Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox (XIV)

Versiunea acceptată oficial de istorici este că civilizația umană a luat naștere în Mesopotamia în jurul anului 6500 î.Hr. și a început să ia avânt abia în jurul anului 5000 î.Hr.

Acum cu ajutorul noilor tehnologii și al noilor descoperiri arheologice, au fost aduse la lumină dovezi ale unor civilizații antice mult mai avansate decât credeam noi.

Cronografiile biblice fixează crearea lui Adam și Eva în urmă cu 7500 de ani, adică cu circa 5500 î.Hr.

Trecutul îndepărtat al planetei noastre este unul în care au trăit diverse civilizații, dezvoltate mai mult sau mai puțin din punct de vedere tehnologic. Chiar dacă această concluzie contrazice din temelii teoria evoluționistă a lui Darwin, și nu este acceptată nici de către alți cercetători, artefactele descoperite de-a lungul timpului ridică numeroase semne de întrebare despre cele petrecute în urmă cu mii sau chiar zeci de mii de ani pe Terra.

Emilian M. Dodrescu, autorul cărții Civilizații succesive – modelare extraterestră, vol. 1 Artefacte importante, amintește despre artefacte aparținând la peste 20 de civilizații străvechi pierdute, ce au existat cu mii de ani în urmă. În carte sunt amintite peste 150 de atefacte străvechi, alături de monumente și vestigii megalitice care se află pe pâmânt sau sub ape.

Istoria oficială ocolește referințele la aceste monumente megalitice și artefacte descoperite. De cele mai multe ori se încearcă post datarea lor, sau chiar catalogarea unor artefacte stânjenitoare drept falsuri.

Autorul prezintă succint vestigiile arheologice și artefactele care au ajuns până la noi, aparținând unor civilizații străvechi pierdute, ce dețineau cunoștințe și tehnologii avansate comparabile cu cele deținute de civilizația actuală.

În cercetările întreprinse în numeroase domenii am constatat că mediul academic combate cu vehemență orice descoperire care contravine dogmei oficiale evoluționist materialiste atee, sau care aduce atingere intereselor financiare ale marilor corporații. Acest lucru este valabil și când vorbim despre arheologie.

Astfel avem mai multe poziții referitoare la istoria umanității.

 1. mediul academic susține dogma evoluționismului materialist ateu și respinge orice religie sau referință la spiritualitate și spirit.
 2. o seamă de cercetători susțin existența unor civilizații străvechi pierdute care au deținut cunoștințe și tehnologii avansate, pe care le consideră de origine extraterestră.
 3. între aceste două opinii constatăm că Biserica și teologii ignoră total acest subiect. Această atitudine ignorantă nu face decât să mărescă prăpastia dintre poziția oficială a
 4. Bisericii și realitatea vestigiilor descoperite aparținând unor civilizații străvechi pierdute.

Primele două opinii deși par că sunt diametral opuse, au în comun faptul că resping religia și credința în Dumnezeu. În vidul creat se propune o nouă spiritualitate de tip new age, care de fapt este o inițiere într-un spirit neo-păgân.

Personal cred că atitudidea ignrantă arătată de teologi este în defavoarea Bisericii și a credincioșilor, întrucât lasă pe oameni descoperiți și dezorientați în fața noii spiritualități.

Dacă nu aș fi cercetat codul Bibliei și structurile matematice din textul biblic poate că mi-ar fi fost greu să înțeleg măsura în care textul Bibliei este inspirat. Așa cum monumentele megalitice sunt o realitate palpabilă, tot așa pentru mine codul Bibliei și structurile matematice conținute în Sf. Scriptură sunt o realitate la fel de palpabilă, și dovada cea mai elocventă a faptului că textul biblic este ispirat literă cu literă.

Dar pentru a pătrunde înțelesurile adânci ale Sf. Scripturi, așa cum spun și Sf. Părinți, avem nevoie de o stare specială de rugăciune și pace. Pătrundem tainele acesteia doar prin cercetarea zilnică a textului.

Recapitulând cele expuse până acum în articolele precedente constatăm următoarele:

 1. existența unor vestigii megalitice aflate pe pământ, altele sub pământ iar altele acoperite de ape, ce au aparținut unor civilizații străvechi pierdute.
 2. existența unor artefacte antice ce presupune existența unor tehnologii avansate cunoscute de civilizațiile antice străvechi.
 3. relatări scrise despre existența unor civilizații străvechi extrem de avansate tehnologic.
 4. relatări scrise în tradiția motor popoare despre zeii pogorâți din cer.
 5. zeii extratereștri „pogorâți din cer” sunt veghetorii cerești, copiii cerului despre care se amintește în cartea lui Enoh. Acești zei sunt demoni.
 6. relatări despre existența uriașilor ca urmare a unirii nefirești dintre veghetorii cerului și fiicele oamenilor.
 7. Sf. Scriptură inspirată de Dumnezeu în literă. Tainele ei încă nu sunt cunoscute în întregime. Dovada inspirației textului sunt codul Bibliei și structurile matematiceincluse în textul biblic.

Așadar, avem pe de o parte, zei-demoni, extratereștri, „pogorâți din cer”, uriași, construcții megalitice sau ciclopice, tehnologie avansată, continente și civilizații pierdute, iar pe de altă parte Sf. Scriptură inspirată de Dumnezeu.

Autorul Sf. Scripturi este singurul Dumnezeu adevărat, Domnul domnilor și Dumnezeul zeilor, așa cum ne mărturisește Sf. Scriptură. Dumnezeul Sf. Scripturi este în opoziție cu zeii-demoni cinstiți în religiilor politeiste. Această concluzie este extrem de importantă pentru a înțelege lumea în care trăim.

În articolul următor vom vorbi mai mult despre tehnologiile avansate ale civilizațiilor antice străvechi.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Istorie și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.