Biblia – Cartea cărților

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Biblia este unică în întreaga literatură a umanității; este cea mai citită și cea mai tipărită. Deși scrisă în urmă cu mii de ani ea este citită și astăzi de sute de milioane de oameni. În lunga sa istorie s-a încercat de multe ori distrugerea cărților sfinte. Un caz este relatat de profetul Ieremia, al caz îl reprezintă Antioh Epifanes. Apoi în primele trei veacuri creștine s-a încercat distrugerea tuturor copiilor Sfintei Scripturi. În Occident papalitatea a impus pentru multe secole interdicția traducerii Bibliei în alte limbi. Și cu toate aceste persecuții Biblia este călăuza a sute de milioane de creștini și evrei.
Odată cu apariția umanismului și a liberalismului Biblia a început să fie atacată sub alte forme mult mai subtile. Dacă distrugerea ei s-a dovedit imposibilă, critica negativă și raționalistă a început să atace integritatea și autoritatea textelor sfinte, lansând fel de fel de teorii conform cărora textele biblice nu ar fi autentice și nici identice cu textele originale.

Ca rezultat a peste un secol de atacuri crescânde la adresa Bibliei, mulți ameni cred astăzi că Sfânta Scriptură conține erori științifice, istorice și arheologice care ar dovedi că Biblia este o simplă lucrare produsă, cu mii de ani în urmă, de autori neinstruiți, sau poate chiar ignoranți, care au scris din perspectiva cunoștințelor lor limitate.

Dușmanii Bibliei dacă au văzut că nu pot distruge textele biblice au trecut la denigrarea lor. Scopul lor este a submina temelia credinței iudeo-creștine. Pentru că dacă Biblia nu este divină, atunci morala biblică nu mai are nici un fundament.

Cu toate acestea, Dumnezeu care a inspirat pe autorii sfinți să aștearnă în scris cuvântul Său a purtat mereu de grijă ca textele biblice să fie copiate și traduse cu acuratețe până în zilele noastre.

Codul Bibliei este cel mai puternic argument matematic și statistic care ne încredințează că autorul Bibliei este Dumnezeu, iar textul este integral, identic cu manuscrisele originale.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *