Noutăți despre tehnologia Keshe (I)

Astăzi, după amiază, am dat întâmplător – dacă putem spune că există ceva întâmplător -, de informații noi despre tehnologia Keshe, despre care am amintit și în cartea „Civilizații străvechi pierdute”. Aminteam și în carte faptul că Mehran Keshe, prin toate conferințele și grupurile de lucru pe care le ține, încearcă să pregătească omenirea pentru un nou nivel de cunoaștere, care implică creșterea nivelului spiritual. Tehnologia sa are mult de a face cu spiritualitatea.

Keshe oferă totul gratuit. Această tehnologie poate duce la o schimbare de conștiință la nivel planetar. Tehnologia a fost oferită tuturor guvernelor gratuit, în schimbul păcii.

Însă unele grupuri de interese, prin intermediul guvernului SUA, de la vremea aceea, s-au opus popularizării acestei tehnologii, și au declarat-o periculoasă și interzisă pe teritoriul SUA.

Când este întrebat despre cum a intrat în posesia acestei tehnologii, Keshe declară că a primit-o de la Creator, fără a intra în amănunte.

Când am pus cap la cap informațiile acumulate în decursul timpului, din diverse domenii, mi-am dat seama că tehnologia sa este o adevărată alchimie, dar la un alt nivel. Am găsit multe similitudini între această tehnologie, pe de o parte, și alchimie și kabbalah, pe de altă parte. Mărturisesc că nu este deloc ușor să pui cap la cap aceste informații și să găsești numitorul comun cu spiritualitatea creștină, în special cu cea ortodoxă, deoarece limbajele folosite de fiecare domeniu în parte sunt total diferite. Ca să înțelegi despre ce este vorba ai nevoie de puterea de a traduce termenii folosiți, dintr-un limbaj în altul.

Dar să nu ne grăbim cu tragerea unor concluzii pripite. În mentalul colectiv, alchimia și kabbalah sunt privite ca științe oculte, malefice, dar fără a cunoaște amănunte despre aceste domenii de cercetare. Alchimia a urmărit transmutarea elementelor și procedeul a fost ținut secret. Pe de altă parte, kabbalah urmărește să explice legile care guvernează lumile, materiale și spirituale, dar și manipularea materiei și energiei prin puterea cuvintelor.

Știm din istoria filosofiei oculte că știința, înțeleasă ca cunoaștere, a fost împărțită, cu câteva sute de ani în urmă, în două. Partea materială a primit numele de știință exactă pozitivă, iar partea analogică, spirituală, a primit numele de știință ocultă. Știința „exactă” a fost predată maselor după alfabetizare, iar știința „ocultă” a fost rezervată inițiaților, care au urmărit, pe parcursul istoriei să controleze și să supună masele populare.

Din acest motiv cred că se cuvine să facem distincție între legile universale, lăsate de Creatorul lumilor, pe de o parte, și gnostici, alchimiști, magicieni, ocultiști și kabbaliști, pe de altă parte. Ceea ce face diferența este intenția. Ocultiștii au dorit să monopolizeze cunoașterea legilor universale și să le folosească în scopuri egoiste și malefice, pe când Keshe și „căutătorii cunoașterii” doresc să împărtășească această cunoaștere tuturor, în beneficiul întregii omeniri.

Însă ceva mă pune pe gânduri. Îmi amintesc de afirmațiile cu Nikolai Berdiaev care spunea că prin „știință și tehnică vechea magie s-a vulgarizat”, ajungând să fie predată maselor populare. Apoi, îmi amintesc de afirmațiile lui Otroc Veaceslav care spunea că tot mai mulți oameni, inclusiv creștini, vor ajunge să folosească magia. Mulți teologi ar putea obiecta că ei nu folosesc magia, însă pot să-i asigur că fără să știe o folosesc. Cum? Prin tehnică. Toată tehnologia descoperită în sec. XX și la începutul sec. XXI este de natură magică. Calculatorul, telefonul, telecomanda sunt toate instrumente de magie. Ele înglobează mult mai multă magie decât și-ar fi închipuit magicienii de acum câteva sute de ani.

Pe mine mă frământă întrebarea, care este demarcația dintre bine și rău când ne referim la această nouă tehnologie? Da, este adevărat, intenția face diferența. Însă în calcul mai intră ceva. Și anume nivelul spiritual și moral la care suntem. Oare am ajuns să devenim mai morali, sau mai altruiști, sau mai spirituali? Faptele din jurul nostru nu prea susțin acest lucru. Vom fi oare în stare să folosim aceste tehnologii în beneficiul creșterii noastre spirituale și morale, sau ne vom grăbi autodistrugerea?

Alegerea este la noi. Dar ispita este foarte mare. Este asemenea provocării la care au fost supuși protopărinții noștri, Adam și Eva, în Eden. Vom rămâne alături de Dumnezeu, sau vor ceda ispitei de a deveni dumnezei fără de Creatorul nostru? Vom aspira noi la împărăția lui Dumnezeu, sau voi căuta să creăm un rai pe pământ, în această lume materială?

Tehnologia aceasta este de natură „extraterestră”. Dar cine sunt cei care au făcut-o cunoscută oamenilor? „Căutătorii cunoașterii” afirmă că sunt în contact cu Nava Spațială Centrală pleiadiană? Mă întreb, cine or fi acești extratereștri peiadieni? Cum împaci toate aceste informații cu spiritualitatea creștină? Avem nevoie de un răspuns, înainte ca lumea să se alăture creștinismului ezoteric de factură gnostică și new age.

Cunoaștem oare cu adevărat conținutul spiritualității creștine? Înțelegem noi cu adevărat cuvintele dumnezeiești cuprinse în Vechiul și Noul Teastament?

Pe de o parte, această nouă tehnologie, cu care vom face cunoștință începând din acest an și contextul în care este promovată, are multe în comun cu teosofia și spiritualitatea new age, iar pe de altă parte, știm că teosofia și spiritualitatea new age este de faptură gnostică sau neopăgănă. Aceste amănunte mie îmi dau mult de gândit.

Caut răspunsuri și încerc să gândesc fără idei preconcepute.

Blavatski, Alice Bailey, David Spangler îl adorau pe Lucifer ca zeu al luminii, așa cum fac francmasoneria, Illuminati și alte organizații oculte. Ei promovează o nouă eră de „lumină”, o nouă ordine mondială, guvern mondial, sosirea fraților „noștri” din spațiul extraterestru pentru salvarea Pământului și alte lucruri asemenea.

Ne așteptăm poate ca Părinții Bisericii din primele veacuri să fi combătut aceste credințe în extratereștri și tehnologia adusă de ei. Dar nu găsim asemenea referințe la ei întrucât limbajul a fost schimbat, tocmai pentru a fi induși în eroare. Avem totuși mărturia Părinților și scriitorilor bisericești cu referire la credințele sincretiste de factură gnostică. Doar înțelegând gnosticismul vom putea descifra evenimentele pe care le trăim și le voi trăi în deceniile care urmează.

Voi continua mâine!

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Istorie, Tehnologia Keshe și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Noutăți despre tehnologia Keshe (I)

 1. Popescu spune:

  Cred ca tehnologia ultimelor 2 secole, e insuflata de draci, oamenilor fara de DUMNEZEU. Unde nu e DUMNEZEU, locul nu ramane liber, e ocupat de draci(inima omului).
  In general toti oameni de stiinta sunt atei, eretici sau doar cu numele de crestini!
  Nu exista extrateresti. Inventi demonice ptr inselarea oamenilor si departarea lor de DUMNEZEU.
  Parerea mea personala(nu am timp sa aduc argumente doveditoare. Timpul e ptetios acum)
  Dumnul fie cu voi!

  • Teodosie Paraschiv spune:

   De acord cu ceea ce spui. Articolul este pentru cei care cauta raspunsuri si nu le gasesc. Schimbarile vor fi profunde si foarte multi risca sa fie inselati de noile tehnologii care apar si care vor fi foarte atragatoare, aparent inofensive pentru mantuire. Da, timpul este foarte pretios. Avem nevoie de mai multa rugaciune si pocainta.

 2. Popescu spune:

  LA MULTI ANI!
  MAICA DOMNULUI si Sf. TEODOSIE , sa-ti dea putere sa propavaduiesti in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *