Transformarea gândurilor în text cu ajutorul AI

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Aflăm dintr-un articol recent că oamenii de știință au dezvoltat un sistem de inteligență artificială capabil să citească gândurile oamenilor măsurând activitatea creierului și transformându-l în text, o dezvoltare care trezește îngrijorări cu privire la protejarea confidențialității și libertății.

Adevărul este că cercetările nu sunt recente, ci se lucrează la această tehnologie de zeci de ani, iar ceea ce este făcut public reprezintă doar vârful aisbergului.

Studiul, publicat în revista Nature Neuroscience pe 1 mai, a folosit un model de transformator, similar celui care alimentează chatbot-ul de inteligență artificială ChatGPT al OpenAI, pentru a decoda gândurile oamenilor, relatează Epoch Times.

Cercetătorii au instruit decodoarele cu privire la trei subiecte.

„Deoarece decodorul nostru reprezintă limbajul folosind trăsături semantice mai degrabă decât trăsăturile motorii și auditive, predicțiile decodorului trebuie să surprindă semnificația stimulilor”, a menționat studiul.

„Rezultatele arată că secvențele de cuvinte decodificate au capturat nu numai sensul stimulilor, ci deseori chiar și cuvinte și fraze exacte.”

Astfel de tehnologii ridică îngrijorări cu privire la confidențialitate și la pierderea libertății.

Într-un interviu din 17 martie pentru MIT Technology Review, Nita Farahany, specialist în etică juridică la Universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord, a avertizat că colectarea de date despre creier poate fi folosită de guverne și de alte puteri în scopuri malefice.

„Un guvern autoritar care are acces [la această tehnologie] ar putea să o folosească pentru a încerca să identifice oameni care nu manifestă obediență politică, de exemplu. Aceasta este o utilizare destul de rapidă și gravă a datelor în scopuri rău intenționate”, a spus Farahany.

La locul de muncă, tehnologia poate fi folosită pentru „dezumanizarea” angajaților, care pot fi forțați să se supună supravegherii neurologice.

„Problema apare dacă este folosit ca instrument obligatoriu, iar angajatorii adună, prin el, date pentru a lua decizii cu privire la angajare, concediere și promovare. Îl transformă într-un fel de scor de productivitate. Subminează încrederea… și poate dezumaniza locul de muncă.”

Spre deosebire de alte sisteme de decodare a limbajului care sunt în dezvoltare în prezent, tehnologia dezvoltată de cercetători în studiul din 1 mai este non-invazivă și nu impune ca subiecții să facă transplanturi chirurgicale.

Alex Huth, profesor asistent de neuroștiințe și informatică la UT Austin, care a condus studiul, a descris rezultatele un „adevărat salt înainte” privind citirile non-invazive ale creierului.

„Noi obținem modelul pentru a decoda limbajul continuu pentru perioade lungi de timp, cu idei complicate”, a spus Huth, potrivit unui comunicat de presă. Rezultatele decodificate nu sunt transcrieri cuvânt cu cuvânt. În schimb, ele surprind esența a ceea ce gândește un subiect.

În același timp, Jerry Tang, un coautor al studiului, consideră că, în timp ce tehnologia este în stadii incipiente, guvernele ar trebui să adopte politici care să protejeze oamenii și confidențialitatea acestora.

„Este, de asemenea, foarte important să fie supusă reglementării modalitatea în care pot fi folosite aceste dispozitive.”

Acestea sunt informațiile date publicității, însă stadiul cercetărilor este mult mai avansat. De zeci de ani se realizează „hărți” cu tipare ale gândurilor. Fiecare gând este codificat digital și introdus într-o bază de date, cu scopul ca aceste date să fie folosite pentru decodarea gândurilor oricărei persoane prin conpararea câmpurilor electromagnetice emise de creier cu tiparele aflate în baza de date.

Tehnologia aceasta este diabolică și de inspirație demonică. Așa cum citim în literatura de spiritualitate că demonii țin evidența gândurilor, cuvintelor și faptelor oamenilor pentru a le folosi împotriva oamenilor, tot așa cercetătorii, inspirați de aceeași demoni, vor să materializeze un sistem cu ajutorul căruia să poată înregistra întreaga activitate umană. Scopul final este subjugarea oamenilor trup și suflet și distrugerea libertății cu care ne-a înzestrat Dumnezeu.

Pentru orice om care își face timp să observe ce se întâmplă în jurul lui și care este direcția spre care se îndreaptă politicile adoptate de guverne, este evident planul demonic de subjugare a omenirii.

Soluția este doar una spirituală. Nu putem lupta cu armele dușmanilor noștri satanizați! Dar putem să ne îngrădim cu puterea Sfintei Cruci, armă împotriva demonilor, cu citirea Psaltirei, spovenanie și împărtășire cu vrednicie cu Sfintele Taine.

Guvernele nu mai reprezintă interesele popoarelor, ci au ajuns să fie parte din crima organizată, din mafia internațională, care se ocupă cu traficul de droguri, armament, prostituție, pedofilie, trafic de organe și sacrificii umane.

Fără nicio exagerare, putem spune că lumea a ajuns să fie condusă de un sistem satanic care are ca scop subjugarea omenirii trup și suflet. Războiul în care ne află este unul spiritual. Guvernanții au trecut de partea lui Lucifer, Marele Arhitect, Zeul luminii și au ales să lupte împotriva lui Dumnezeu, al Domnului nostru Iisus Hristos și a creștinilor.

Întrebarea este, ce facem noi? Suntem conștienți de situație? Suntem pregătiți de luptă până la moarte?

Cel mai trist lucru este că liderii religioși nu fac nimic ca să-și apere turma, ci au ales să o dea pe mână demonilor, prin susținerea politicilor guvernamentale.

Trebuie să avem curajul să mărturisim deschis că nu ne supunem legilor satanice date de guverne! Nu recunoaștem aceste legi, și ne vom lupta pentru libertatea noastră până la moarte. Moarte nu ne înfricoșează, ci „ne este cea mai dragă nuntă dintre nunți”, pentru că noi credem în viața veșnică.

Creștinul nu se teme de moarte!

Bibliografie

[1] Tehnologia „dezumanizantă”: A fost dezvoltat un nou sistem IA, care transformă gândurile în text
[2] Semantic reconstruction of continuous language from non-invasive brain recordings
[3] ‘Dehumanizing’ Tech: New AI System Converts Thoughts Into Text

Print Friendly, PDF & Email

Citește și alte articole:

Acest articol a fost publicat în tehnologie și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *