Civilizații străvechi pierdute. Un punct de vedere ortodox (XV)

Astăzi vom prezenta câteva informații despre descoperirile făcute cu privire la tehnologiile antice. Sunt multe și nu vom intra în amănunte, ci doar le vom enumera. Intenția mea este aceea de a atrage atenția asupra existenței lor.

Dar mai înainte de a începe se cuvine a preciza faptul că istoria oficială pe care o învățăm în școală este tributară ideologiei evoluționismului materialist, conform căruia lumea s-a dezvoltat de la simplu la complex, de la comuna primitivă la organizarea socială de astăzi, de la folosirea bățului și a uneltelor de piatră la folosirea calculatorului și telefonului mobil.

Cercetătorii pornesc de la ceea ce este astăzi și își imaginează un trecut care să corespundă ideologiei evoluționismului materialist și trasează o scară a evoluției în timp. Apoi datează după această scară evenimentele, vestigiile arheologice și artefactele antice descoperite.

Așadar, mai întâi este imaginată scara evoluției apoi descoperirile arheologice sunt datate. Acesta este motivul pentru care oficial nu se poate accepta că în urmă cu mii de ani ar fi existat civilizații ce dețineau cunoștințe și tehnologii avansate comparabile cu cele de astăzi. Orice artefact antic care presupune o tehnologie avansată de realizare și prelucrare este postdatat sau, mai rău, declarat un fals, după care este ignorat total. Așa se întâmplă la noi în țară cu Tăblițele de la Tărtăria și Tăblițele de la Sinaia.

Descoperirile mai vechi și mai noi au adus în atenția cercetătorilor și a arheologilor vestigii și artefacte ce presupun existența unor civilizații străvechi, astăzi pierdute, care au deținut tehnologii extrem de avansate. Când începi să studiezi subiectul descoperi o mulțime de lucruri interesante.

De fapt, totul începe cu întrebarea. Întrebarea este cea care structurează informația. Când îți pui o întrebare, răspunsul începe să se întrevadă în jurul tău. Începi să rezonezi cu acel subiect. Ceea ce înainte nu observai începi să observi. Ceea ce s-a schimbat nu este în exteriorul tău, ci în interiorul tău, în modul de percepție a lumii care te înconjoară, și în felul de a interpreta informațiile primite prin simțuri din exterior.

Christopher Dunn, inginer de profesie, cu o experiență de peste 50 de ani în domeniu, a scris o carte intitulată „Lost Technologie of Ancient Egypt. Advanced Engineering in the Temples of the Pharaohs”, în care analizează din punct de vedere tehnologic modul cum au fost realizate și finisate construcțiile din Egipt.


Christopher Dunn, Tehnologii pierdute
Christopher Dunn, Tehnologii pierdute

La prima vedere ceea ce te impresionează în Egipt este mărimea edificiilor, piramide, obeliscuri, sfinxul, templele. Dar analizate cu atenție ele relevă detalii uimitoare. Un caz aparte îl reprezintă Marea Piramidă. Dunn descrie cercetările pe care le-a făcut pornind de la analiza pe calculator a unor fotografii realizate în Egipt. A rămas uimit când a descoperit perfecțiunea cu care au fost realizate statuile faraonilor, Sfinxul, templele și obeliscurile, dar și de modelele geometrice folosite la realizarea lor. Suprafețele blocurilor de granit sunt perfect plane, canelurile executate cu multă precizie, iar suprafețele curbate uimesc până și pe specialiștii de astăzi prin precizia cu care au fost prelucrate.

Concluzia este că așa ceva nu putea fi realizat manual, cu unelte primitive și improvizate.

Se pare că civilizațiile antice străvechi știau să folosească electricitatea, dețineau tehnologii de prelucrare de mare finețe și tehnologii de transport prin levitație a imenselor blocuri de piatră grele de zeci, sute și chiar mii de tone. Dețineau, de asemenea, aparate de zbor de diferite tipuri. Întrebarea pe care ne-o punem este: cu ce scop au fost ridicate aceste construcțiii megalicite cu atâta precizie și de ce s-a depus atât de mult efort în realizarea lor?

David Hatcher Childress în Tehnologia zeilor. Fascinanta cunoaștere a anticilor își începe capitolul referitor la construcțiile antice megalitice cu aceste cuvinte:

„Legendele despre civilizațiile antice strălucitoare și despre distrugerea lor în urma unor cataclisme se regăsesc în aproape fiecare cultură din lume. Scepticul modern întreabă: Ei, bine, dacă au existat societăți antice foarte avansate unde este dovada mașinăriilor pe care le loloseau? Și nu ar trebui să existe vestigii ale orașelor acestor popoare? Răspunsul este că astfel de dovezi chiar există. Au fost descoperite ruinele a sute de orașe, atât pe pământ cât și sub ape.”


Tehnologia zeilor
Tehnologia zeilor

Ce s-a descoperit? S-au descoperit:

 • sisteme de salubritate și băi cu încălzire centrală
 • lucrări hidraulice și hidrotehnice
 • ceasurile din China antică
 • un seismograf chinezesc
 • construcții megalitice la care s-au folosit unelte de tăiere și șlefuire de mare precizie
 • calendare în piatră precum cel de la Stonehange
 • stâlpul de fier din Delhi
 • dispozitivul de la Antikytera
 • o baterie electrică veche de peste 2000 de ani
 • condesatori electrici
 • lămpi de iluminat
 • informații despre aparate de zbor preistorice (vimanele)
 • tehnici de levitație
 • folosirea unor motoare cu mercur
 • arme teribile: lesere și arme nucleare
 • prelucrarea cu ultrasunete
 • tehnici metalurgice
 • și multe alte artefacte interesante.

Informații despre toate aceste descoperiri puteți găsi în carte amintită mai sus.

Concluzia pe care o tragem este aceea că istoria umanității care ni se predă în școli este falsă și continuă să țină sub obroc adevărul despre civilizațiile antice pierdute.

În încheiere reținem că în urmă cu peste 10.000 de ani au existat civilizații, astăzi pierdute, care dețineau cunoștințe și tehnologii avansate. De unde veneau toate aceste cunoștințe, istoricii și arheologii nu pot să ne spună. Pentru unii ca aceștia este mult mai simplu să le nege și să le treacă în categoria miturilor și legendelor. Noi însă putem întrevedea de unde au venit acele cunoștințe. Așa cum ne relevă informațiile din Cartea lui Enoh, sau tăblițele din sumer și tradițiile popoarelor de pe toate continentele, acele cunoștințe avansate au fost descoperite oamenilor de către zeii pogorâți din cer, numiți „veghetorii cerești” sau „copiii cerului” în Cartea lui Enoh, cei care au descoperit oamenilor multe din tainele cerului. Cine sunt acești veghetori cerești extratereștri? Pentru noi, creștinii, „veghetorii cerești extratereștri” sunt demoni, ființe care vor să pună stăpânire pe pământ și pe sufletele oamenilor.

Să fie această identificare exagerată sau forțată? Dacă cercetăm istoria religiilor și Sf. Scriptură vom înțelege că Dumnezeul biblic nu este unul dintre zeii păgâni. Zeii religiilor politeiste au învățat pe oameni magia, vrăjitoria, științele oculte, astrologia, tehnicile de ghicit, luxul, au impus sacrificiile umane și proslăvirea trupului prin fapte degradante și imorale. Zeii religiilor politeiste urmăresc de mii de ani subjugarea omenirii, intenție la care nu au renunțat nici astăzi.

În contrast, Dumnezeul biblic este Dumnezeul tuturor zeilor, Atotputernicul, Cel ce este, Făcătorul a tot ce există, a cerului și a pământului.

Bibliografie

BONWICK, James, The Great Pyramid of Giza. History and Speculation, Dover Publications, Inc., Mineola, New York, 2002, după ediția din 1877.
CHILDRESS, David Hatchers, Tehnologia zeilor. Fascinanta cunoaștere a anticilor, Editura Vidia, București, 2012.
DESALVO, John, The complet Pyramid Sourcebook
DOBRESCU, Emilian M. și DOBRESCU, Edith Mihaela, Civilizații succesive. Modelarea extraterestră, vol. I, Artefacte importante, Editura Triumf, București, 2017.
DUNN, Christopher, Lost Technologies of Ancient Egypt. Advanced Engineering in the Temples of the Pharaohs, Bear & Company, Toronto, 2010.
SCHOCH, Robert M., Civilizația uitată, Editura Lifestyl, București, 2016

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Istorie și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.