Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 25

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

ora 08.29
Astă noapte am lucrat până la ora 02.20. După ce am terminat corectura, am lucrat la proiectarea coperții, însă nu am terminat-o. M-am sculat la ora 08.00. Acum mă simt bine. Ieri am băut 4,5 litri de apă, iar astăzi am băut cca. 0,7 litri de apă. Greutatea este de 91,8 kg. Tensiunea este 122/79, iar pulsul 80. Tensiunea este normală și poate din acest motiv mă simt foarte bine. Ieri am consumat un pic de sare, adică câteva cristale cât 6-7 boabe de orez, și am constata că are ca efect reținerea apei în organism. Deși organismul are nevoie de sare zilnic, totuși, în timpul postului cu apă consumul de sare trebuie evitat. Poate că diferă de la persoană la persoană, însă trebuie să-ți observi atente reacțiile corpului.

Voi începe activitatea cu „Minutul cu Maxwell”, despre mentorare. Până nu ai succes, mentorii tăi vor fi cărțile. John a început să citească cărți scrise de oameni care îl puteau ajuta. Pe cei mai mulți care l-au ajutat nu i-a cunoscut personal, însă i-a cunoscut prin cărțile lor.

„Iată ce este frumos: pe măsură ce le vei permite mentorilor să te modeleze prin cărți, prin CD-uri, videouri și altele, prin social media, când vor începe să te mentoreze vei avea mai mult succes și oate vei avea oportunitatea într-o bună zi să-i întâlnești. Profită de cărțile bune, profită de orice oportunitate ai pentru a te conecta cu oamenii care îți pot adăuga valoare. Începe de acolo de unde ești, nu de unde vrei să ajungi.”

Frumos cuvânt! Îmi aminesc că primii mei mentori, care mi-au modelat viața au fost părinții filocalici, mai ales Sf. Simeon Noul Teolog și Sf. Petru Damaschin. În ultimii 10 ani principalii mentori au fost Robert Kiyosaki, John Maxwell, Joe Vitale, Wayne W. Dyer, Lorand Suarez și alții. Iar pe plan duhovnicesc, Sf. Ioan Gură de Aur.

Însă, dintre toate cărțile, cel mai mult îndrăgesc Noul Testament. Așadar, principalul și supremul meu mentor este Domnul nostru Iisus Hristos. Pentru mine, Noul Testament este manualul de viață după care suntem îndemnați să trăim.

Cu atâta activitate, vă întrebați, poate: „Oare când se mai roagă?” Dragilor, în primul rând rugăciunea nu este un subiect de laudă, și nici subiectul acestor însemnări. Îmi doresc să promovez postul cu apă și un stil de viață simplu și sănătos. Rugăciunea trebuie să fie continuă, în fiecare clipă să ai în minte pe Dumnezeu și la scopul vieții. Îndiferent ce faci, să nu uiți că ești trecător pe acest pământ. Cu mâinile goale am venit pe lume, cu mâinile goale plecăm. Lumea în sine este o iluzie. Este umbră și vis, cum spun Sf. Părinți. Prin darul lui Dumnezeu adunăm tot ce numim „al nostru”, ca să ne bucurăm și să slăvim pe Dumnezeu, nu ca să ne legăm inima de ele.

Când te rogi, ajungi să ai gândul permanent la moarte, așa cum ne învață tot Sf. Părinți. Unii dintre creștini nu suportă așa ceva, pentru că ei se sperie și fug cât pot de moarte. Ei vor să trăiască cât mai mult. Unora ca acestora li s-ar părea ceva foarte stranie o asemenea gândire. Moartea este înfricoșătoare atâta vreme cât ești atașat de materie și iluzia acestei lumi. Însă cel care se roagă, și trăiește în duhul Sf. Evanghelii, înțelege că moartea nu este decât o trecere. Și de ce te-ai mai teme cât știi ce lași aici și ce te așteaptă dincolo. Lași cele trecătoare și dobândești cele veșnice. Și lași în urmă osteneala și durerea ca să primești odihna.

Rugăciunea dacă nu te transformă, nu folosește la nimic. Sunt cuvinte goale rostite în vânt, pe care nici tu nu le mai auzi, pentru că minte este împrăștiată. Mai de folos sunt două cuvinte spuse din inimă și intenționat, decât mii pe care nu le înțelegi. Cam așa stă treaba cu rugăciunea.

ora 12.40
Am lucrat la proiectarea coperții și am terminat coperta din față. Mai am de făcut coperta din spate. Pe la ora 12.00 am făcut o scurtă plimbare de 20 minute, pe care o voi continua mai târziu. Acum voi continua lucrul. Mă simt excelent și plin de energie! A băut până acum 2,5 litri de apă.

ora 20.32
Ce repede a trecut timpul!
Am lucrat intens până la 16.30 ca să termin de proiectat coperta la carte și să machetez cartea. Am reușit să trimit cartea la listat pentru o probă. Acum mai am de pregătit materialele auxiliare și un CD. Dar nu este tot. Mai am de pregătit și pagina de prezentare. Oricum, sunt mulțumit pentru că am reușit să termin cartea.

Am lucrat cu o pauză de doar 20 minute pentru plimbare. După ce am treminat, m-am plimbat 50 minute, apoi m-am întâlnit cu o cunoștință și am mai stat de vorbă. În seara aceasta voi contnua cu un pic de lectură, iar mâine dimineață voi pregăti materialele auxiliare și materialele pentru CD.

ora 23.13
Acum audiez un webinar cu Doru și Pera despre prograul „Hobby2Profit”. L-am ascultat de mai multe ori. A durat peste o oră. Mi-a plăcut. De fiecare dată învăț lucruri noi. Asta mă motivează să încep predarea cursului de contabilitate online. Îmi doresc să ajut pe cei care chiar doresc să învețe contabilitate.

Iată că ziua a trecut și ziua 25 de post numai cu apă. Mă simt excelent! Am băut până acum 5 litri de apă. Tensiunea 125/80, iar puls 92.

Pe mâine!

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Postul cu apa și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *