Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Astăzi vreau să vă prezint un subiect destul de controversat, cel despre civilizațiile străvechi pierdute. Sunt acele civilizații despre care avem prea puține informații. În decursul a peste 40 de ani am citit multe cărți care prezintă diverse opinii despre acest subiect, dar nici una ortodoxă. În general este un subiect ocolit. Și când se vorbește, subiectul este prezentat doar tangențial.

M-am întrebat de multe ori, care este adevărul cu aceste civilizații străvechi, și cum împăcăm aceste informații cu Sf. Scriptură?

Iată câteva întrebări care îmi vin în minte:

  • Cine sunt „fiii lui Dumnezeu” despre care se amintește în Facerea cap. 6, 2?
  • Cine a ridicat construcțiile megalitice pe care astăzi le putem găsi pe toate continentele?
  • Care este sursa cunoștințelor astronomice foarte avansate deținute de civilizațiile străvechi?
  • De unde informațiile păstrate în tradițiile din China, India și Egipt despre tehnologiile avansate deținute de civilizațiile străvechi?
  • Care sunt cele mai vechi civilizații?
  • Cine sunt zeii străvechi veniți din cer?

Sunt doar câteva întrebări la care caut răspuns de multă vreme. Am studiat teologia, dar nu răspunde la aceste întrebări.

Este important să cunoaștem răspunsul la aceste întrebări? Eu cred că da.

Dacă suntem sinceri, trebuie să recunoaștem că cei mai mulți oameni care se numesc creștini s-au depărtat mult de învățătura evanghelică. Inclusiv creștini ortodocși. Să ne uităm la creștinii ortodocși implicați în politică, sau cei care au aderat la organizații oculte. Deși se numesc și se cred creștini, din nefericire au încetat să mai trăiască creștinește. Lumea se depărtează tot mai mult de Dumnezeu.

Este acum moda împărtășirii dese. Și dintre aceștia care se împărtășesc des, mulți se depărtează de Hristos. Se împărtășesc cu Sfintele Taine și sunt tot mai departe de Hristos.
Va veni vremea când și cei care vor accepta pe mâna lor semnul lui Antihrist se vor împărtăși și vor crede că sunt creștini.

Este important să cunoaște răspunsul la întrebările de mai sus? Eu cred că da. Nu cunoaștem nici 1% din istoria omenirii.

Astăzi am ridicat aceste întrebări, la care vă invit să căutați un răspuns. Voi veni și eu cu răspunsul meu. Și atunci le vom putea confrunta.

Vă provoc la studiu! Încercați să răspundeți la întrebările de mai sus.

În scurt timp vă voi prezenta și răspunsul meu.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Istorie și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox

  1. C spune:

    P.C.Parinte Teodosie , am vazut de la inceput aceasta postare , in care invitati pe cei care urmaresc acest blog , la dialog pe teme la care de obicei noi mirenii nu primim raspuns de la cei care au obligatia , in fata Lui Dumnezeu si in fata oamenilor sa dialogheze cu noi – mirenii si sa ne raspunda la intrebari . Expierenta mea de viata mi-a demonstrat contrariul si a trebuit ca acum (dupa „89) sa umblu mult pentru a afla /si primi un cuvant de folos . Intre deceptiile avute este si faptul ca in calitate atunci de consilier , am rugat de nenumarate ori pe Parintele Paroh sa explice semnificatia Sfintei Liturghii , caci prea multi frati intru Hristos ma intrebau pe mine de aceasta . Dar vai nici in ziua de azi nu s-a intamplat – minunea . Probabil este nevoie de o anume capacitate sapientiala pentru a dialoga , – eu am demisionat din calitatea de consilier , si cu regret am constatat ca dupa „89 , credinciosii suntem asimilati oilor , iar deja multi Parinti Preoti se conduc dupa deviza ” mulge oile …. Revenind la tema postarii iata ca dupa 10 zile nimeni nu incearca un dialog , desi intrebarile sunt si ar trebui detaliate . Am citit si eu ca si ori cine despre multe legate de aceste subiecte si intrebari , despre care … nici nu se face a deschide o discutie macar cu … . Asa ca eu personal astept cu vadit interes raspunsurile P.S.Voastre . Va trebui sa asteptam caci a inceput Postul , iar acum deviza in schituri esre : oratio improba omnia vincit ! Cu dragoste crestineasca , C.

    • Teodosie Paraschiv spune:

      Multumesc pentru mesaj si pentru gandurile bune. Asa cum ati spus, acum in post programul este orientat mai mult spre rugaciune, cu cele sapte laude si la care se adauga canonul Sf. Andrei Criteanul si multe alte slujbe specifice postului.
      Sf. Liturghie este centrul cultului liturgic. Este de fapt una din cele sapte Sfinte Taine. Despre Sf. Liturghie vorbeste foarte frumos si pe inteles Sf. Nicolae Cabasila in „Talcuirea dumnezeiestii Liturghii”. O sa va trimit prin email cartea pe care o puteti lista.
      Revenind la subiectul articolului, va pot spune ca lucrez inca la raspuns. As vrea sa fie pe intelesul tuturor cititorilor. Raspunsul la intrebarile puse cuprinde o cheie cu care putem descifra directia in care se indreapta lumea si care trebuie sa fie alegerea noastra in aceasta lume. Raspunsurile ar putea sa ne ofere o alta perspectiva – una mai profunda – asupra lumii in care traim. Toate cele bune si post usor, cu pace si sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *