Codul original al Bibliei (X)

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

O sălbăticie de înaltă tehnologie

Din punct de vedere intelectual, oamenii sunt astăzi mai străluciţi şi mai capabili decât oricând. Societatea se află în punctul de cel mai mare progres. Cu toate acestea, când vine vorba de percepţia spirituală – cunoaşterea şi înţelegerea lui Dumnezeu şi umblarea cu El pe o bază intima – omenirea se află la punctul cel mai de jos. În cea mai mare parte, nu avem nicio idee de ce există această lume sau de ce ne-am născut. Ca o turmă de animale, ne mişcăm cu haita în timp ce rătăcim prin viaţă.

Trăim într-o sălbăticie de înaltă tehnologie. Avem toate progresele fizice şi tehnologice, dar murim de foame spiritual. Aşa cum a spus recent cumnatul meu: „Niciodată în istorie nu a fost atât de uşor pentru oameni să comunice cu oamenii şi niciodată atât de greu pentru oameni să comunice cu Dumnezeu”.

Ştim foarte puţine despre Creatorul nostru. Nu ştim practic nimic despre cum gândeşte Dumnezeu. Nici măcar nu ştim de ce ne-a creat El sau de ce existăm.

Pentru mulţi creştini, biserica în fiecare duminică a devenit pur şi simplu un exerciţiu şi o rutină religioasă. Le face conştiinţa să se simtă mai bine şi stimulează emoţiile, dar chiar şi efectul acestuia dispare în cele din urmă.

Rezultatele sociale au fost devastatoare

Când vine vorba de problema progresului spiritual, suntem în prezent într-o stare de regres.

Să ne întoarcem în timp la prima parte a acestui secol. În comparaţie cu astăzi, oamenii au trăit vieţi simple şi necomplicate. Sigur, creşterea şi cusutul a fost mai greu, dar vieţile şi timpul se învârteau în jurul familiei, copiilor, bisericii şi comunităţii. Cititul era singura formă de divertisment intelectual disponibilă. În America, Biblia era în aproape fiecare casă.

În anii 1950 şi 1960, vieţile erau încă diferite. O familie tânără putea ajunge trăiască cu uşurinţă cu un singur venit, şi puţine femei simţeau nevoia să se angajeze. Casele erau mult mai mici şi aveau garaje pentru o singură maşină. Radioul şi televiziunea alb-negru erau formele disponibile de divertisment. Jocurile au fost ping-pong şi volei. Familia stătea împreună în jurul mesei la mese.

Familia de astăzi este un animal social diferit. Recent, la ştiri s-a subliniat că mai puţine femei gătesc acasă. O întreagă industrie a mâncărurilor pregătite a deschis mii de magazine în toată ţara – mâncarea este cumpărată şi mâncată „pe fugă”. Familiile nu fac proiecte împreună. Tata, mama şi adolescenţii îşi duc propriul stil de viaţă şi au propriul lor cerc de prieteni. Ambii părinţi lucrează. Este aproape imposibil pentru o familie tânără să cumpere o casă cu un singur venit.

Unitatea familială s-a deteriorat. Bărbaţii şi femeile petrec mai mult timp intim cu ceilalţi la locul de muncă decât cu soţii lor. Divorţul este răspândit şi mulţi oameni „locuiesc împreună”. Din ce în ce mai mulţi copii sunt crescuţi de un singur părinte. Chiar anul trecut, pentru prima dată în istorie, în America au fost mai mulţi cei necăsătoriţi decât cei căsătoriţi.

Aceste aşa-numitele „mare progrese” în societatea noastră au avut efecte sociale şi spirituale devastatoare. Televiziunea şi tehnologia ne-au hipnotizat minţile şi gândurile, până la punctul în care nimic nu ne mai impresionează. Oamenii sunt amorţiţi. Chiar şi televiziunea creştină a căzut în capcana unei superiorităţi, pe măsură ce oamenii se îngrămădesc la programul sau evenimentul care are cele mai multe „semne şi minuni”. Din punct de vedere economic şi tehnologic, am devenit de succes şi eficienţi. Totuşi, în acest proces, ne-am detaşat şi de simplele plăceri şi comori ale vieţii.

Acest spirit babilonian va fi Marele Duşman care îi va orbi pe oameni (în special pe creştini) să nu vadă semnificaţia şi importanţa teomaticii.

În capitolul următor, ne vom uita la cel mai minunat lucru imaginabil – poate chiar la cea mai importantă descoperire din toate timpurile. Cu toate acestea, există un adversar formidabil acolo care va face tot ce îi stă în putere pentru a-i împiedica pe oameni să vadă adevărul şi să înţeleagă semnificaţia a ceea ce a făcut Dumnezeu.

Numele acestui adversar este „supraîncărcării informaţionale”.

Bibliografie

Del Washburh, The Original Code in the Bible, 1998.

Print Friendly, PDF & Email
Acest articol a fost publicat în codul Bibliei, Coduri, Design numeric, Semnatura lui Dumnezeu și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Codul original al Bibliei (X)

  1. cristina spune:

    Cat adevar este in primul paragraf :” O salbaticie de inalta tehnologie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *