Să postim împreună acest post, numai cu apă. Ziua 38

ora 08.14
Bun găsit tuturor! Am început ziua 38 de post numai cu apă. Mă simt excelent! Răgușeala încă nu m-a lăsat. M-am culcat pe la ora 01.00 și m-am sculat pe la ora 07.45. Ieri am băut 4 litri de apă, iar astăzi doar 0,5 litri de apă. Tensiunea este 122/83, iar pulsul 82.

Voi începe activitatea cu audierea „Minutul cu Maxwell”, despre autoevaluare.

„Autoevaluarea înseamnă că nu am încredere în mine.” Găsește un prieten care te iubește necondiționat. Intră în viața acestuia și roagă-l să te ajute să-ți faci o autoevaluare.”

Al doilea cuvânt a fost „intenționat”. Nu dai pur și simplu peste succes, ci ești intenționat în acest proces.

„Te sfătuiesc să-ți analizezi viața, unde vrei să ajungi, să te uiți la prețul necesar pentru a ajunge acolo, la calea pe care vrei să o urmezi. Te sfătuiesc să devii o persoană intenționată. Nimeni nu a devenit o persoană de succes accidental.”

Al treilea cuvânt a fost despre conflict.

„Dacă vei lucra cu oamenii, vei avea conflict. Dacă conduci oameni, mereu vor exista conflicte, mereu vor fi probleme. Oamenii sunt dezordonați. Nu poți scăpa de conflicte, dar poți să-i ajuți pe oameni să trecă peste ele.

Interesante învățături, care merită reținute și de care să ținem seama în viața noastră.

ora 11.47
Urmăresc un webinar cu Doru și Pera, care a început la ora 11.00. Între timp am scris și un articol pe care l-am programat să fie publicat mâine dimineață, blogul „Conferințe în direct”. După ce se termină aces webinar voi continua cu vizionarea webinarului lui Lorand.

ora 16.55
Am lucrat până acum la un material „Despre active și pasive, pe înțelesul tuturor”. Mă simt excelent!

ora 23.16
A trecut ți ziua 38 de post numai cu apă. Astăzi, la amiază, am băut un ceai de legume. În loc de plante medicinale am folosit legume și am băut zeama fierbinte. Mă pregătesc de revenirea din post. Trecere atrebuie făcută lent. Mai sunt 10 zile până la Paști și trebuie să pregătec ieșirea din post. Cel mai importnt lucru este să nu se schimbe dieta brusc, apoi s se mențină o dietă ușoară.

Cred că omul poate trăi așa cum trăiau pustnicii în pustie. Ce ne deosebește pe noi de ei este doar voința, sau educarea voinței. Asta nu se spune în Pateric, însă am descoperit-o din experiență. Avem nevoie de educarea voinței! Cel mai greu lucru este începutul postului.

Studiile recente afirmă că un obicei nou poate fi implementat în 66 de zile. Așadar, este nevoie de minim 66 de zile pentru a implementa un obicei nou. Dacă vreu să postești numai cu apă, ai nevoie de minim 66 de zile ca să implementezi acest nou obicei.

Dacă bei ceai, sau câte o supă de frunze sau legume, cred că poți trăi și un an întreg. Nu am verificat, dar îmi propun să verific acest lucru.

Desigur, pe lângă această dietă (nu pot să-i spun altfel) importantă este și rugăciunea.

Postul se încheie peste 2 zile și nu pot spune că mi-a fost poftă de mâncare, sau am suferit pentru că nu am mâncat. Dacă alegi conștient șși intenționat să postești, „foamea” și pofta dispar din prima zi. Totul ține de minte.

Mâncăm pentru că poftim, nu pentru că avem nevoie! Nu este rău să te bucuri de mâncare, ci rău este să abuzezi de ea.

După un post de 40 de zile, gusturile se schimbă. Savurezi fiecare îmbucătură. Nu trebuie să mănânci mult ca să te simți fericit!

Îmi doresc ca după încheierea acestui post să mă bucur de fiecare îmbucătură. Carne nu mănânc de 30 de ani, la pește am renunțat de vreo 2 ani. Mă refer la legume și lactate. Doamne slavă Ție! Cât de milostiv ești!

Să gustăm din toate, dar să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate. Mănânci carne? Dă slavă lui Dumnezeu! Mănânci pește? Dă slavă lui Dumnezeu! Dă slavă pentru toate!

Mă simt excelent! Am băut cca 4 litri de apă!

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în Postul cu apa și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *