată lumea.

Fundația Bill și Melinda Gates a alocat recent 1,27 miliarde de dolari pentru obiectivele Agendei 2030 a Organizației Națiunilor Unite, 200 de milioane de dolari fiind direcționate către crearea unui sistem global de identificare digitală, potrivit LifeSiteNews.

Promisiunea Fundației Gates de a dona 200 de milioane de dolari pentru ID-ul digital global ar crea un sistem asemănător celui din China. Cu toate acestea, organizații precum Forumul Economic Mondial consideră acest lucru ceva pozitiv, afirmând că sistemul chinez a adus „beneficii reale” cetățenilor săi. „Beneficiile reale” sunt pentru sataniști nu pentru oamenii de rând, care sunt considerați „mâncători inutili”.

Agenda 2030 a fost adoptată de ONU în 2015 și stabilește un set de 17 obiective care își au rădăcinile în teoria marxistă. Aceste obiective, care urmează să fie atinse până în 2030, vizează controlul populației prin avort și contracepție[3], reducerea consumului de combustibili fosili, pentru atenuarea „încălzirii globale” și instituirea unui sistem global de identificare în care fiecare mișcare a oamenilor poate fi urmărită și monitorizată.[4]

Ascultați emisiunea din 2011 difuzată la OTV.

Bibliografie

[1] https://truthunmuted-org.translate.goog/greece-rolls-out-digital-id-wallet/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=en
[2] https://digitalio.ro/2022/03/03/adr-anunta-lansarea-platformei-online-dedicate-consultarii-publice-pe-tema-portofelului-digital-european/
[3] https://conferinteindirect.files.wordpress.com/2021/01/otv-2011-despre-vaccinuri.mp4
[4] https://www.activenews.ro/covid-era-covid-si-marea-resetare-the-great-reset/Bill-Gates-a-facut-o-noua-investitie-200-de-milioane-pentru-ID-uri-digitale-si-un-sistem-global-de-identificare-digitala.-%E2%80%9EAu-scopul-de-a-crea-supunere-totala-176590

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în COVID, Marea Resetare, noua ordine mondiala și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *